Google Play'de Bulunmayan En İyi Android APK Uygulamaları
Bu yazıda Google Play Store'da olmayan uygulamalar listesi hazırladık. Hazırladığımız liste üzerinden beğendiğiniz uygulamayı kolayca indirebilmeniz mümkün.
Android'in resmi mağazasında bulunmayan uygulamaları APK dosyaları sayesinde cihazınıza yükleyebilirsiniz. Peki, Google Play Store'da olmayan uygulamalar neler? Bu yazıda mağazada yer almayan en iyi uygulamaları bir arada topladık. Hazırladığımız liste üzerinden beğendiğiniz uygulamaları cihazınıza indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
Google Play her ne kadar Android kullanıcılarının temel uygulama bulma merkezi olsa da maalesef bazı uygulamalar burada pek barınamıyorlar. Google'ın politikaları ile uyumsuz olmasına rağmen kullanıcıların işine yarayabilecek olan böyle uygulamaları ise yüklemek için tek alternatifiniz APK dosyalarını bulup indirmek.
Android cihazınızda faydalanabileceğiniz en iyi APK uygulamalarını sizin için araştırıp kısaca değerlendirdik. Eğer Google Play'deki uygulamalar yeterince işinizi görmüyorsa ve bazı işler için daha spesifik uygulamalar arıyorsanız içlerinden bazılarını sevme ihtimaliniz var. Lafı daha fazla uzatmadan hemen uygulamalarımıza geçiş yapalım.
Google Play Store'da Olmayan Uygulamalar Listesi
- Adobe Flash Player
- LMT Launcher
- CyanogenMod Installer
- AdAway
- Videoder
- VideoMix
- Humble Bundle
- ViPER4Android
- TubeMate YouTube Downloader
- Amazon Appstore
Yukarıda Android işletim sisteminin resmi mağazasında bulunmayan en iyi uygulamalar yer alıyor. Bu uygulamaların detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
1. Adobe Flash Player
Adobe Flash Player desteği Google tarafından Android cihazlarda oldukça uzun bir süre önce kaldırıldı ve bu nedenle kullanıcıların Flash videoları ya da reklamları görme, oyunları oynama gibi bir şansı bulunmuyor. Ancak Adobe Flash Player'a Google Play dışından ulaşmak mümkün ve böylece bir kaç adımdan sonra flash içerikleri görüntülemek yeniden mümkün hale geliyor.
Bunun için aşağıdaki bağlantıdan Adobe Flash Player Android'i indirmeli ve ardından Android'e Flash Player nasıl yüklenir? yazımızdaki adımları tamamlamalısınız.
2. LMT Launcher
LMT Launcher uygulaması, Android'in temel çalışma mantığından biraz farklı bir yapıya sahip ve bu nedenle Google Play'e giremiyor ancak cihazlarında yeni bir kısayol uygulamasına sahip olmak isteyenler kesinlikle denemeliler.
Uygulamanın katmanlı çalışma mantığı ve kişiselleştirilebilir yapısı sayesinde çok sayıda işleve sadece yeni bir sürüklemeli menüden erişmek mümkün hale geliyor.
3. CyanogenMod Installer
CyanogenMod, bir kaç senedir Android cihazına daha performanslı bir işletim sistemi kurmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih ediliyor ancak daha kolay kurulum yapmanız için gerekli olan CyanogenMod Installer maalesef Google tarafından Play Store'dan kaldırıldı. Bunun en büyük sebebi ise kullanıcıların garantisini bozması. Artık APK olarak indirilebiliyor ancak APK indirmek için de beta programına katılmak gerekiyor, bu da ancak biraz davetiye araştırarak mümkün olabiliyor.
4. AdAway
AdAway uygulaması, Android cihazlarınızda reklam görmenizi engelleyen ve hatta YouTube'daki reklamları bile ortadan kaldırabilen oldukça kullanışlı bir uygulama. Bilgisayarlardaki AdBlock'un bir mobil versiyonu diyebileceğim uygulama, root yetkisi gerektirmesi nedeniyle garantisini bozmak istemeyen kullanıcılar için çok uygun sayılmaz. Lakin uygulamalarda çıkan reklamlardan sıkıldıysanız göz atmadan geçmemeniz lazım.
5. Videoder
Videoder uygulaması, Android akıllı telefon ve tabletlerini kullanarak YouTube videolarını indirmek isteyenlerin tercihleri arasında ancak bu işlevi nedeniyle Google Play'e kabul edilmemiş. Uygulama hem videoları hem de sesleri ayrı olarak indirme kabiliyetine sahip olmanın yanında, FullHD indirme seçeneklerini de destekliyor.
6. VideoMix
VideoMix uygulaması, internet üzerinden dizi ve film izlemeyi sevenlere yönelik hazırlanmış bir film izleme uygulaması. Hem IMDB puanları ve posterleri gösterebilme yeteneği, hem de torrent bağlantılarını da sunması sayesinde mobilde film keyfini oldukça kolay bir hale getiriyor. Ancak uygulamanın özellikle korsan içerik tüketiminin sıkı denetlendiği ülkelerde sorun çıkarabileceğini de unutmayın.
7. Humble Bundle
Humble Bundle uygulaması, Android cihazlarınızda kolayca kullanabileceğiniz bir oyun satın alma uygulaması. Genellikle Google Play'de yer alan fiyatlardan daha uygun fiyatlar kullanan uygulama, bu satışlardan elde edilen gelirleri ise hayır kurumlarına bağışlıyor. Böylece satın aldığınız ürünlerin hayırlı işler için kullanıldıklarını da bilerek içiniz rahat oynamaya devam edebiliyorsunuz. Uygulama içerisinden PC oyunlarının satın alınabildiğini de ekleyelim.
8. ViPER4Android
ViPER4Android sayesinde Android işletim sistemine sahip olan cihazınızın ses düzeyini maksimum yükseliğe çıkarabilirsiniz. Cihazınızın hoparlör performansından memnun değilseniz, söz konusu uygulamayı indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulamayı yükleyebilmek için cihazınızın rootlu olması ve Busybox yüklü olması gerekiyor.
9. TubeMate YouTube Downloader
TubeMate YouTube Downloader sayesinde Android işletim sistemine sahip olan cihazlarınıza YouTube videolarını indirebilirsiniz. İndirmek istediğiniz videonun çözünürlüğünü ayarlayabilmenize imkân tanıyan uygulamanın kullanımı da oldukça basit. Aşağıda yer alan bağlantı üzerinden uygulamayı indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
10. Amazon Appstore
Amazon tarafından sunulan mağaza olan Amazon Appstore üzerinden uygulama ve oyunlara erişebilirsiniz. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Amazon Appstore'u çok kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Uygulamayı indirebilmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Bu yazıda Google Play Store'da yer almayan başarılı uygulamaları listeledik. Eğer bildiğiniz başka APK uygulamalar varsa bizimle yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.