Artık para aslanın ağzında. Biraz daha fazla gelir kazanabilmek için birden fazla işte çalışanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunun yanı sıra internet üzerinden de çalışarak boş kalan vakitlerde para kazanmaya çalışan, bunun yolunu yordamını bulmaya çalışan bir güruh da var. Ama bu fırsatı değerlendirmeye çalışanlar genellikle inanılmaz tuzaklara düşerek, para kazanacakları yerde daha çok bütçe açığı yaşayabiliyorlar. İnternet üzerinde bu tür kolay para kazanma yöntemleri araştıranlar, genellikle akıllarına gelmeyecek tuzaklara düşebiliyorlar. Bu yüzden de internetten para kazanan taraf onları kandıranlar oluyor.
İnterneti kullanarak para kazanmak elbette mümkün. Dışarıdan pek çok kurum ve kuruluşa içerik desteği vermek, kod yazarak ya da web sitesi tasarlayarak uzaktan para kazanabilen birçok kişi var. Üstelik bunu sürdürülebilir de kılabiliyor ve düzenli olarak gelirlerini artırabiliyorlar. Ancak bu profesyonel özelliklere sahip olamayanlar da alternatif fırsatlar arıyorlar. İşte bu noktada dolandırıcı işveren kuruluşlar devreye giriyor. Bu sahte gelir kapısı oluşumlar uzun süredir var. Ancak internetten para kazanmaya çalışırken inanmamanız gereken bazı önemli kuralları iyi bilirseniz, bu açıkgözlerin tuzaklarına da düşmezsiniz.
Bunların çoğu uydurmaca, kanmayın
"Evden çalışın binlerce lira kazanın" tarzı ilanlara rastlamamış olmanız neredeyse imkansız. Bunların çoğu isimleri çok duyulmamış şirketler oluyorlar. Tek yaptıkları ekstra işe ihtiyaç duyan insanların paralarını tırtıklamaktan başka bir şey değil. Bu tür ilanların hemen hepsi bir hizmet vermeden önce üyelik ücreti ya da bağış adı altında ödemeler talep ediyorlar. Ya bir kitap satın alıyor, ya da ufak bir bağışta bulunuyorsunuz. O an için sizden talep edilen miktar çok gözünüze batmasa da, bunu sizin gibi on binlerce insandan aldıklarını bir düşünün. Gerçekten internetten para kazananlar onlar olmuyor mu? Bazı içerik sağlayıcı ilanları makale başına 5 ile 10 TL arası ücret önerirken 20 saat kod çalışması yapanlar için 100 TL ile 200 TL (ya da dolar) öneren iş ilanlarına rastlıyorsunuzdur. Eğer arkasında çok sağlam bir kuruluş durmuyorsa, bu ilanları verenlerden genellikle paranızı tahsil edemiyorsunuz.
Herkes çevrimiçi para kazanabilir yalanı
Yukarıda anlattıklarımın ışığında bu tür tekliflerle karşılaştığınızda vermeniz gereken en önemli tepki kesinlikle mantıklı olmak ve teklifin kaynağına inmek. Bu tür tekliflerin kaynakları hakkında internette kim ne konuşmuş, nasıl yorumlar bırakmış, şirket ile ilgili ne gibi şikayet ve yorumlar var hemen araştırmalısınız. Unutmayın, internette para kazanmak adına cebindeki son kuruşu da kaybeden pek çok "kurban" var. Onları da dinlerseniz son derece faydalı olabilir. Kolay para diye bir şey yok. Para kazanmanın son derece kolay olduğunu iddia ederek gözünüzü boyayan teklifleri gerçeklerinden ayırt edebilmelisiniz.
O zaman şunu sorabilirsiniz, "Peki, ben internetten nasıl para kazanacağım?", bunun tek cevabı var internette pazarlamayabileceğiniz en az bir yeteneğiniz olmalı. Böyle bir yeteneğiniz yoksa ve hala internetten para kazanacağım diye ısrar ediyorsanız, sahtekar işveren kuruluşların kurbanı olmanız büyük bir olasılık.
Evden ve internetten çalışmanın tanımı
Birisi size "ben evden çalışıyorum" dediğinde aklınıza ne geliyor? Genel kanı aslında şu; bütün gün evde oturup, kahve çay içerek bilgisayarın başında film indirip izleyen bir kişi. Oysa gerçek bu kadar tembel değil. Evden çalışan insanların çoğu yaptıkları işi uzun süreli olarak devam ettirmeyi başarabiliyorlar. Çünkü formülü çok kolay. Ofis stresi yok, istenen iş zor değil, standartları belli, çalışma saatleri esnek. Bu şartlar altında çalışan insanlar her ne kadar dış dünyada "tembel" olarak algılansa da, sadece geleneksel iş şablonundan farklı çalışıyorlar hepsi bu. İşte bu rahatlık sahte işverenlerin de en büyük kozu. Bu serbestliği genel olarak yorucu ofis iş standartlarının karşına koyarak yaptıkları karşılaştırmalar son derece çekici olabiliyor. Bu tuzağa "ben neden ofislerde çürüyorum ki" algısının yaratılmasını sağladığı için kaçınılmaz olarak ağlarına insanları düşürmeleri kolay oluyor. Özellikle işiniz yorucu ve stresli bir ortamda ise bu yalana kanmanız işten bile değil. Çünkü sonuç olarak huzur arıyorsunuz. Eh! Hazır evden çalışanlar hakkında da birkaç güzel yorum duyduysanız, her teklifi kabul etmeye hazırsınız.
Neden iş değiştiriyoruz?
İnsan çalıştığı yerden tamamen memnun olabilir mi? Böyle bir dünya yok. Dört dörtlük bir iş yok çünkü. Bizi işimizden soğutan ve dışarıdan çözümler aramamıza iten faktörler belli.
- Düşük maaş
- Bütçesel sıkıntılar
- Vergiler ve giderler
- Tasarruf şansının olmaması
- Huzursuz çalışma ortamı
- Çok çalışmak ama yükselememek
...gibi sebepler, insanların ek iş arama seçeneğine yönelmelerine yol açabiliyor. Oysa internet üzerinden para kazanmakta çok kolay değil. Bazı zamanlarda tamamen kendinizi bu işe odaklamanız 7/24 çevrimiçi kalmanız bile gerekebiliyor. Bu sahtekar iş verenler böyle durumlarda tüm bu “bilinen dezavantajları” birer yem olarak da kullanabiliyorlar. Sizi bunaldığınız ortamın aksine bir alternatife davet ederek yine tuzaklarına düşürüyorlar.
Son söz
Kısaca arkadaşlar, ister iş yerinizde, ister evinizde PC’nizin başında olun para kazanmanın kolay bir tarafı yok. Yetenekleriniz tek sermayeniz ve bunu internette pazarlayabilmek de çok kolay değil. Her mecranın kendi kuralları var. Para kazanmak o her şeyi güllük gülistanlıkmış gibi gösteren, davetkar reklamlardaki değil. Bunun için çevrimiçi para kazanmayı düşünüyorsanız güvenilir kaynakları takip ederek fırsatlar yakalamalısınız. Ancak unutmayın her şeyin bir bedeli var ve bu bazen kazandığınız paradan daha fazla para kaybetmeniz ya da tatmin edici kazanımlar elde edememenize yol açabilir.
10 Adımda Kod Yazmayı Öğrenmenin Yolları
WordPress ile Nasıl Para Kazanılır?
İddaa'dan Kolay Para Kazanmak İçin Tuzağa Düşmeyin, İşte Alınacak Önlemler