Hayal Gücünüzü Ortaya Çıkaracak 7 Ücretsiz Windows Uygulaması
Yaratıcılık; resimleri, sözleri, müziği ve daha birçok şeyi içerisinde barındırır. Yaratıcı bir tarafınız varsa ve bunu yeni keşfediyorsanız, bu keşif yolculuğunuzda size birkaç yol arkadaşı tavsiyemiz var. Aralarından kendinize uygun gördüklerinizi mutl
Yaratıcılık; resimleri, sözleri, müziği ve daha birçok şeyi içerisinde barındırır. Yaratıcı bir tarafınız varsa ve bunu yeni keşfediyorsanız, bu keşif yolculuğunuzda size birkaç yol arkadaşı tavsiyemiz var. Aralarından kendinize uygun gördüklerinizi mutlaka denemelisiniz.
1. Fresh Paint
Eskiz, çizim ve boyama ile ilgilenen acemi veya deneyimli sanatçılara Microsoft’un Fresh Paint uygulamasını tavsiye ederiz. Bu uygulama ile kroki çizmeye, kalemle çizmeye veya yağlı boyamaya başlayın. Ayrıca var olan bir resmi içe aktarabilir ve üzerinde çalışabilirsiniz.
İsterseniz bir tuvale veya kağıda renk vermek ve başyapıtınızı oluşturmak için uygulamadaki araçlardan faydalanabilirsiniz. Seçenekler arasından bir kalem veya fırça seçin ve renginizi uygulayın. Dilerseniz harmanlama aracı veya silgi kullanabilirsiniz. Uygulamada kalem ve fırça için mükemmel gölge veya ton yakalamanıza olanak sağlayan ve tuval üzerindeki noktaya taşımanız gereken bir renk seçici mevcuttur.
Çalışmalarınız eğer biterse, JPG veya PNG formatında kaydederek veya doğrudan uygulama üzerinden başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
2. Pencil Sketch Master
Daha rahat ve basit bir şey yaratmayı tercih ederseniz Pencil Sketch Master'ı deneyin. Gerçekçi dokulu birkaç tuval arasından seçim yapabilir, dilerseniz var olan deseni kaldırıp tuval rengini değiştirebilirsiniz.
Kaleminizi kuşanıp kendinizi çalışmalarınıza dökebilir, bir metin yazabilir; boyutunu ve rengini değiştirebilir, küçük çıkartmalar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca gölge uygulayıp, kontrastı, parlaklığı ve vurguları da ayarlayabilirsiniz.
Kreasyonlarınızı bittiğinde Bitmap formatında kaydedebilirsiniz. Bu eğlenceli ve kullanımı kolay uygulamanın ücretsiz olduğunu belirtelim.
3. Gravit Designer
Gravit Designer, grafik tasarımcılar için tam özellikli bir vektör tasarım uygulamasıdır. Kartvizitlerden blog kaplamalarına, mobil cihazlar için boyutlandırılmış öğelere kadar hemen hemen her şeyi oluşturabilirsiniz. İlave olarak Facebook, Twitter, LinkedIn ve diğer sosyal ağlar için de bir resim oluşturabilirsiniz. Üstelik kendi tuval boyutunuzu kendiniz belirleyebiliyorsunuz.
Bu uygulamada semboller, bıçak (kesme), ızgaralar, metin seçenekleri ve web yazı tipleri gibi çeşitli araçlar mevcuttur. Ayrıca, katmanları, yol grafikleri, birden çok dolgu ve kenarlığı, çeşitli efektleri ve harmanlama modlarını kullanabilirsiniz.
Basit ve sezgisel bir arayüze sahip olan bu güzel uygulama, hazırladığınız görüntülerinizi SVG, JPEG, PNG veya PDF gibi seçtiğiniz biçimde kaydedebilmenizi sağlar. Vektör tasarımıyla ilgiliyseniz Gravit Designer ücretsiz bir Windows uygulamasıdır, aklınızda bulunsun.
4. Phototastic Collage
Eğer fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız ve fotoğrafların size tekrar “o an”ı yaşattığını düşünüyorsanız, Phototastic Collage uygulaması tam da size göre! Kolaj tasarımınızı seçerek başlayın. Ardından, kitaplığınızdan uygulamaya fotoğraflar ekleyebilir veya cihazınızın kamerasıyla birkaç fotoğraf çekebilirsiniz.
Fotoğraflarınızı seçtiyseniz asıl eğlence başlıyor, sıkı tutunun! Renkli bir arka plan, çerçeve veya gölge efekti ekleyebilir, bunun yanında fotoğraf aralığı ve kolaj marjını da ayarlayabilirsiniz. Portre veya peyzajdan Instagram veya Twitter boyutlarına kadar çeşitli boyut seçenekleri arasından seçim yaparak, her biri bir çok seçenek içeren metin veya etiket çıkartabilirsiniz.
Dört fotoğrafa kadar ücretsiz kolaj oluşturabilirsiniz. Fazla sayıda ve daha büyük kolajlar istiyorsanız, 4.99 USD tutarında bir premium paket satın alabilirsiniz.
5. Polarr Photo Editor
Yeteneklerinizin odak noktasında fotoğrafçılık varsa, objektifinizi Polarr Photo Editor’e yönlendirmenizde fayda var. İlk etapta alışmak için cihazınızdan bir fotoğraf açın veya bir örnekle başlayın. Ayarlamalar, kırpma, geçmiş yönetimi ve çok daha fazlası için bir sürü kullanışlı özellik bulacaksınız.
Fare, klavye ve dokunmaya yönelik destek içeren bu uygulamada, çalışırken size yardım etmek için etkileşimli bir rehber bulunur. Takıldıkça bu rehberden faydalanarak; rengi, ışığı, detayları, merceği, efektleri, eğrileri ve tonlamayı ayarlayabilirsiniz. Kırpma, eğme, yakınlaştırma, bulanıklaştırma ve daha bir sürü ayarı ücretsiz olarak denedikten sonra, isterseniz ek özellikler için Polarr Photo Editor’ü yükseltebilirsiniz.
Ücretli sürüm, radyal ve degrade ayarlamaları, maskeleme araçlarını, özel filtreleri ve filtre paketlerini içerir. Uygulamayı kullanıp memnun kalırsanız ve daha kapsamlı ya da profesyonel çalışmalara imza atmayı dilerseniz ücretli sürüme yükseltmelisiniz.
6. Simply.Write
Simply.Write, yaratıcılıklarını kelimelerle ifade edenler için kullanışlı, dikkat dağıtmayan bir yazı uygulamasıdır. Düşüncelerinizi kaydedin, bir yazı yazın veya hikayenizin sonraki bölümünde kalem kullanın. Uygulamanın siyah beyaz yazı tipi ile temiz ve beyaz arka planı hoşunuza gidecektir.
Yazı tipi, boyutu ve metin alanı genişliği ayarlarını yaptıktan sonra dilediğiniz gibi yazarken menü seçenekleri otomatik olarak gizlenir. Ancak ihtiyaç olduğunda bu seçenekleri görmek için tıklamanız yeterlidir. Uygulamada sizin için karakter ve sözcük sayıları görüntülenir. Bitirdiğinizde ise, yazdıklarınızı bir metin dosyası olarak kaydedebilirsiniz. Gördüğünüz gibi Simply.Write, kaleminiz için güzel ve basit metin bir aracıdır.
7. Soundtrap
Eğer “sizi en iyi ifade eden şey nedir?” diye sorsalar buna “müzik” cevabını verecekseniz, yaklaşın, size güzel bir tavsiyemiz var!
Soundtrap, müzik yapmak için eğlenceli ve tam özellikli bir uygulamadır. İçerdiği demoları kullanabilir veya sıfırdan bir çalışmaya başlayabilirsiniz. Loop’lara (kısa aralıklı müzik döngüleri / parçacıkları) göz atın, çalışmak istediğiniz dosyayı içe aktarın veya daha sonra oynatmak için birkaç enstrüman seçin.
Her bir enstrümanı ve sesi, kayıt, sessiz, solo ve ses seçenekleri için ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz. Tempo tuşu ile tempoyu değiştirin ve alt menü ile metronomu kolayca açıp kapatıp, çalışmanızı bitirdikten sonra bir MP3 olarak bilgisayarınıza çıktı alabilir / indirebilir veya işbirliği özelliğiyle arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz.
Soundtrap masaüstünde veya mobil cihazınızda olduğu kadar online olarak da erişilebilir durumda. Başlamak için ücretsiz bir hesap oluşturmanız yeterli ve ilerisi için müzik geçmişi hazırlamak için doğru yerdesiniz diyebiliriz. Uygulama daha profesyonel çalışmak isteyenler için ek özellikler içeren ücretli planlar da sunuyor.