Google Play Tekrar Yükleme Nasıl Yapılır?

Google Play Store yükleme adımları neler? Bu sorunun yanıtını merak eden kullanıcılar için detaylı bir rehber hazırladık. İşte uygulamanız gereken adımlar!

Can Erdil Şentürk -

Google Play Store yükleme işleminin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız, hazırladığımız rehberde yer alan adımları uygulayabilirsiniz. Bu adımlar sayesinde uygulama mağazasını çok kolay ve pratik bir şekilde indirebilir ve yükleyebilirsiniz. Yükleme işleminin ardından mağazayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefon veya tablet kullanıyorsanız uygulama indirmek için ilk tercihiniz Google Play oluyor. Google Play genel olarak Android cihazlarımızla yüklü olarak geliyor. Yani Google Play'i sonradan indirip yüklememize gerek kalmıyor.

Yazılım

Windows PC’de APK Dosyası Açma

Eğer Android akıllı telefon veya tabletinizi fabrika ayarlarını değiştirmeden kullanıyorsanız Google Play kullanımında problem yaşamanız çok da mümkün değil. Fakat root işlemiyle Android cihazınızı fabrika ayarlarından çıkardıysanız belli sıkıntılar yaşayabiliyorsunuz.

Bunun yanında kullanım sırasında farkında olmadan değiştirilen ayarlar Google Play kullanımında problemler oluşturabiliyor. Peki, Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazasını yüklemek için hangi adımları uygulamak gerekiyor?

Google Play Store Yükleme Adımları Neler?

Akıllı telefon ya da tabletiniz Google Play Store yüklü olarak gelmediyse uygulayabileceğiniz bir yöntem mevcut. Bu yöntem sayesinde Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazasını yükleyebilirsiniz. Yükleme işleminin ardından mağazaya girebilir, istediğiniz uygulama ya da oyunu indirebilir ve yükleyebilirsiniz.

Android'in resmi uygulama mağazasını yükleyebilmek için söz konusu hizmetin APK dosyası gerekiyor. APK dosyasını indirmeden önce bazı adımları uygulamalısınız. Eğer bu adımları uygulamazsanız APK'yı yüklemeye çalıştığınızda hata ile karşılaşırsınız.

APK dosyaları tıpkı bilgisayarlardaki exe dosyaları gibi uygulama veya yazılımların kurulumlarını gerçekleştiren dosya türüdür. Her Android uygulamasında olduğu gibi Google Play Store uygulaması da kendine özel bir APK kurulum dosyasına sahip.

İlk olarak ayarlar sayfasını görüntüleyin. Ayarlar sayfasında yer alan Güvenlik bölümüne girin. Açılan sayfa üzeirnden "Bilinmeyen Kaynaklara İzin Ver" seçeneğini seçin. Bu işlemi yapmanız halinde artık cihazınız APK dosyalarının yüklenebilmesine izin verecek.

Söz konusu seçeneği etkin hale getirdikten sonra Google Play Store APK dosyasını indirin. Bunun için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra bir internet sayfası açılacak. Açılan internet sayfasında yer alan "İndir" butonuna basın. Bunu yapmanız durumunda APK dosyası otomatik olarak indirilecek.

İndirdiğiniz APK dosyasının üzerine dokunun. Bu işlemi uyguladığınız takdirde yükleme işlemi başlayacaktır. Böylelikle Android'in resmi uygulama mağazasını akıllı telefon ya da tabletinize yüklemiş olacaksınız. Uygulamayı açtıktan sonra Google hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Hesabınıza girdikten sonra mağaza üzerinden istediğiniz yazılımı indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Normalde rootsuz Android cihazlarda yüklü olan Google Play uygulamasını silmeniz mümkün değil. Bunun yerine bu uygulama bilginiz dışında devre dışı kalmış olabilir. Bu nedenle  işlemi ile uğraşmanıza gerek yok.

Eğer Google Play'i tekrar aktifleştirmek isterseniz öncelikle akıllı telefon veya tabletinizin ayarlar bölümünü açın Ayarlar menüsünde "Uygulamalar" seçeneğini seçin. Uygulamalar menüsü açıldığında parmağınızı ekranda sağdan sola doğru sürükleyin ve "Devre Dışı" sekmesine geçiş yapın.

Eğer Google Play Store devre dışı bırakılmışsa "Devre Dışı" sekmesi altında listelenecektir. Bu sekme altından Google Play Store uygulamasını bulup üzerinde dokunduğunuzda uygulamanın ayarlarına girebilir ve uygulamayı tekrar etkinleştirebilirsiniz.

Bu yazıda Google Play Store isimli resmi Android uygulama mağazasını nasıl yükleyebileceğinizi oldukça detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler