HTML (Hyper Text Markup Language) ile basit bir web şablonu oluşturabilirsiniz. CSS (Cascading Style Sheets) kullanarak da bu oluşturduğunuz şablona hayat verebilirsiniz. Hayat verdiğiniz bu şablonlar bir renk, canlılık kazanabilir.
HTML bir web sayfası oluşturmak için kullanılan dildir. HTML ile hazırlanan dosyaların sunumu için HTTP ((Hyper Text Transfer Protocol) kullanılır. CSS ise HTML ile oluşturulan dosyaların biçimlendirilmesine çok fazla olanak sağlar.
Bir web sitesi oluşturmak için sadece HTML kullanmak yeterlidir fakat HTML ile yalnızca statik web siteleri yapılabilir. Web sitesini ziyarete gelen kişilere görsel şölen sunulması için mutlaka CSS kullanılması gerekir.
CSS ile normalde beyaz olan arka planları ve kaydırma çubuğunu renklendirebilir, yazıların boyutlarını ve renklerini değiştirebilir, öğeleri şekillendirebilir, menüler tasarlayabilir ve daha aklınıza gelebilecek birçok şeyi gerçekleştirebilirsiniz.
CSS ve HTML öğrenmek için faydalanabileceğiniz çok fazla kaynak var. Kaynak olarak en iyisini seçmeniz her zaman yararınıza olacaktır. Bu yazıda, HTML ve CSS öğrenmenize yardımcı olacak en iyi kaynakları sizler için sıralıyoruz.
HTML ve CSS Öğrenmek İçin En iyi Kaynaklar
- W3 Schools
- Khan Academy
- Coursera
- Upskill
- ChatGPT
- Udemy
W3 Schools
W3 Schools, HTML ve CSS öğrenmek için yola yeni çıkanların ilk uğraması gereken duraklardan birisidir. HTML ve CSS dillerini çok geniş kapsamlı bir şekilde ele alan bu sitede öğrenmeniz gereken her şeye ulaşabilirsiniz.
Khan Academy
Khan Academy, W3 Schools’tan sonra faydalanılmasını şiddetle tavsiye edebileceğimiz önemli kaynaklardan biridir ve tıpkı W3 Schools gibi Khan Academy de oldukça geniş bir içerik yelpazesine sahiptir.
Khan Academy kullanarak bir web sitesi oluşturmanın püf noktalarını en basit ve detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.
Coursera
Coursera, kullanıcılarına her web sitesi geliştiricisinin bilmesi gereken temel unsurları öğretmektedir. Modern web sitelerinin HTML ve CSS ile tasarlanabileceğini Coursera sayesinde öğrenebilirsiniz. Bir web sitesinin oluşturulma aşamalarını adım adım öğrenmek için kesinlikle kontrol etmelisiniz.
Upskill
Upskill acemi bir geliştiriciden profesyonel bir geliştiriciye dönmeniz için en doğru adrestir. Bir web sitesi geliştirilmeye öncelikle basitten başlar, dersler ilerledikçe profesyonel bir web sitesi geliştirmenin püf noktalarına ulaşırsınız.
Google, içerikleri bulma konusunda eline su dökülmeyen değerli taşlardan biridir ve yapamadığınız, karşılaştığınız her sorunda size yardımcı olacak kaynaklara ulaşmanızda size en iyi yardım yine Google’dan gelecektir.
Aklınızda kalan herhangi bir sorun için hiç çekinmeden Google’da ufak tefek aramalarda bulunabilir ve sorunun çözümünü elde edebilirsiniz.
ChatGPT
Eğer ChatGPT nedir bilmiyorsanız sizin için kısaca izah edelim. Generative Pre- Trained Transformer’ın kısaltması ile elde edilen GPT, yazılımcıların çok işine yarayabilecek bir bottur. ChatGPT, Open Al tarafından geliştirilen bir dil botudur. “Dil” vurgusu burada çok önemli çünkü pek çok yazılım dilinde de size yardımcı olabilir. HTML ve CSS öğrenmenize de yardımcı olması için tıpkı Google kullanır gibi ChatGPT’yi kullanabilrisiniz. HTML ve CSS bilgisiyle sizi oldukça şaşırtacak ChatGPT her geçen gün gelişmeye devam ediyor.
Udemy
Sadece HTML ve CSS değil, pek çok şeyi öğrenebileceğiniz bir öğrenim platformu olan Udemy’de ücretli ve ücretsiz pek çok eğitim bulunmakta. Genellikle ücretli eğitimler yoğunlukta olsa da oldukça nitelikli ücretsiz içerikler de bulunuyor. Kendinize iyi bir yatırım yapmak istiyorsanız Udemy’den HTML ve CSS kursları satın alabilirsiniz. 1 kez ödeme yaptıktan sonra tamamen sizin olan, dilediğiniz zaman izleyebileceğiniz bu eğitimlerle HTML ve CSS’i kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
HTML ve CSS öğrenmenize yardımcı olacak kaynaklar bu şekildeydi. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz HTML ve CSS’i nasıl öğrenmeyi planlıyorsunuz? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.
YORUMLAR