iPhone'unuzdan Silinen Verileri Mac ve Windows'ta iSkysoft iPhone Data Recovery ile Kurtarın

iPhone ve iPad cihazlarınızdaki silinen verileri iSkysoft iPhone Data Recovery ile kolayca kurtarabilirsiniz.

Yiğit Ekim Demir -

Sahip olduğumuz iOS işletim sistemli mobil cihazlarımızda, yani iPhone, iPad ve iPod'larımızda zaman zaman yanlışlıkla bazı önemli verileri sildiğimiz ve daha sonra bunları geri döndürmekte sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek. Bu veriler arasında fotoğraflarımız, kişilerimiz, mesajlarımız, dosyalarımız, arama kayıtlarımız, takvim ve notlarımız, hatırlatmalarımız, sesli notlarımız ve Safari favorileri yer alıyor.

iSkysoft iPhone Data Recovery programı ise bu sorunun üstesinden kolayca gelebilmemiz için hazırlanmış programlardan birisi olarak karşımıza çıktı. Hem Windows hem de Mac işletim sistemlerinde kullanılabilen program sayesinde yukarıda bahsettiğimiz tüm verilerinizi hiç zorlanmadan kurtarabilir ve onları yeniden silinmemiş hale getirebilirsiniz.

iSkysoft iPhone Data Recovery Mac Sürümü İçin Tıklayın

iSkysoft Free iPhone Data Recovery Windows Sürümü İçin Tıklayın

Programı denemek için aşağıdaki bağlantıları kullanarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Sizlerle birlikte programın adım adım çalışmasına da kısaca bir göz atmamız iyi olacaktır. Bu nedenle programın hızlı ve basit kurulumunun ardından izlemeniz gereken adımlara hemen geçiş yapalım.

Programı kurduktan sonra ilk olarak açtığınızda karşınıza iOS cihazınızı bilgisayarınıza bağlamanızı isteyen bir ekran çıkacaktır. Tabii ki bu ekranda istediği üzere hemen bağlantı kablomuzu kullanarak cihazımızı bilgisayara bağlıyoruz.

Eğer bilgisayarımızda hali hazırda iTunes kurulu değilse aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsüyle karşılaşacağız. Burada yer alan "Apple's website" butonunu kullanabileceğiniz gibi aşağıdaki bağlantılardan da bilgisayarınıza iTunes'u indirebilirsiniz.

iTunes kurulduktan sonra programda çıkan "restart" butonuna basmayı da unutmayın.

iTunes kurulduktan ve iSkysoft iPhone Data Recovery programı yeniden açıldıktan sonra programın cihazınızı tanıması için kısa bir süre geçecektir. Bu süre boyunca beklemeye devam ediyoruz.

Tanımlama işlemi tamamlandıktan sonra "Start Scan" adlı butona basarak iOS cihazımızda bulunan verilerin taramasına başlıyoruz.

Tarama işlemi beş ila on dakika kadar sürebiliyor. Cihazınızın kapasitesi ve içerisindeki dosya miktarına göre bu süre değişiklik gösterebilir. Tabii ki bekleyerek devam ediyoruz ancak acil bir işiniz çıkarsa ekrandaki "Stop" butonuna basarak işlemi durdurabilirsiniz.

Tarama işlemi tamamen bitmese bile sonlara geldiğinde tarama sonuçları ekranınızda belirmeye başlayacaktır. Programın sol bölümünde yer alan kırmızı alan farklı kategorilerdeki silinen verileri göstermektedir. Hepsini birden kurtarmak için hepsinin başındaki tıkların seçili olduğundan emin olmalısınız.

Tabii ki sadece belli içerikleri seçerek onların kurtarılmasını sağlamak da mümkün. Örneğin sadece istenen fotoğrafları kurtarmak için tüm tıkladı kaldırdıktan sonra sadece "Camera Roll"u seçmek ve sağ altta bulunan "Recover" butonuna tıklamak yeterli.

Programın ücretsiz sürümünü kullanırken karşılaşacağınız sınırlamalara dair bir ekran karşınıza çıkacaktır. Bu sürümde en fazla 2 fotoğraf ve video, 5 kişi bilgisi ve arama geçmişi, 10 sesli not, not, takvim, hatırlatma, favori ve fotoğraf kütüphanesi kurtarılabilmekte ancak mesajlar kurtarılamamaktadır. Dilerseniz bu ekran üzerinde satın alma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Şimdilik "Continue Recover" butonuna basarak dosya kurtarma işlemine devam ediyoruz.

Son olarak karşımıza dosyaların hangi dizine aktarılmasını istediğimizi seçiyoruz. Dizin seçiminin ardından "Recover" butonuyla devam edebilir yahut "Cancel" butonu ile işlemi iptal edebiliriz.

Tüm bu işlemlerin ardından seçtiğimiz veriler kurtarılacaklardır. Programın temel diğer bölümlerine de kısaca bir göz atacak olursak;

Rehber (Contacts) bölümü ile rehberimizden silinmiş olan numaraları hemen kurtarabiliyoruz.

Mesajlar (Messages) bölümü sayesinde silinmiş olan mesajlarınızı da kurtarabilir ve kurtarmadan önce sağ bölümdeki önizleme kısmından onları okuyabilirsiniz.

Takvim (Calendar) sekmesi ise tabii ki takvim bilgilerimizi kurtarmak için kullanılıyor. Dileyen kullanıcılar üst bölümdeki "Only display the deleted items" seçeneğinden faydalanarak sadece silinmiş olan verileri filtrelemeyi seçebilirler.

Sol altta bulunan "Home" butonu sayesinde programın ana sayfasına da dönüş yapabilirsiniz.

Ana sayfaya döndüğünüzde tarama sonuçlarının kaybolacağına dair karşımıza çıkan pencerede "Back" butonuna basarak işleme devam edebiliyoruz.

Programın sağ üst bölümünde yer alan "Recover from iTunes Backup File" kısmı ise iTunes'a veri yedekleyen kullanıcıların bu yedeklere hemen erişebilmelerini sağlıyor.

Programın Mac sürümü ve Windows sürümü aynı verimle çalışıyor ve dolayısıyla kullanırken hiç bir versiyonunda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Bilgisayarınıza indirerek iOS cihazlarınızdaki tüm kayıp verilerinizi kurtarmayı sakın unutmayın.

Benzer İçerikler