İşletmeler için YouTube Kanalı Nasıl Optimize Edilir?

Marka ve ürün satışlarını artırmak isteyen işletmeler, mutlaka YouTube kanallarını optimize etmelidir. İşte işletmeler için YouTube kanalı optimize etme!

Günümüzde YouTube, birçok işletme için önemli reklam aracı haline geldi. Özellikle video barındırma platformunun çok ötesinde denilebilir. Birçok çok işletme müşteri geri dönüşümlerini artırmak için YouTube’dan yararlanıyor.

Aynı zamanda potansiyel müşterilere ulaşma noktasında da çok etkili bir araçtır. Yalnız tüm bu olumlu noktalar için YouTube kanalının optimize edilmesi gerekiyor. Biz de bu rehberde işletmeler için YouTube kanalı optimize etme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

YouTube Videoları Programsız Nasıl İndirilir?
NASIL YAPILIR

YouTube Videoları Programsız Nasıl İndirilir?

Dünyanın en popüler video izleme platformu YouTube'dan videoları programsız bir şekilde nasıl indirebiliriz? Sizler için anlatıyoruz.

İşletmeler YouTube Kanalını Neden Optimize Etmeli?

İşletmeler hizmet ya da ürünlerini tanıtmak için mutlaka YouTube kanalı açmalıdır. YouTube kanalları üzerinden ürün ya da hizmet tanıtımlarını gerçekleştirebilirler. Mükemmel video içerikler oluşturarak potansiyel müşterilerin dikkati çekilebilir. YouTube kanalında paylaşılan videoların birçok kişiye ulaşması noktasında optimize etme işlemi hayati önem taşıyor.

YouTube kanalı optimize etme adımlarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Kanal ve videoları daha görünür yapar.
  • Kanal ve videolar kolayca bulunur.
  • Videoların izlenme olasılığı yükselir.
  • Abone ve görüntüleme sayısının artmasıyla bağlantılı olarak müşterilerde artar.

Optimize etmek aslında YouTube kanalı ve içerisindeki videoların profesyonel şekilde ayarlanmasıdır.

YouTube Kanalı Optimize Etme Yöntemleri

YouTube kanalı optimize etme yöntemleri şunlardır:

1. Akılda Kalıcı Başlıklar ve Açıklamalar Oluşturma

YouTube kanalının optimize edilmesine akılda kalıcı başlıklar ve açıklamalar oluşturularak başlanabilir. İnsanların dikkatini çekecek ve bilgilendirici başlıklar oluşturmak çok önemlidir. Başlıkta videonun içeriğine dair ipuçları olmalıdır. Aramalar görünmesi içinde anahtar kelimeler mutlaka kullanılmalıdır. Açıklama kısmındaysa videonun konusuyla ilgili bilgiler yer almalıdır. Aynı zamanda açıklama alanına web sitesi ve ürünlere dair bağlantılarda eklenebilir. Açıklama kısmındaki bağlantıların videoyla ilgili olmasına çok dikkat edilmelidir.

2. Stratejik Şekilde Anahtar Kelimeler Kullanma

YouTube kanalının optimize edilmesi için videolarda anahtar kelimelere de yer verilmelidir. İnsanların YouTube’da arama yaparken kullandığı kelimeler, anahtar kelimelerdir. Videolar, doğru anahtar kelimelerle oluşturulursa tıklanma olasılığı yükselir. Bu durumda direkt abone ve görüntüleme sayısını artırır.

Doğru anahtar kelimeleri bulmak için çeşitli YouTube anahtar kelime araçlarından birinden yararlanılabilinir. Ayrıca arama çubuğu üzerindeki YouTube otomatik tamamlama özelliğinden de faydalanılabilir. Anahtar kelime listesi oluşturduktan sonra onlar video başlıkları, açıklamalar ve etiketlerde kullanılabilir. Böylelikle insanlara videoların neyle alakalı olduğu konusunda bilgi verilmiş olunur.

3. Ek Açıklamalar Eklenmeli

YouTube SEO kuralları için videolara ek açıklamalar eklenmelidir. Bunun yanı sıra videoların sonlarına bitiş ekranları eklenmesi de videoların izlenme oranını artırır. YouTube kanalında yer alan videolara ek açıklama ve bitiş ekranları eklemek işletmeye ait web sitesinin trafiğini de artırır. Videolara eklenen ek açıklamalar küçük notlar şeklindedir. Bu küçük notlar sayesinde şu avantajlar elde edilebilir;

  • Kanaldaki diğer videolar tanıtılır.
  • Harici web sitelerine bilgi verilir.
  • İnsanlar videolar hakkında daha çok bilgi sahibi olur.

Videoların sonunda kullanılan bitiş ekranlarıysa kanaldaki diğer videoları, web sitelerini ve sosyal medya hesaplarını tanıtmak için kullanılır. İşletmelere daha çok potansiyel müşteri kazandıracak yöntemlerin başında geliyor. Ek açıklamalar ve bitiş ekranları, web sitelerine tıklama olasılığını üst düzeye çıkartıyor.

4. Kanal Resmi Yükleme

YouTube’da bir kanala girildiğinde ilk olarak kanalın resmi dikkat çeker. Resim, kanal üst kısmında konumlanır. İşletmeler, markalarını ifade eden yüksek kalitede oluşturulan bir resmi kanalarında kullanmalıdır. İşletme, YouTube’da kullanılan resimle özdeşleşerek daha tanınır hale gelir. YouTube kanal resmi, 4 MB altında ve 2560 x 1440 piksel olması gerekiyor.

YouTube video başlıkları yanında küçük resimler bulunur. Bu resimlerin insanların dikkatini çekecek şekilde ve videolarla alakalı olması önemlidir. Videoların yanındaki küçük resimler, 1280 x 720 piksel ve yüksek çözünürlükte olmalıdır. Ayrıca az metinli ya da hiç metin olmayan görsellerle videolar tasarlanmalıdır.

5. Mobil Cihazlara Optimize Etme

İşletmeler için YouTube kanalı optimize etme işlemlerinde mobil cihazlarda dikkate alınmalıdır. YouTube’da mobil görüntüleme oranı, toplam görüntülemenin tam olarak %63’üdür. YouTube videolarının mobil cihazlara optimize edilmesi sonucunda videolar yüksek çözünürlükte ve dikkat çekici şekilde görüntülenir. Optimize edilen videolar, mobil cihazlarda donmadan oynatılır.

Videoların donmadan oynatılması, kullanıcı deneyimi açısından çok önemlidir. Aynı zamanda etkileşimi ve videoların izlenme olasılığını da artırır. YouTube kanalındaki videoların mobil cihazlara optimize edilmesi sonucunda videolarda resim yazıları ya da altyazılarda yer alabilir.

6. Düzenli Video Ekleme

YouTube kanalı optimize edilirken kanala düzenli olarak videolarda eklenmelidir. YouTube kanalının abone ve videoların izlenme oranları ancak düzenli videolar eklenerek sağlanabilir. Video yükleme sıklığı, oluşturulan içerikler ve hedef kitleyle bağlantılıdır. Yalnız bir işletmeye ait YouTube kanalı, müşterilerini artırmak istiyorsa haftada en az bir kez mutlaka video yüklemelidir.

7. Oynatma Listeleri Optimize Etme

YouTube’da videolar düzenlenirken oynatma listeleri de dikkate alınmalıdır. Oynatma listelerini optimize etme işlemi, videoların otomatik olarak oynatılmasıdır. Videolar otomatik oynatılarak insanların dikkati çekilebilir. Bu durum insanların videoları izleme süresini artırır. Oynatma listeleri optimize edildiğinde videolar arama sonuçlarında görünmeye başlar. Videolar daha kolay insanlar tarafından keşfedilir.

8. YouTube Shorts Özelliği Kullanma

YouTube Shorts özelliğinde kısa ve dikey videolar oluşturulur. YouTube Shorts özelliğiyle oluşturulan videolar, en çok 60 saniye uzunluktadır. Mobil görüntülemeler için çok idealdir. YouTube Shorts videoları, çok ekipman ve düzenleme gerektirmeden oluşturulabilir. Telefonlarla çekilen videoların direkt YouTube kanalına yüklenmesidir.

Son olarak işletmeler için YouTube kanalı optimize etme işlemlerinde tutarlı marka imajı oluşturmak ve topluluk sekmesinden yararlanmakta önemlidir. YouTube kanalındaki tüm videoların marka imajı taşıması hayati önem taşıyor. Marka imajı oluşturma noktasında videolarda şu noktalara dikkat edilmeli;

  • Küçük resim ve videolarda aynı renkler kullanılmalı,
  • Resim ve videoların yazı tipleri aynı olmalı,
  • Video ve resimlerdeki logolarda aynı olması gerekiyor,

İşletmeler, tutarlı marka imajı oluşturarak daha güvenilir ve tanınır hale gelebilir. Kanalın düzenli ve estetik durmasını da sağlar. YouTube kanalını optimize ederken yararlanılan topluluk sekmesi, YouTube’daki izleyicilerle direkt kanal sayfası üzerinden etkileşim kurulmasına olanak tanır. Topluluk sekmesiyle resimler, videolar ve metin gönderileri abonelerle paylaşılabilir. Anketler ve sorular yayınlayıp abonelerle etkileşimde kurulabilir.