Instagram Yakın Arkadaşlara Özel Canlı Yayın Nedir, Nasıl Yapılır?

Instagram'da canlı yayınlara yeni bir filtre ekleniyor. Yakın arkadaşlara özel canlı yayın devri başlıyor. İşte, yakın arkadaşlara canlı yayın açmanın yolu!

Instagram, yine yeni özellikleri ile gündemde! Canlı yayınlarla ilgili yeni bir özellik üzerinde çalışan Instagram, kişiselleştirilmiş bir yayın deneyimi sunmayı hedefliyor. Bunun için yakın arkadaşlarla canlı yayın özelliğini geliştirdiği belirtiliyor.

Peki,  yakın arkadaşlara canlı yayın açma özelliği tam olarak nedir? Ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor? Bu yazımızda Instagram yakın arkadaşlara canlı yayın açma özelliği ile ilgili detayları sıralıyoruz. İşte, Instagram’da arkadaşlarınızı seçip onlara özel canlı yayın açmak için yapmanız gerekenler!

Instagram'da Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Instagram'da takipçilerinizden gelen canlı yayın bildirimlerini kapatmak istiyorsanız rehberimize göz atabilirsiniz.

Instagram’da Yakın Arkadaşlara Canlı Yayın Açma Nedir?

Instagram’da 2016 yılında kullanıma sunulan canlı yayın açma özelliği çoğu kullanıcı tarafından sevildi. Şimdiye kadar bir kullanıcı canlı yayın açtığında tüm takipçileri bu yayından haberdar olabiiyor, bu kişinin profil resmine tıklayarak canlı yayına dahil olabiliyordu.

Yeni çıkan özellik kapsamında artık bu durum değişti. Sadece yakın arkadaşları ile canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılar canlı yayını başlatırken eklenen filtre sayesinde ‘yakın arkadaşlar’ seçeneğini aktifleştirebilecek. Böylece daha özelleştirilmiş bir canlı yayın deneyimine sahip olmak mümkün hale gelecek.

Instagram’da Yakın Arkadaşlara Canlı Yayın Açma Nasıl Yapılır?

  • Instagram’da ana sayfada bulunan + butonuna tıklayın
  • Sağ tarafa giderek ‘canlı’ seçeneğine gelin.
  • Bu sekmede yukarıda yer alan ‘herkes’ yazısına tıklayın.
  • Buradan canlı yayını izlemesini istediğiniz kişilerle ilgili ayarlamaları yapabilirsiniz.
  • Henüz bu özellik hesabınızda aktifleşmemiş olabilir. Her zamanki gibi canlı yayın açarken belli kişilerin bu yayını görmesini istemiyorsanız o kişilerden canlı yayını gizleme şansınız da var. Bunun için yapmanız gerekenler ise şu şekilde:
  • Canlı yayın açma bölümüne geldikten sonra sağ üst kısımda yer alan dişli çark şekindeki butona tıklayarak ‘ayarlar’ menüsüne gidin.
  • Canlı yayın’ı seçtikten sonra ‘Canlı Videoyu Şu Kişilerden Gizle’ menüsüne girin.
  • Burada canlı yayını görmesini istemediğiniz kullanıcıları işaretleyerek ilerleyebilirsiniz.
  • Canlı yayınlara ilişkin diğer ayarları da bu menüden değiştirerek isteğinize göre uyarlayabilirsiniz.

Instagram'da Ortak Paylaşım Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Ortak Paylaşım Nasıl Yapılır?

Instagram'da başkalarıyla ortak paylaşım yaparak bir gönderiyi farklı hesaplarda yayınlayabilirsiniz. Nasıl mı? İşte Instagram'ın collab özelliği!

Siz bu yeniliği nasıl buldunuz? Instagram’da yakın arkadaşlara canlı yayın açma özelliğini kullanacağınızı düşünüyor musunuz? İçerik üreticileri için bu özellik nasıl farklı amaçlarla kullanılabilir? Yorumlarınızı bizimle paylaşın!