Instagram Hikayelerini Whatsapp’ta Paylaşma Nedir? Nasıl Yapılır?

Instagram'da yayınladığınız hikayeler artık WhatsApp'da durum güncellemesi olarak paylaşılabiliyor. İşte, Instagram hikayelerini WhatsApp'da paylaşmanın yolu!

Instagram’da yeni bir özellik daha gündemde! Şimdiye kadar Instagram’da hikaye yayınlarken uygulama içinde aynı içeriği eş zamanlı olarak Facebook’ta da paylaşma imkânı sunuluyordu. Yeni geliştirilen bir çapraz özellik kapsamında Instagram hikâyelerinizi direkt WhatsApp’ta da paylaşma imkânınız olacak.

Bunun için gerekli ayarlamayı paylaşım esnasında yapmanız yeterli olacak. Peki, Instagram hikâyelerini Whatsapp’ta paylaşma özelliği nedir? Nasıl kullanılır? İşte, yemi Instagram özelliği hakkında bilmeniz gereken detaylar!

Instagram Nasıl Güncellenir?
SOSYAL MEDYA

Instagram Nasıl Güncellenir?

Instagram nasıl güncellenir? Bu sorunun yanıtını merak edenler için rehber hazırladık. Rehberimizde ayrıca Instagram güncelleme gelmiyor çözümü de bulunuyor.

Instagram Hikâyelerini WhatsApp’ta Paylaşma Özelliği Nedir?

Instagram hikâyelerini WhatsApp’ta paylaşmak denildiğinde kullanıcıların aklına hep aynı eylem geliyor. Başka birinin paylaştığı veya kendi paylaştığımız hikâyeleri WhatsApp’taki kullanıcılara mesaj olarak gönderebiliyorduk. Bunun için şu adımları izlememiz yeterli oluyordu:

  • Paylaşmak istediğiniz hikâyeye gidin.
  • Seçeneklerden ‘paylaş’ sekmesine girin.
  • Burada çıkan uygulamalar arasından WhatsApp’i bulun.
  • WhatsApp ikonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sohbet listesinden hikâyeyi paylaşmak istediğiniz sohbeti seçin.
  • Gönder butonuna bastığınızda paylaşmak istediğiniz hikâyenin linki karşı tarafa iletilimiş olacak.

Bu özellik zaten hali hazırda kullanılabiliyordu. Bağlantı şeklinde ilettiğiniz hikâyeleri paylaştığınız kişiler bu linke tıkladığında seçilen içeriği görüntüleyebiliyordu.

Şu anda üstünde çalışılan özellik ise bundan daha farklı. WhatsApp’ta durum güncellemeleri kısmında hikâye olarak Instagram hikayelerine eklediğiniz bir içeriği paylaşabilmenize olanak sağlayacak.

Instagram Hikâyelerini WhatsApp’ta Paylaşma Nasıl Yapılır?

Instagram’da hikâye paylaşımı yaparken içeriği yükleme aşamasında ‘bunu Facebook’ta da paylaş’ seçeneğine tıkladığınızda aynı hikâye Facebook’ta da eş zamanlı olarak paylaşılabiliyordu.

Şimdi benzer şekilde WhatsApp’ta da Instagram’a hikâye yüklerken eş zamanlı paylaşım seçeneğinin çıkması bekleniyor. Facebook yerine WhatsApp’ı seçtiğinizde yayınlamak istediğiniz hikâye bu uygulamada da paylaşılabilecek. 

WhatsApp’ta durum güncellemeleri kısmında yayınlanacak olan bu içerik bu sayede daha çok kişiye ulaşmış olacak. Yeni özellikle ilgili ekran görüntüsü paylaşımı her zaman olduğu gibi yine Alessandro Paluzzi’den geldi. Henüz kullanıma açılmayan bu özellik kullanıcıları heyecanlandırmayı başardı. Ne zaman kullanılabilir hale geleceği ise belirsizliğini koruyor.

Instagram'da Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

En popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’da silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Instagram hikâyelerinizi WhatsApp durum güncellemelerinde de paylaşma fikri ilginizi çekti mi? Bu özelliği aktif olarak kullanacağınızı düşünüyor musunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın!