iOS için En İyi Ses Kaydetme Uygulamaları

Hem iPhone hem de iPad cihazlarımız üzerinde kullanabileceğimiz en kapsamlı ses kayıt uygulamalarını sizler için derledik.

Emircan Erdoğan -

Akıllı telefonların hayatımızı kolaylaştırdığı yadsınamaz bir gerçek. Sadece eğlence amacıyla değil günlük hayatın pek çok zorluğu karşısında da bu işlevsel cihazların sundukları özelliklerden faydalanarak işlerimizi kolaylaştırıyoruz.

Ses kaydetme de hayatımızı kolaylaştıran bu özelliklerden bir tanesi. Konvansiyonel yöntemlerle not almaya uğraşmak yerine tek bir butona tıklayarak ortam seslerini ve konuşmaları cihazımız üzerinde saklayabiliyor ve istersek bu ses kliplerini farklı mecralar üzerinden başkalarıyla paylaşabiliyoruz.

iPhone ve iPad cihazlarımız üzerinde hali hazırda sunulan bir ses kaydetme uygulaması bulunsa da bu uygulama fazla basit olan yapısıyla zaman zaman beklentilerimizi karşılamakta zorlanıyor. Bu gibi durumlarda daha fazla özellik sunan kayıt uygulamalarına olan ihtiyaç iyiden iyiye hissediliyor.

Hal böyle olunca Tamindir ekibi olarak iOS cihazlar üzerinde kullanabileceğimiz en işlevsel ses kaydetme uygulamalarını derleme kararı aldık. Uygulamaların her birinin ücretsiz olarak sunulduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Fazla vakit kaybetmeden listemize geçelim.

1- Super Notes

Öne çıkan özellik: Farklı medyaları kombine edebiliyor olması.

Kullanıcılara ses kayıtlarını, fotoğraflarını ve notlarını kombine edebilme şansı sunan Super Notes, listenin en kapsamlı seçeneği. Çalışma gurubumuzla birlikte gerçekleştirdiğimizi toplantıları ve beyin fırtınası seanslarını Super Notes ile detaylı bir şekilde kaydedebiliyoruz. Bu ses kliplerine gerekirse notlar ve fotoğraflar ekleyerek onları daha bilgilendirici bir hale getirmek mümkün.

Kaydettiğimiz klipleri farklı kategoriler altında toplayabiliyor ve bu sayede daha düzenli bir çalışma ortamı yaratmış oluyoruz. Yazdığımız metinler otomatik olarak dil kontrolünden geçiriliyor ve herhangi bir olası hatanın önüne geçilmiş olunuyor.

2- iTalk Recorder

Öne çıkan özellik: Kullanım kolaylığı ve basitlik.

Bir önceki uygulamamızın tersine iTalk Recorder sadece ses kaydetme işlemi üzerine yoğunlaşıyor ve bu yolda kullanıcılara son derece pratik bir kullanım deneyimi sunuyor. Uygulamada kayıt işlemi gerçekleştirebilmek için ekrana kısa bir dokunuş yapmak yeterli oluyor. Durdurmak için tekrar ekran üzerine dokunmak yeterli.

Durdurduktan sonra kaydetmiş olduğumuz ses klibini yeniden adlandırabiliyor ve farklı mecralar üzerinden başkalarıyla paylaşabiliyoruz. Elbette klipleri bulut depolama hesaplarımıza aktarma imkanına da sahibiz. Arayüzde sunulan bilgiler yeterli seviyede. Boyut ve kayıt tarihi gibi önemli bilgilere arşiv arayüzü üzerinden erişebiliyoruz.

3- Voice Record Pro

Öne çıkan özellik: Retro arayüz tasarımı ve ayar yelpazesi

Kullanıcıları istedikleri ayarları yapma konusunda tamamen serbest bırakan Voice Record Pro'da ses kayıt işlemlerini tamamen beklentilerimiz doğrultusunda şekillendirebiliyoruz. Kaliteden tutun da oynatma hızına kadar her parametreyi manuel olarak ayarlıyoruz.

Voice Record Pro'da geniş çaplı bir paylaşım ve arşivleme sistemi kullanılıyor. Kaydettiğimiz ses dosyalarını Google Drive, DropBox, OneDrive ve Box Cloud gibi farklı bulut depolama servisleri üzerinde saklayabiliyoruz. İnternet bağlantımız olduğu sürece bu servisler üzerinde yer alan dosyalara erişmek mümkün.

Uygulamanın arayüz tasarımı kesinlikle övgüyü hak ediyor. Retro bir atmosfer sunan bu tasarımla birlikte kalite algısı da üst seviyelere taşınıyor. Kullanacağınız ses kayıt uygulamasında işlevselliğin yanı sıra şıklık da arıyorsanız Voice Record Pro'yu denemeniz yerinde bir karar olacaktır.

4- Voice Recorder

Öne çıkan özellik: Ses kayıtlarına şifre koyabilme özelliği

Listemizin en güvenilir uygulaması: Voice Recorder. Kaydettiğimiz sesleri şifreler vasıtasıyla başkalarının erişiminden koruyan Voice Recorder ile çok daha güvenli bir arşivleme deneyimi yaşıyoruz.

Elbette Voice Recorder'ı kullanmaya değer kılan tek özellik bu değil. Dropbox, OneDrive ve Box desteği sunan Voice Recorder üzerinde arşivlediğimiz dosyaları dilersek bulut depolama servisleri üzerinde saklayabiliyoruz. Elbette bulut depolama üzerinde yer alan içeriklere erişim sağlayabilmek için internet bağlantısına sahip olmamız gerekiyor.

Tıpkı Voice Record Pro'da olduğu gibi Voice Recorder'ın da arayüzü gerçekten çok şık bir tasarıma sahip. İlhamını eski kasetçalar tasarımlarından aldığını her ayrıntıda belli ediyor.

5- Recorder App

Öne çıkan özellik: Sınırsız kayıt, kalite ayar seçenekleri.

Gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken Recorder App toplantıların, derslerin ve beyin fırtınalarının vazgeçilmez uygulamaları arasında olmaya aday.

Ses kaydetme özelliğinin yanı sıra gelişmiş bir oynatıcıya da sahip olan Recorder App'te yapılacak kayıtların kalitesine biz karar veriyoruz. Şayet önemsiz ve boyutunu ufak tutmak istediğimiz bir kayıt gerçekleştireceksek kaliteyi düşük; önem arz eden bir kayıt gerçekleştireceksek de kaliteyi yüksek tutabiliyoruz.

Uygulamanın en iyi yanı sınırsız kayıt süresine sahip olması. Yapımcılar 20 saate kadar kesintisiz kayıt yapabildiklerini iddia ediyorlar. Elbette bu durum cihazdaki boş alan kapasitesiyle de alakalı. Tasarım olarak sade ve göz yormayan bir yapıya sahip olan Recorder App, bol özellikli bir kayıt uygulaması arayanların mutlaka göz atması gereken seçeneklerden biri.

Apple iOS 8 mi, Yoksa Android 5.1 mi? Hangisi Daha İyi?

Benzer İçerikler

YORUMLAR