İşte Sosyal Medya Fenomenlerinin Ortalama Kazançları
Neredeyse tüm büyük markaların kullandığı sosyal medya üzerinden reklam ve ürün yerleştirmeler, her gün yeni bir sosyal medya fenomenini zengin ediyor. Her anlarını paylaşan, bazen aşırıya kaçıp “buna ne gerek vardı?” dedirten fenomenlerin kaç para kazan
Neredeyse tüm büyük markaların kullandığı sosyal medya üzerinden reklam ve ürün yerleştirmeler, her gün yeni bir sosyal medya fenomenini zengin ediyor. Her anlarını paylaşan, bazen aşırıya kaçıp “buna ne gerek vardı?” dedirten fenomenlerin kaç para kazandığını hiç merak ettiniz mi?
“Oğlunuz ne iş yapıyordu Ayşe Hanımcım?” “Youtuber, efendim.”, "AAA! ayol maaşallah!"...
Artık hepimiz Youtuber’lık mesleğine aşinayız. Hatta bu yönde iş kuranları destekliyor, yolda Youtuber gördüğümüzde yanımızdakileri dürtüp, kafamızla işaret ediyoruz.
Peki, ya Instagram ve Snapchat fenomenleri? Daha sinsi sayılabilecek bu tip fenomenler reklamları paylaşımlarına gömerek, deyim yerindeyse subliminal yoldan para kazanıyorlar. Tabi ki içlerinde açık sözlü olanları da var, onları tenzih ediyorum. İşte fenomenlerin, kullandıkları sosyal medya uygulamasına göre ortalama kazançları.
Instafenomen
Zuckerberg’in de desteğiyle, izlenme ve daha büyük kitlelere ulaşma imkanının her geçen gün daha da kolaylaştığı bu sosyal medya uygulamasında, 100 bin takipçili bir hesabın ortalama reklam başına kazancı bin dolar.
Tabi Instagram camiasında bu meblağ, milyon takipçili ünlüler için yüz bin dolarlara kadar çıkabilirken, daha ucuz yollu fenomenlerle anlaşmak da mümkün. Anlayacağınız markalar, çarşısına göre pazar bulabiliyorlar.
Youtuber
Başta da söylediğim gibi, hepimizin Youtube fenomenliği hakkında az çok fikrimiz var. Sanıyorum bu durum, Youtube’un ilk para kazandırmaya başlayan sosyal medya platformlarının başında gelmesinden kaynaklanıyor. Neyse konumuza dönecek olursak, burada reklam kazançları 100 bin takipçiye 2 bin dolar üzerinden hesaplanıyor. Ücret artışının oldukça hızlı artabildiği Youtube piyasasında, 1 milyon takipçili sayfalar reklam başına 25 bin ile 50 bin dolar arasında para kazanabiliyor.
Snapchat Fenomeni
Bu tür fenomenlere daha yaratıcı isim arayışım sürmekte, henüz bulamadım o yüzden lütfen idare edin. Snapchat’te fiyatlar takipçi bazlı değil, izleyici sayısına göre belirleniyor. Bin ile 5 bin arası izleyicisi olan Snapchater’lar! (olmadı kabul) ortalama 500 dolar kazanırken, 10 ile 20 bin arasında izlenme sayısına ulaşmayı başaran Snaper’lar! (daha iyi sanki?) reklam başına 10 bin dolara kadar para kazanabiliyor. 100 bin izleyiciye ulaşan bir Snapchat fenomeniyse 30 bin dolarlık ödemeler için anlaşma sağlayabiliyor.
Bir paylaşımın yalnız 24 saat izlenebildiği göz önünde bulundurulduğunda, bu kadar süre içerisinde kazanılmış kolay para beni biraz sinirlendirse de ne yapalım, devir onların devri. Eminim bir gün editörler de harf başına para kazanacak, işte o gün ben de güleceğim.