iPhone’da Varsayılan Tarayıcı Değiştirme Nasıl Yapılır?

iPhone kullanıcıları istedikleri zaman varsayılan tarayıcıyı değiştirebilir. İşte iPhone varsayılan tarayıcı değiştirme yöntemleri!

Ayşin Demirer -

iPhone cihazlarda varsayılan web tarayıcı olarak Safari kullanılıyor. Ancak kullanıcı dilerse üçüncü taraf bir uygulamayı da varsayılan tarayıcı olarak kullanmayı tercih edebilir. iPhone’da tarayıcı olarak Chrome, Yahoo, Edge ya da diğer tarayıcıların kullanımı söz konusudur. Biz de bu rehberde sizlere iPhone varsayılan tarayıcı değiştirme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Mobil

Geçmişten Günümüze iPhone Fiyatları ve Asgari Ücrete Oranları

iPhone’da Varsayılan Tarayıcı Değiştirme Yöntemleri

iPhone cihazlarda iOS 14 ve sonraki sürümler çalışıyorsa varsayılan tarayıcı değiştirilir. Bir web sitesinin bağlantısına tıklanarak çalıştırılmak istenen uygulama seçilip ayarlanır. iPhone’da varsayılan tarayıcıyı değiştirmek için şu adımlar takip edilmeli;

iPhone’da Varsayılan E-Postayı Değiştirme

iPhone’da varsayılan tarayıcı değiştirme yanı sıra e-postada değiştirilebilir. Bunun içinde takip edilecek adımlar şöyledir;

iPhone Varsayılan Uygulamalar Nelerdir?

iPhone varsayılan uygulamalar, belirli işlevlerin gerçekleştirilmesi için otomatik seçilirler. iPhone varsayılan uygulamalar sayesinde kullanıcı deneyimi kolaylaşır. Belli başlı görevler daha sorunsuz ve hızlı şekilde halledilir.

Apple, geliştirdiği cihazlarda kullanılmak üzere bazı temel uygulamaları varsayılan olarak ayarlıyor. Örneğin, Safari varsayılan tarayıcı olarak otomatik ayarlanır. Apple Haritalar, varsayılan harita uygulamasıdır.

Varsayılan uygulamalar kullanıcının kendi ihtiyaçları ve kullanım alışkanlıkları doğrultusunda değiştirilebilir. Örneğin, Safari yeni iPhone cihaz kullanmaya başlayan bir kişi için zor gelebilir. Google Chrome ya da diğer tarayıcıları kullanmaya alıştığı için Safari’i değiştirmek isteyebilir.

Aynı zamanda bazı kullanıcılar, iPhone’in varsayılan uygulamalarında üçüncü taraf uygulamalarındaki ek özelliklere sahip olmayabilir. Böyle durumlarda da iPhone varsayılan uygulamalar değiştirilir. Hızlı ve çok yer kaplamayan uygulamalar varsayılan olarak ayarlanarak iPhone’in performansı artırılabilir.

Benzer İçerikler

YORUMLAR