İnternet dünyasının en eski ve de en köklü yazılı iletişim araçlarından birisi olan e-posta hizmetini alan adınız ve bir web sunucunuz varsa üçüncü parti uygulamalara hiç ihtiyaç duymadan da kullanabilirsiniz. Bu durumda kendi güvenliğinizi artırmış ve diğer taraftan işin biraz da pratiğine yönelmiş olabilirsiniz. Ayrıca bazı servisler son derece farklı ve orijinal e-posta adreslerine sahip olduğundan işin içine biraz da orijinallik katma şansınız da var.
Aslında biraz profesyonel düşünürsek en doğru olanı da bu. 'Ben bunlarla uğraşamam' diyen kullanıcılar için en iyi ve de ücretsiz e-posta servislerini bu yazımızda derledik.
1. Gmail
En çok kullanılan mail servislerinden biri olan Google'a ait Gmail diğer Google uygulamarıyla uyumlu çalışarak kullanıcıları cezbediyor. 15GB bulut depolama alanının yanında anlık sohbet, sabit/normal hatları arayabilme (abonelik satın alındığı takdirde) gibi pek çok ilave hizmeti bulunuyor.
2. Outlook.com
Microsoft'un köklü bir hizmetidir. Bir zamanların vazgeçilmezi olan Hotmail (Msn) servisinin halefi sayılabilir. Bu hizmetten outlook.com/com.tr, hotmail.com uzantılı mail adresleri alabilirsiniz.
3. Yandex.Mail
ABD'li Google'a karşı rekabet için Rusların sahibi olduğu Yandex Mail, Google'ın Drive'ına karşı Yandex.Mail ile birlikte Yandex Disk'i de sahaya sürdü ve 10GB'a kadar ücretsiz depolama alanı veriyor.
4. AOL Mail
Yine köklü bir kuruluş olan American Online'nın sunduğu bir e-posta hizmeti.
5. Yahoo Mail
Arama motoru rekabetinde çok fazla tutunamayan Yahoo'nun ücretsiz e-mail servisi. Hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi olduğunu söylemek mümkün.
6. Mail.com
Domain (alan adı) tahsis edicilerinden 1&1'in girişimi olması sebebiyle onlarca farklı uzantıyı sunarak sıradışı bir deneyim yaşatan mail servisi. @dr.com, e-mail.com, @usa.com gibi ilginç ve ilgi çekici pek çok uzantı var.