Google Threat Intelligence Nedir?

Google'ın siber güvenlik önlemleri kapsamında geliştirdiği yeni yapay zekâ aracını keşfedin! İşte, Google Threat Intelligence ve özellikleri!

Google’ın siber güvenlik yenilikleri kapsamında duyurulan yeni teknolojinin adı ‘ Google Threat Intelligence’ olarak paylaşıldı. Özellikle büyük şirketleri ve devlet otoritelerini ilgilendiren bu yenilik siber suçlarla mücadelede büyük bir önem taşıyor.

Gemini destekli bu teknoloji profesyonel kullanıma uygun olarak tasarlandı. Bu teknolojinin sağladığı yararlar, özellikleri ve nasıl kullanıldığına ilişkin detayları içeriğin devamında bulabilirsiniz.

Siber Suçlar Nedir? Türleri Neler?
İNTERNET

Siber Suçlar Nedir? Türleri Neler?

Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla beraber suçlar da gerçek hayattan internete taşındı. Peki, siber suçlar nedir ve türleri nelerdir?

Google Threat Intelligence Özellikleri

  • Google Threat Intelligence potansiyel tehlikeleri önceden keşfederek siber saldırıları gerçekleşmeden önlemeyi hedefleyen, yapay zeka destekli bir teknolojidir.
  • Şu an için test aşamasında olan bu teknoloji en çok hükümetlerin ve siber saldırılarla savaşmak durumunda kalan büyük şirketlerin işine yarayacak.
  • Google’ın gelişmiş yapay zekâ teknolojisi olan Gemini 1.3 ile siber güvenlik biri Mandiant’ın buluştuğu bu teknolojisde tehdit istihbarat sistemi olarak VirusTotal kullanılıyor.
  • Gemini desteği ile büyük veri kümelerini birkaç asniye içinde tarayan Threat Intelligence, hızlı raporlama ve potansitel tehditlere karşı erken önlem alma imkânı sunuyor.
  • Kötü amaçlı yazılımların analizi ve engellenmesi, dosyaların irdelenmesi, rapor oluşturma aşamalarını hızlı bir şekilde tamamlayan uygulamanın 2017 senesinde piyasaya sürülen WannaCry adlı virüsü 34 saniye içinde yok edebildiği belirtiliyor. 
  • Geniş bilgi ağı sayesinde tehlike oluşturabilecek sanal varlıkları önceden tespit edebiliyor. Oluşturduğu detaylı raporlarda bu varlıklara ilişkin gözlemlerin sonuçları yer alıyor.
  • Siber zorbalıkla mücadelede büyük şirketlerin aktif bir şekilde kullanabileceği bu teknolojide yapay zekâdan yararlanılması son derece önemli ancak bu noktada bazı yeni tehditlerden de söz etmek gerekiyor.
  • Yapay zekâ sistemlerini çökertmek için üretilen yeni yapay zekâ virüsleri Google’ın sunduğu bu teknoloji için tehdit oluşturabilir.
  • Yapay zekâ virüsleri ile ilgili daha detaylı bilgi için Morris II hakkında yazdığımız içeriğe göz atabilirsiniz.

Google Threat Intelligence Fiyatı

Test süreci henüz tamamlanmamış olan Google Threat Intelligence’in fiyatına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Büyük ölçekli siber güvenlik önlemleri kapsamında profesyoneller tarafından kullanılabilecek bir teknoloji olduğu için fiyatının da bu doğrultuda şekilleneceğini düşünüyoruz.

Uygulamanın ne zaman kullanıma açılacağı konusunda net bir bilgi yok. Gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.

Siber Zorbalığı Konu Alan 5 Sürükleyici Film
İNTERNET

Siber Zorbalığı Konu Alan 5 Sürükleyici Film

İçlerinden mercekle seçtiğimiz filmler, insanı paranoyaklaştırmaktan ziyade güvenli internet kullanımını öğretmeyi hedeflemektedir.

Siz bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Google’ın yenilikçi siber güvenlik önlemi siber zorbalığın önüne geçebilecek mi? Yapay zekâ virüslerine karşı nasıl önlemler alınacak? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın.