iPad Mini vs. iPad Air: Hangisini Almalıyım?

Apple’a ait iPad Mini ve iPad Air modelleri karşılaştırıldığında hangisi sizin için daha uygun? İşte iPad Mini ve iPad Air karşılaştırması!

Apple’ın iPad Mini ve iPad Air modellerinden hangisini alacağına dair kararsızlık yaşayanlar için her iki cihazın özelliklerini detaylı bilmek gerekiyor. Bizde bu rehberde taşınabilirliğinden dolayı birçok kullanıcının tercihi olan iPad Mini ve iPad Air arasında hangisi tercih edilmesi gerektiği konusunu ele aldık.

iPad Air 6 Özellikleri ve Fiyatı!
TEKNOLOJİ

iPad Air 6 Özellikleri ve Fiyatı!

iPad Air'ın yeni sürümü tanıtıldı. İşte, iPad Air 6'nın özellikleri ve fiyatı!

iPad Mini ve iPad Air Tasarım Karşılaştırması

iPad Mini ve iPad Air tasarımına bakıldığında her iki cihazda “Ana Sayfa” butonu olmadığı görülüyor. İki cihazın üst tarafında konumlanan kilitleme butonunda Touch ID sensörü yer alıyor. iPad Air ekranı, 10,9 inç boyutundadır. Aynı zamanda iPad Air’in ekran ölçüleri, 247,6 mm x 178,5 mm x 6,1 mm’dir. iPad Mini ekranıysa 8,3 inç boyutundadır.

iPad Mini ekran ölçüleri, 195,4 mm x 134,8 mm x 6,3 mm olarak ifade edilebilir. Her iki cihazın boyutuna bakıldığında tasarım ve çizim yapanlar için iPad Air en iyi seçenektir.

iPad Mini ve iPad Air Pil Karşılaştırması

iPad Air’in pili iPad Mini’in piline göre daha büyük. iPad Air’in pili, 28,6 watt-saat kapasitelidir. iPad Mini’in pil kapasitesiyse 19,3 watt-saat kapasitesine sahip. iPad Air’in ekranı büyük olduğu için bataryasının büyük olması çok bir değişime neden olmuyor. Çünkü pil, ekrandan dolayı ağır işlerde çok hızlı boşalıyor.

iPad Mini ve iPad Air’in pili, Wi-Fi’de 10 saatte kadar video izleme ve internette gezinme olanağı sunuyor. Mobil ağ üzerindeyse bu süre, 9 saate iniyor.

iPad Mini ve iPad Air Performans Karşılaştırması

iPad Mini ve iPad Air’in performansına bakıldığında Adobe Photoshop başta olmak üzere birçok zor uygulamayı sorunsuz çalıştırıldığı söylenilebilir. Her iki cihazda özel silikon çiplerinden dolayı yüksek performans sergiliyor.

iPad Mini’de Apple A15 Bionic çip yer alıyor. iPad Air’de kullanılan çipse A14 Bionic’tir. Cihazlarda kullanılan her iki çipte 16 çekirdekli Neural Engine ve altı çekirdekli CPU bulunuyor. Bu durumlara bakılarak A15 Bionic çipe sahip olan iPad Mini daha hızlıdır.

Aynı zaman her iki cihaz tarafından ikinci nesil Apple Pencil destekleniyor. Ayrıca iki cihazda Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi 6 özelliklerine sahip. iPad Air 4G ve iPad Mini ise 5G bağlantı hızıyla çalışıyor. iPad Air’de Apple’a ait Akıllı Konektör var. Bunun sayesinde iPad Air hem klavye kılıflarına hem de diğer çevre birimlerine kablosuz şekilde bağlanabiliyor.

Yüksek hücresel hızlı bir cihaz seçmeyi düşünüyorsanız iPad Mini çok iyi bir seçenek. Küçük dizüstü bilgisayar amaçlı olarak kullanmak içinde iPad Air’i tercih edebilirsiniz.

iPad Mini ve iPad Air Ekran Karşılaştırması

Her iki cihaz, Liquid Retina ekrandan oluşuyor. iPad Mini ve iPad Air ekranında LED panel bulunuyor. Bu ekran; P3 geniş renk gamı ve 500 nit parlaklık sunuyor. Ayrıca her iki cihazda da True Tone teknolojisi var. Bahsedilen teknoloji sayesinde her iki cihazın ekranı ortam ışığına göre ayarlıyor.

iPad Mini’nin ekran çözünürlüğü, 2266 x 1488 pikseldir. iPad Air ekran çözünürlüğüyse 2360 x 1640 piksel olarak ifade ediliyor. Dolayısıyla iki cihazın ekran çözünürlüğünde farklılık olduğu görülüyor.

iPad Mini ve iPad Air Kamera Karşılaştırması

iPad Mini ve iPad Air’i farklı kılan en önemli özellik kameradır. iPad Mini kamerası, 12MP f/2.4 lense sahip. iPad Air kamera lensiyse 7MP f/2.2’dir. iPad Mini, çok geniş kare hızında çekimler gerçekleştiriyor. Apple’a ait yeni Center Stage teknolojisi, genişletilmiş dinamik aralığı ve Smart HDR sürümünden oluşuyor. iPad Mini ve iPad Air’in arka kamerasının özellikleriyse birbirine çok benziyor.

İki cihazın arka kamerasındaki lensler, 12MP f/1.8’dir. iPad Mini, videolarda 4K ve 1080p kare hızı sunuyor. Videoların başarılı şekilde çekilmesini sağlan genişletilmiş dinamik aralığa da sahip. Tüm bu kamera özelliklerden yola çıkarak video ve fotoğraf çekimlerinde iPad Mini öne çıkıyor.

iPad Pro 11 (2020) vs iPad Air 4: Hangisi Daha İyi?
MOBİL

iPad Pro 11 (2020) vs iPad Air 4: Hangisi Daha İyi?

iPad Pro 11 (2020) vs iPad Air 4 Kıyaslaması ile karşınızdayız! Peki iki model arasından hangisini tercih etmelisiniz? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar!

Yukarıda tasarım, kamera, ekran, performans özelliklerine bakıldığında iPad Mini’i almak daha mantıklı.