Heyecanla Beklenirken Hayal Kırıklığı Yaratan 5 En Kötü Oyun
Çıkmasını çok beklediğiniz; ancak çıkınca hayal kırıklığına uğradığınız hangi oyunlar vardı?
Hiç kimse her zaman bekleneni veremiyor. Bunlara video oyunları da dahil. İlk duyurulduklarında oyuncuları heyecanlı bir bekleşiye sürekleyen kimi yapımlar, çıktıklarında aynı etkiyi yaratmıyorlar. Özellikle bir serinin içerisinde yer alan oyunlar, böyle bir kaderle daha çok karşılaşıyorlar. Birçok kişi daha önceki oyunları sevmişken, son çıkan oyun onları hayal kırıklığına uğratabiliyor. Biz de bu listemizde işte böylesine oyunları listeledik.
Son zamanlarda çıkan oyunlar arasında bunu çok daha fazla görüyoruz. Gösterdikleri ilk videolarla ağzımızın suyunu akıtan yapımcılar, en sonunda oyunu karşımıza çıkardıklarında aynı etkiyi yaramıyorlar. Belki pazarlama yanlışları, belki de şark kurnazlıklarından en sonunda üzülenler yine oyuncular oluyorlar. Zaten listeye şöyle bir baktığınızda, ne demek istediğimizi hemen anlayacak ve bu oyunlarla yaşadığınız hayal kırıklıklarını hatırlayacaksınız.
1- Tony Hawk's Pro Skater 5
Tony Hawk başlı başına bir kaykay efsanesiyken, onun adına çıkan oyunlar da en az ismi kadar başarılı olmayı başarmışlardı. Özellikle Playstation 2 zamanında, çoğumuzun vazgeçilmez oyunları arasında Tony Hawk's Pro Skater serisinden oyunlar yer alıyordu. İlk dört oyunuyla satış rekorları kıran ve büyük gelir elde etmeyi başaran Pro Skater serisi, beşinci oyunuyla da oyuncuları heyecanlandırmayı başarmıştı.
Tony Hawk's Pro Skater çıkmadan önce vaat edilenler de bizleri çok iyi bir oyunun beklediğinin göstergesiydi. Fakat oyun elimize geçtiğinde, eski oyunların kalitesinden çok çok uzak bir oyunla karşılaşmıştık. Yine de içimizde hala iyi bir Tony Hawk's oyunu oynayacağımızın umudu var.
2- Call of Duty: Ghosts
Call of Duty serisinin ilk oyunları da güzeldi; ancak Call of Duty 4: Modern Warfare, FPS oyunları içerisinde kendisine özel bir yer edinmeyi başardı. Oynanış mekanikleri ve kendine has yapısıyla birçok oyuncunun yıllarca oynadığı COD4'ün mirası Black Ops'tan Advanced Warfare'e kadar kullanılmaya devam etti. Yeni nesil konsolların çıktığı seneye denk gelen Ghosts, eski oyunlardan farklı bir şeyler denese de tutturamadı. Açıkça sıkıcı ve motondu.
3- Batman: Arkham Origins
Herhangi bir şeyden uyarlanan filmler ya da oyunlar, genellikle orijinallerinin tadını veremiyorlar. Hele çizgi roman gibi çok uzun soluklu bir hikayesi olan bir konudan oyun devşirmeye çalışmak daha zor bir iş. Fakat Rocksteady, 2009 yılında hiç beklenmedik bir çıkışla karşımıza çıkmış ve Batman ruhunu oyuna direkt olarak aktarmayı başarmıştı. Güzel kurgulanmış hikayesinin yanı sıra devrimsel dövüş mekanikleri ile oyun dünyası yeni bir seriye de kavuşmuştu.
2012 yılında serinin yayımcısı Warner Bros. ilginç bir karar alarak Batman: Arkham Origins'in yapımcısının Eidos Entertainment olacağını açıkladığında, herkes sonunun iyi bitmeyeceğini hemen almıştı. Her ne kadar Rocksteady bu oyunun yapımında bir hayli yardımcı olsa da, en sonunda karşımıza çıkan oyun diğerlerinden çok uzaktaydı.
4- Resident Evil 6
Eski Resident Evil oyunlarını unutmak mümkün değil. Korku ve aksiyonun tam anlamıyla bir araya geldiği Resident Evil serisi, bizlere muhteşem anlar yaşatmayı başarmıştı. Fakar dördüncü oyunda değişmeye yüz tutan tema, beşinci oyunda biraz daha raydan çıkmış, Resident Evil 6'da ise işler iyice çığrından çıkmıştı. Korkunun yerini saf aksiyonun almasından ziyade ortada tamamen bir shooter oyunu çıkmıştı.
RE6'da daha önceki serilerde gördüğümüz ana karakterlerin neredeyse hepsinin oynanabilir olacağını duyduğumuzda ve yapımcılarının söylediklerine kulak kabarttığımızda, yeni oyunun muhtemeş olacağını düşünmeden edememiştik. Oyunun çıkış gününde ise beklediğimizin tam tersi, serinin köklerine inmek yerine tamamen dışına çıkan bir oyun bizleri buyur etmişti. Haliyle biz de hemen eksiyi bastık.
5- No Man's Sky
Oyun 2013 yılında ilk kez gösterildiğinde, tam olarka neyle karşılaşacağımızı bilmesel bile bizleri bambaşka bir oyunun bekleyediğini umut ettik. Ardından gösterilmeye devam edilen videolardaki grafiksel güzellik, oyuncuları mest etmeye devam etse de, hala oyunun tam olarak ne olduğunu kestiremiyorduk. Çoğumuz bunun efsanevi bir yolculuk olacağını düşünmüştük ve aklımızın herhangi bir yerine intergalaktik bir Minecraft oynayacağımızı getirmemiştik.
Daha facia olanı ise yapımcılarının yaptıkları açıklamaların neredeyse hepsinin oyunda yer almamasıydı. Oyunu cilalayan ve bambaşka bir noktaya getiren bu açıklamaların eksikliği daha ilk günden hissedilirken, birçok oyuncu No Man's Sky'ı hemen iade etme seçeneğine başvurdu.
No Man's Sky'a 2.000 Dolar Veren Oyuncu Hiç Mutlu Değil