Instant Wordpress ile Tek Tıkla Wordpress Kurulumu
İnternetin ülkemizde neredeyse her eve girmesi ve bilgisayar kullanıcılarının internete olan ilgililerinin artmasıyla birlikte yaşadığımız gerçek dünyanın dışında bir de sanal dünya içerisinde yaşıyoruz diyebiliriz. Bu devasa büyüklükteki sanal alem üzeri
İnternetin ülkemizde neredeyse her eve girmesi ve bilgisayar kullanıcılarının internete olan ilgililerinin artmasıyla birlikte yaşadığımız gerçek dünyanın dışında bir de sanal dünya içerisinde yaşıyoruz diyebiliriz. Bu devasa büyüklükteki sanal alem üzerinde her gün birçok yeni intertet sayfası kullanıcılara "merhaba" demekte.
Hal böyle olunca insanlar; fikirlerini, düşüncelerini, ilginç bulduğu haberleri ve çok daha fazlasını diğer internet kullanıcılarıyla en hızlı şekilde paylaşabilmek için kendi kişisel internet sayfalarını oluşturmaya başladılar. Bu şekilde blog adı verilen sayfaları üzerinde yayınladıkları içerikleri, sosyal medyanın da desteğiyle büyük kullanıcı kitlelerine ulaştırmayı başardılar.
Şöyle bir baktığımızda ülkemizde de gerçekten çok iyi yerlerde olan ve birçok kullanıcıya ulaşarak sesini duyurabilen birçok blogger arkadaşımız ve blog sayfalarını görmemiz mümkün. Bu konuda dikkatimi çeken şey ise popüler olan birçok blog veya kişisel web sayfasının Wordpress içerik sistemi üzerine kurulmuş olması.
Sanırım bunun en büyük nedeni Wordpress'in kolay kullanımı, sürekli geliştiriliyor olması, arama motoru dostu oluşu, zengin tema ve eklenti desteği diyebiliriz. Öyle ki şu an dünya üzerinde 58 milyondan fazla web sitesi Wordpress içerik sistemini kullanmakta. Bu kadar çok insanın kullandığı Wordpress içerik yönetimi sistemini kendi bilgisayarınız üzerinde sadece tek bir tıklamayla kurarak denemek ister miydiniz?
Evet doğru duydunuz bugün sizlere tanıtacağım Instant Wordpress adlı ücretsiz yazılım sayesinde sisteminize yerel ağ üzerinde çalışabilecek olan bir Wordpress kurulumunu sadece bir tıklamayla gerçekleştirebileceksiniz. Özellikle localhost (yerel ağ) üzerinde Wordpress ile çalışmak isteyen web geliştiricilerin ve Wordpress'in neye benzediğini merak eden kullanıcıların ilgisini çekeceğini düşündüğüm Instant Wordpress programı yardımıyla Wordpress kurulumunu nasıl yapacağımızı hep birlikte inceleyelim.
Öncelikle Tamindir üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde programı indirerek işlemimize başlayalım.
Programı indirdikten sonra istediğimiz dizine kurulumu yapıyoruz ve ardından programı kurduğumuz dizin altından InstantWP.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırdığımızda programın kolay kullanımlı ve sade paneliyle karşılaşıyoruz.
Sırasıyla numaralandırdığımız bölümlerin ne işe yaradığına göz atalım:
1- Sisteminize kurulmuş olan Wordpress Anasayfası:
Yerel ağ üzerinden ulaşabileceğiniz Wordpress anasayfanıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Admin paneli üzerinde yaptığınız anlık değişiklikleri anlık olarak site üzerinden takip edebilirsiniz.
2- Sisteminize kurulmuş olan Wordpress Admin Giriş sayfası:
Kullanıcı Adı: admin
Şifre: password
Admin paneli üzerinden Wordpress içerik yönetim sisteminizle ilgili her tür değişiklik ve düzenlemeyi gerçekleştirebilirsiniz.
3- Wordpress eklentilerinin yüklenmesi gereken dizin:
Wordpress siteniz üzerinde kullanmak istediğiniz eklentileri bu dizine atarak sonrasında yönetici paneli üzerinden etkinleştirerek, kullanmaya başlayabilirsiniz.
4- Wordpress temalarının yüklenmesi gereken dizin:
Wordpress siteniz üzerinde kullanmak istediğiniz temaları bu dizine atarak sonrasında yönetici paneli üzerinden etkinleştirerek, kullanmaya başlayabilirsiniz.
5- MySQL veritabanına ulaşmak için kullanılacak olan bağlantı:
Kullanıcı Adı: root
Şifre: (boş bırakın)
Database (veri tabanı) ile ilgili ayarları PHPMyAdmin paneli üzerinden kolayca düzenleyebilirsiniz.
6- Programla ilgili belgelerin ve bilgilerin bulunduğu kısım:
Instant Wordpress programının nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Gördüğünüz üzere Instant Wordpress programını bilgisayarımıza kurup çalıştırdıktan sonra, direkt olarak localhost üzerinde çalışabileceğimiz Wordpress sayfamıza ve yönetim paneline rahatlıkla ulaşabiliyoruz.
Programın şu an için Türkçe dil desteği bulunmuyor olsa da kullanıcı dostu arayüzü ve kolay kullanımı sayesinde hiçbir şekilde zorlanmadan programı rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Konuyla ilgili soru, görüş ve düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümlerimiz aracılığıyla bizlerle paylaşabilirsiniz.