İnternetten Hastane Randevu Numarası Nasıl Alınır?
MHRS ile internetten hastane randevu alma, randevu kontrol ve sorgulama, randevu iptal işlemlerini anlatıyoruz.
Hastane randevu alma işlemini kolaylaştıran MHRS, 2011 yılından bu yana aktif olarak kullanılmakta. Hastaneye erken saatlerde girip hastane randevu numarası veya sıra alma işini sonlandıran sistemin nasıl kullanıldığını, internetten randevu almanın kolaylığını anlatıyoruz.
MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi), uzun süredir ülkemizde yaygın olarak kullanılıyor. Sabahın çok erken saatlerinde gidip saatlerce sıra beklemek sonunda da muayene sırasının gelmemesiyle can sıkan durum bu sistem sayesinde artık yaşanmıyor. İnternetten çok rahat bir şekilde dilediğiniz hastaneden dilerseniz aile hekiminden randevu alma şansına sahipsiniz. Daha da güzeli randevu alma işlemini hem webden hem de mobilden (Android, iPhone, Windows Phone telefon) gerçekleştirebiliyorsunuz. Şimdi dilerseniz sistemi ilk kez kullanacak kişiler için öncelikle nasıl bu sisteme üye olunduğuna bakalım.
MHRS Üye Olma:
MHRS aracılığıyla seçtiğiniz hastaneden randevu alma işlemi için öncelikle ücretsiz üyeliğinizi gerçekleştirmeniz, profil oluşturmanız gerekiyor. Bu işlemi telefondan yapacaksanız MHRS Mobil uygulamasını indirip açmanız ve karşılama ekranında “Yeni Üye”; webden yapacaksanız MHRS Randevu sayfasına adresine gidip “Üye Ol” butonuna tıklıyorsunuz. Bu noktada TC kimlik numarası, e-posta adresi, telefon numaranız gibi kişisel bilgileriniz isteniyor. İstenen tüm bilgileri doğru girmeniz, gerek şifrenizi unuttuğunuzda sıfırlamanız gerekse de randevunuzda sorun çıkmaması açısından önemli.
MHRS Ücretli mi?
Hastane randevu alma, randevu kontrol etme, randevu iptal, randevu sorgulama işlemlerinin internetten yapılabildiği bir sistemde çalışma saatlerini soracak olursanız, MHRS randevu sisteminin bir çalışma saati yok. ALO 182 hattından, webden veya mobilden 7/24 ücretsiz randevu alma şansına sahipsiniz. Ancak telefondan arayarak randevu almanın (acil aramalara girmediğinden) ücretli olduğunu belirtmekte fayda var.
Hastane Randevu Alma:
- MHRS üyeliğinizi oluşturduktan sonra randevu numarası veya sıra alma aşamasına geçebilmeniz için TC Kimlik numaranız ve parolanızı yazarak giriş işlemini yapıyorsunuz.
- Giriş yaptıktan sonra randevu alma, randevu geçmişi ve hesap bilgileri seçenekleriyle karşılaşıyorsunuz. Randevu almak için ilk seçeneğe dokunuyor ve ardından hastaneden mi yoksa aile hekiminden mi randevu alacağınızı belirtiyorsunuz.
- Seçiminizi yaptıktan sonra randevu kaydınızı oluşturacağınız sayfa karşınıza çıkıyor. İl, ilçe, klinik, hastane, hekim seçiminizi yapıp Ara butonuna dokunuyorsunuz.
- Randevu tarihinizi belirleyip "Randevuyu Kaydet" butonuna dokunduğunuzda internetten hastane randevu alma işlemini kolaylıkla tamamlamış oluyorsunuz.
Hastane Randevu Kontrol / Sorgulama:
Randevunuzu aldıktan sonra üye olurken belirttiğiniz e-posta adresinize randevu bilgilendirme mesajı gönderiliyor. Tabii ki uygulama üzerinden de randevu detaylarını görebiliyorsunuz. Hastane randevu kontrol etmenin, randevu sorgulamanın da oldukça basit olduğu bir sistem MHRS.
Hastane Randevu İptal:
Randevunuzu aldıktan sonra iptal etmek isterseniz TC kimlik numaranız ve parolanızla giriş yaptıktan sonra görebileceğiniz karşılama ekranında randevu geçmişine ardından randevu listesinden ilgili randevunun hemen altındaki İptal Et butonuna dokunmanız aldığınız randevuyu iptal etmeniz için yeterli.