Google Play'e Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz En İyi Android Uygulama Mağazaları

Google Play'den sıkılanlar için en iyi alternatif Android mağazalarını listeledik!

Google Play'e Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz En İyi Android Uygulama Mağazaları

Android akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının en büyük uygulama mağazası elbette Google Play. Mobil cihazlarımızın üzerinde hazır olarak gelen mağaza, bu nedenle en popüler uygulamaları sorunsuzca indirebilmenizi sağlayabiliyor. Ancak bazen kullanıcılar farklı alternatiflere de göz atmak istiyorlar çünkü Google Play'in çok geniş yapısı kafa karıştırıcı olabiliyor. Bazı Uzakdoğu üretimi cihazlarda ise Google Play kurulu olmayabiliyor. Dolayısıyla ne sebepten olursa olsun, Google Play'e alternatif olarak kullanabileceğiniz en iyi Android uygulama mağazaları bu defaki konumuz olacak.

Not: Aşağıdaki mağazaları yükleyebilmek için ilk olarak cihazınızda “Bilinmeyen Kaynaklar”dan APK kurulumlarını aktif hale getirmeniz gerekli. Bu konudaki rehberimize Android APK Yükleme Nasıl Yapılır  bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Amazon Appstore

Amazon'un bir kaç senedir başarıyla yürüttüğü uygulama mağazası, pek çok başka büyük şirketin gösterdiği çabanın aksine gerçekten kullanıcılar tarafından tercih ediliyor ve bu konuda alternatifler arasında bir efsane haline gelmiş durumda. Mağazanın neredeyse Google Play'in kendisi kadar güvenli olması, ayrıca en az onun kadar güncelliğini koruması sayesinde ilk tercihleriniz arasında yer almalı.

Her gün bir ücretli uygulamanın ücretsiz olarak sunulması sayesinde Google Play'de alamadığınız uygulamalara da buradan erişme şansınız var. Arayüzünün gereksiz karmaşalardan uzak olması sayesinde biraz daha kolay bir şekilde aradıklarınızı bulabildiğinizi de belirtelim.

Aptoide

Aptoide'nin kullanımı ise birazcık daha farklı. Genel olarak sadece yüksek kaliteli uygulamalara içerisinde yer veren mağaza, Google Play'de ücretli olarak sunulan uygulamaları da ücretsiz olarak sunuyor. Fakat bu ücretsiz olarak sunulan ücretli uygulamaların içerisinde bol sayıda reklam var ve reklam olsun da bedava olsun farketmez diyenlerin tercihleri arasında yer alacaktır.

Güncellik ve uygulama çeşitliliği anlamında Google Play yahut Amazon Appstore'dan pek bir eksiği olmadığını da belirtmek lazım. Eğer yeni bir Android mağazası arıyorsanız kesinlikle göz atmadan geçmeyin.

AppBrain

AppBrain de ücretsiz uygulamalara erişmek isteyenlerin birincil kaynakları arasında. Fakat uygulamada popülerlik kazanmak isteyen ücretli uygulama üreticileri, sık sık bu mağazada promosyonlar düzenliyorlar ve böylece pek çok kullanıcının doğru zamanlama ile ücretli uygulamalara ücretsiz erişmesi mümkün oluyor.

Uygulamanın en dikkat çekici bir diğer yanı ise, içerisindeki listeler, yorumlar, puanlamalar ve diğer komünite verilerinin çok sayıda aktif kullanıcı tarafından sağlanması. Böylece donuk ve hareketsiz bir mağazayla değil, canlı, hareketli bir Android mağazasıyla karşı karşıya olduğunuzu bilebiliyorsunuz.

F-Droid

F-Droid uygulaması ise diğer Android mağazalarından biraz daha farklı bir yöne sapmış. Temel olarak açık kaynak kodlu ve ücretsiz uygulamalara ev sahipliği yapan mağaza, böylece açık kaynak kodlu yazılımcılığa destek vermeye çalışıyor. Tabii ki bundan dolayı uygulamanın içerisinde pek çok popüler uygulamaya erişmek imkansız fakat bu uygulamaların alternatiflerini kolayca bulabiliyorsunuz.

Tahmin edebileceğiniz gibi tüm bu açık kaynak kodlu uygulamalar ücretsiz olarak sunuluyorlar. Ancak uygulama çeşitliliğinin diğer mağazalara göre çok düşük olduğunu da belirtmek lazım.

Getjar

Getjar, geçmişte .jar uzantılı Java uygulamalarını sunan oldukça eski bir mağazaydı. Ancak Android'in sahneye çıkmasıyla birlikte o da kendini dönüştürerek Android mağazalarından birisi haline geldi. Uygulamaları kategorilerine göre başarıyla sunabilen mağaza, oylamalar gibi konularda Google Play'e benziyor.

Amazon Appstore'da olduğu gibi Getjar'da da ücretli uygulamalara ücretsiz olarak zaman zaman ulaşabiliyorsunuz. Fakat uygulamanın biraz bol reklamlı olduğunu ve uygulama indirmeden önce çeşitli reklamları izlemenin gerekebildiğini de unutmayın.

Başka alternatif yok mu?

Android için varolan pek çok uygulama mağazası var. Yukarıdaki en iyi mağazalara ek olarak denemek isteyebileceğiniz mağazaları aşağıda kısaca listeledik!

Ve Tabii ki Google Play!