Google Maps ya da diğer adıyla Google Haritalar servisi, uzunca bir süredir çevrimdışı haritaların Android üzerinde kullanımına müsaade ediyor ve böylece internet bağlantınız olmadığında bile yol bulmanız gerektiğinde sorunsuzca haritanızı inceleyebiliyorsunuz. Lakin geçen senelerde bu özelliği kullanmak biraz daha kolaydı ve Google Maps'in yeni sürümlerinde maalesef daha geri plana alındı.
Sizler için hazırladığımız bu rehberimizda Android cihazlarınızdaki Google Maps uygulamasını kullanarak nasıl çevrimdışı haritaları kullanabileceğinize kısaca görsellerle birlikte göz atmaya çalışacağız. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen devam edelim ancak bu arada uygulama cihazınızda yüklü değilse aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirmeyi unutmayın.
Google Maps Çevrimdışı Harita Kullanma
İlk olarak elbette Android'imizde Google Maps (Haritalar) uygulamasını açmamız gerekiyor. Uygulamamızı açtıktan sonra hemen sol çekmece menüsünü açıyoruz ve “Yerleriniz” seçeneğine tıklıyoruz.
Yerileriniz ekranı karşımıza geldiğinde sayfayı hemen en aşağıya kaydırıyoruz ve “Yeni Çevrimdışı Alan İndir” seçeneğini buluyoruz. Bu seçeneğe tıklayarak devam edelim.
Bu aşamada tek yapmanız gereken offline olarak kullanacağınız bölgeyi haritada odaklamak. Fakat Türkiye'deki konumların henüz çevrimdışı kullanım izni olmaması nedeniyle örneğimizde Almanya'yı ele aldık. Yukarıda yer alan uyarılara göre haritanıza yakınlaştıktan sonra tek yapmanız gereken artık “İndir” butonuna basmak.
Butona bastığınızda çevrimdışı alanınıza bir isim vermeniz istenecektir. Buraya keyfinize göre bir isim yazarak “Kaydet” butonuna basabilirsiniz.
Kaydete bastığınızda indirme süreci haritanın boyutu ve internet hızınıza göre devam edecektir. Gidişatı yukarıdaki yüklenme çubuğundan takip edebiliyorsunuz.
Haritanızın indirmesi tamamlandığında onu internet yokken bulmak için tek yapmanız gereken yeniden “Yerleriniz” menüsüne gelmek ve daha sonra haritanızın ismine tıklamak. Eğer tüm haritaları görmek ya da değişiklikler yapmak isterseniz “Tümünü Görüntüle ve Yönet” butonunu da kullanabiliyorsunuz.
Yönetim menüsüne geldiğinizde haritalarınızı sıra sıra görebiliyorsunuz. Sağdaki üç noktaya basarsanız yeniden adlandırma, güncelleme ve silme seçeneklerini bulabilirsiniz.
Artık Google Maps'in çevrimdışı harita özelliğini aktif olarak kullanmaya başladınız. Size offline haritalar konusunda bir kaç uyarımız da elbette olacak.
- Çevrimdışı haritaları cihazınızın depolama alanındaki boş yer kadar kaydedebiliyorsunuz.
- Haritalar sadece 30 gün boyunca kullanılabiliyorlar.
- 30 günün sonunda yeniden indirilmeleri gerekiyor.
- Çevrimdışı haritalarda GPS kullanılabiliyor fakat yön tarifleri çalışmıyor.
- Offline haritalar gelen güncellemeleri siz onları güncellemeden göstermeyeceklerdir.
- Maalesef dünyanın her yanındaki konumları çevrimdışı olarak kaydetmek mümkün değil.
Google Haritalar uygulamasını indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanmayı unutmayın.
YORUMLAR