Sadece birkaç yıl önce GoPro diye bir şey duyduk. Ama öyle mağazalarda falan değil, Snowboard yapan bir sporcunun kaskından, pislerdeki tabelalardan okuduk. Bu nedir acaba diye interneti araştırırken gördüklerimize adeta hayran kaldık. Gördüklerimiz daha önce izlediğimiz videolardan o kadar farklıydı ki resmen aşık olmuştuk. İşte GoPro hayatımıza böyle girdi. Çoğu kişi GoPro'nun ne olduğunu bilmeden sevdi, ama sonunda bir şekilde herkese bu kamerayı görmek nasip oldu.
GoPro ile tanışma hikayesi çoğu insanın bu şekilde gerçekleşti, peki GoPro hakkında bilmediğiniz neler var merak ediyorsanız hemen başlıyoruz.
GoPro'lar İle 3D Video Çekebilirsiniz
Başlıkta dikkat ettiğiniz üzere bir değil ama iki GoPro ile üç boyutlu videolar çekebiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken üç boyutlu video kaydı için gereken özel kabı satın alıp iki adet GoPro'yu bu kaba yerleştirmek. Sonuçta kaydettiğiniz videoyu GoPro Studio programı ile işlediğinizde nur topu gibi bir 3D videonuz olacak.
GoPro ile Birlikte Gelen GoPro Studio Yazılımı Tahmin Ettiğinizden Daha İyi
Çoğu GoPro kullanıcısı kaydettiği videoları işleyecek zamana ve bilgiye sahip değil ve olmamalı da. Tam burada GoPro Studio programı devreye giriyor. Kolay kullanım sunan arayüzü ve bilgisayara çok yüklenmemesi sayesinde videolarınızı kesip, hizalayıp müzik eklemeniz çok kolay olacak. Bu sayede değerli zamanınız bu videoları işlemekle heba olmayacak.
GoPro'nun YouTube Kanalına Kesinlikle Bakmalısınız
Diğer firma, ürün kanallarına nazaran GoPro'nun şanı videoları ile yürüyor. Bu yüzden firmanın sahip olduğu video kanallarında eşine zor rastlayacağınız sektörün en iyi videoları yer alıyor.
GoPro Markalı Bir Drone'a Ne Dersiniz?
Yakaladığı başarı ile kalmayıp yeni akımları da takip edip uyum sağlaması GoPro'nun dinamizminde var. Bunun en büyük örneği GoPro'nun da kendine ait bir droneu olacak olması. "Karma" adıyla piyasaya 2016 içinde çıkacağı biliniyor. Fiyatı ise 500 ile 1000$ arasında olacak. Bu arada bu drone üzerindeki kameranın 8K çözünürlükte videolar kaydedeceğini de söylemeden geçmeyelim.
GoPro 360 Derece Videolara da El Attı
360 derece videoların yaygınlaşması ile GoPro buna da el attı. Bunun en büyük sebebi ise GoPro kameralarının ufak boyutta oluşuydu. Bu konuda tek sıkıntı ise en az 6 adet GoPro'ya ihtiyacınız olması olarak gözüküyor.
GoPro Kılıfsızken Bile Tahmin Ettiğinizden Daha Sağlam
İnternette gördüğünüz videolar çekilirken ufak kazalar yaşanmıyor değil. 2012 yılında bir sporcu 3,800 metrede paraşütüyle uçaktan atlarken GoPro'su kılıfından kurtuldu ve olan oldu. Tahmin edeceğiniz üzere yere indiğiyle bir GoPro'sunu aramaya çıkan sporcu kısa süre sonunda onu buluyor. Esas şaşırtıcı olan kısım ise GoPro'nun hala çalışıyor ve sporcunun inişini bile çekmiş ve bunların tümü koruyucu kılıf yokken gerçekleşmiş olması.
GoPro'larla Çekilmiş Görüntüleri Aslında Hollywood Filmlerinde de Görüyorsunuz
Yüksek hızda çekimi, küçük boyu ile birleştiren GoPro'nun yüksek bütçeli filmlerde de kullanılması kaçınılmazdı. Sinemalarda gördüğünüz Need for Speed, Captain Phillips ve Gravity gibi filmler bunlara örnek sayılabilir.
GoPro Markası Bir Anda Oluştu
Firmanın kurucusu Nick Woodman sıkı bir sörfçüydü. Her sporcunun isteyeceği gibi o da fotoğrafları ve videoları çekilsin istiyordu. Ama çoğu zaman bu çekimler amatör kalıyordu. Bunun üzerine daha profesyonel ve yakından görünen videolar isteyen Woodman "GoPro" yani profesyonel ol demiş oldu.