iPhone’da İki Görüntü Nasıl Birleştirilir?

iPhone’da iki görüntü birleştirilerek ortaya güzel bir görüntünün çıkması sağlanabilir. İşte iPhone’da iki görüntü birleştirme teknikleri!

iPhone’da bir görüntü üzerine başka görüntü eklenerek özel çalışmalara imza atılabilir. Biz de bu rehberde sizler için iPhone’da iki görüntü birleştirme adımlarından bahsedeceğiz. İki görüntü kusursuz şekilde birleştirilerek ortaya profesyonel bir çalışma çıkabilir.

Peki, iPhone’da iki görüntü nasıl birleştirilir?

iPhone’da Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

iPhone’da Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Apple, iPhone cihaz kullanıcılarına uygulama gizleme gibi pek çok özellik sunuyor. Peki, iPhone’da uygulama gizleme nasıl yapılır? İşte detaylar!

iPhone’da “Fotoğraflar” ile İki Görüntü Birleştirme

iPhone’da iki görüntüyü birleştirmek için “Fotoğraflar” uygulaması kullanılabilir. iPhone’daki “Fotoğraflar” alanından özel çıkartmalar oluşturulabilir. Fotoğraflar uygulamasına gidilerek istenilen bir görüntü seçilir. Fotoğraf seçimi yapıldıktan sonra “Çıkartma Ekle” butonu seçilir.

iPhone’daki çıkartma koleksiyonuna fotoğraf konusu eklenir. Çıkartma penceresinden “x” simgesine tıklanarak çıkılabilir. Akabinde fotoğraf galesine gidilip arka plan olarak kullanılacak ikinci görüntü seçilir. İkinci görüntü için “Düzenle > İşaretle” adımları seçilerek alt araç çubuğu üzerindeki “+” simgesine tıklanır. Bu adımda “Çıkartma Ekle” butonuna basılır.

Halihazırdaki fotoğraf üzerine yerleştirilmek üzere yeni oluşturulan çıkartma seçilir. Fotoğraf etiketi boyutu, köşelerdeki dairelerden ayarlanır. Yeni görüntünün kaydedilmesi için mavi renkteki “Bitti” butonuna tıklanır. Hemen akabinde sarı renge sahip “Bitti” butonu seçilir.

iPhone’da Üçüncü Taraf Uygulama ile İki Görüntü Birleştirme

iPhone’da iki görüntü birleştirme için üçüncü taraf uygulamalardan yararlanılabilir. Üçüncü taraf uygulaması olarak “Union” kullanılabilir. Union uygulamasıyla birden çok görüntü birleştirilebilir. Union’un kullanımı çok kolay arayüzü var. App Store üzerinden kolayca bu uygulama indirilebilir.

iPhone’da iki görüntü birleştirilmesi için şu adımlar takip edilmeli;

  • İlk olarak Union uygulamasına giriş yapılır.
  • “Başla” butonuna tıklanarak “Arka Plan > Fotoğraflar” alanına girilir.
  • Fotoğraf galerisinden görüntüye arka plan katmanı eklemek için bir görüntü seçilir.
  • Görüntünün en-boy oranı ayarlanabilir.
  • En-boy oranı ayarlandıktan sonra arka planın kaydedilmesi için onay simgesine basılır.
  • Sol üst köşede konumlanan üç çizgi şeklindeki “Ayarlar” butonuna girilir.
  • Yapıştırılmak istenen halihazırdaki arka plandaki görüntünün üzerine eklenmesi için “Ön Plan > Fotoğraf” kısmına giriş yapılır.
  • Görüntü eklendikten üzerinde ayarlama yapılmalıdır.
  • “Karışım Modu” seçilerek “Yumuşak Işık”, “Koyulaştır” vb. seçenekler üzerinden ön görüntünün arka görüntüye bildirilme şekli belirlenir.
  • “Ayarlar” kısmına yeniden gidilerek ön görüntüdeki istenmeyen yerler, “Mask > Sil” alanına dokunulur.
  • Ön görüntünün arka plana ne şekilde yerleştirileceğiyse “Mask > Şekil” ile gerçekleşir.