Üretken olmak deyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum, ama kısaca ifade etmek gerekirse verimlilikle arasında bir ilişki olduğunu söylemek mümkün. İnsanlar üretken olabilirler, hatta aşırı üretken olabilirler diyelim, peki aynı oranda verimli olabilirler mi? Asıl sorunumuz bu bence. Çalışma hayatında olsun, okulda olsun bir şekilde parlak fikirler üretebiliyoruz ama verimli çalışamıyoruz. Çünkü teknoloji çağında yaşıyoruz ve hepimiz çok meşgulüz. Bu size bir paradoks gibi görünebilir, kabul ediyorum, ama üretkenlik-verimlilik ilişkisini yine teknoloji çözüyor. Bunun için geliştirilen uygulamalar pek çok açıdan hayatımızı kolaylaştırıyor. Bu blogda da iPhone'da üretkenliğinizi artıracak en iyi 8 uygulamayı sizlerle paylaşmak istedim.
Slack
Slack, iş hayatınızda işinizi oldukça kolaylaştıran uygulamalar arasında yer alıyor. Takım içi mesajlaşma, dosya gönderme, video yada resim gönderme gibi işlemleri yapabilmenize olanak sağlayan Slack, farklı gruplar oluşturarak iş yerinizdeki iletişiminizi kolaylaştırıyor. Hiçbir ücret ödemeden, tamamen ücretsiz olarak dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde takım arkadaşlarınız ile iletişime geçmenizi sağlaması, üretkenliğinizi daha verimli kullanmana olanak tanıyor. İndirmek için:
Outlook
Önemli e-mailleri öne alma, arşiv, zamanlama ve silme seçenekleri, bütünleşik takvim uygulaması, randevu ve toplantı bildirimleri, dosya eki gönderebilme ve gelişmiş arama seçenekleriyle en iyi üretkenlik uygulamaları arasında yer alan Outlook, e-posta iletişimlerinizi gerçekleştirebilmenize olanak tanıyor. Ücretsiz olarak indirebileceğinizi de hatırlatalım. Buradan:
Sunrise
Sunrise uygulaması birlikte çalışan iki tasarımcının yan projesi olarak hayatına başlasa da kısa zamanda en iyi akıllı takvim uygulamaları arasına girdi. Geleneksel takvim uygulamalarının aksine hava tahminleri, haritalar gibi ek özellikleri de kullanabileceğiniz uygulamada üretkenliğinizi en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Ayrıca, uygulamayı Microsoft'un satın aldığını da söyleyelim, yani yeni özellikler kapıda. İndirmek için:
Evernote
Evernote uygulamasını duymayan kalmamıştır diye tahmin ediyorum. Benim de favori not alma uygulamam olan Evernote, sadece not almanın da ötesine geçti ve 100 milyondan fazla kullanıcının bütün projelerini, listelerini ve kartvizitini sakladığı bir platform haline geldi. Teknoloji devlerinin çıkardığı uygulamaların aksine Evernote'un üretkenlik konusunda her zaman bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. İndirmek için:
Mailbox
Tamamen baştan tasarlanmış ve e-postalarınızı hızlı, mobile uygun şekilde okumanızı sağlayan uygulama tek bir hareketle çöpe göndermenize ya da arşivlemenize de imkan tanıyor. Sohbet benzeri yapısı sayesinde tüm bir diyaloğu kolayca okumanızı sağlayan Mailbox, gelen uyarılarda ertelemeyi seçerek daha sonra mail konusunda yeniden uyarılmanıza da fırsat veriyor. İndirmek için:
Clear
Kişisel yapılacaklar listesi, alışveriş listesi, telefon numaraları için hızlı notlar listesi, izlenecek filmler, okunacak kitaplar listesi, partiler için misafir listesi, hedefleriniz için özel sepetler oluşturabileceğiniz Clear uygulaması, hem kullanışlı hem de müthiş bir arayüze sahip olmasıyla dikkat çekiyor. İndirmek için:
Fantastical 2
Hatırlatıcı, etkinliklerinizi ve hatırlatıcı eklediğiniz günleri listede görüntüleme, etkinlikleriniz için tarih, zaman ve yer bilgisi ekleyebilme, sahip olduğunuz etkinliklerinizi genişleterek her ay için düzenli olarak aynı etkinliği ekleyebilme, sesli cümleler ile uygulamaya hatırlatıcı veya alarm ekleyebilme, takviminizdeki etkinliklerin detaylı bilgilerine ulaşabilme, Google Calendar ve iCloud desteği ile daha sayamayacağımız pek çok özelliği içinde barındıran Fantastical 2 listemize bulunan tek ücretli uygulama. Peki verdiğiniz paraya değiyor mu? Kesinlikle. İndirmek için:
Dropbox
2009 yılında iPhone uygulaması yayınlanan Dropbox, akıllı telefonların vazgeçilmezi olarak biliniyor. Bulut depolama hizmetleri arasında oldukça prestijli bir yere sahip olan uygulama, tüm verilerinizi en iyi şekilde yedeklemenize ve saklamanıza olanak tanıyor. Üretkenlik açısından herkesin kullanması gerektiğini düşünüyorum. İndirmek için: