Google Hesap Etkinliği Nedir?
Hesap Etkinliği Raporları ile hesaplarınızda neler olup bittiğini rapor halinde tek bir ekrandan öğrenebilirsiniz.
İnternette dolaşırken çoğu zaman bugün neler yaptığınızın bir listesini görmek istemez misiniz? Kaç site dolaştınız, kaç e-posta okudunuz, cevapladınız, en çok kimlerle mesajlaştınız, hangi kelimeleri aradınız, ne tür aramalar gerçekleştirdiniz, hesabınıza sizden başka birileri giriyor mu, giriyorsa nereden giriyor. Tüm bu bilgilere ulaşabilmek artık mümkün. Google'un 28 Mart 2012'de yayına aldığı "Google Account Activity" Google Hesap Etkinliği servisi sayesinde aylık olarak hesabınızda olan bitenden haberdar olabileceksiniz. Gelin adım adım Hesap Etkinliği servisini nasıl aktif edebileceğimize ve bize hangi bilgileri raporlayacağına bir göz atalım.
"Google Hesap Etkinliği" bölümüne girememiz gerekiyor. İlgili başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Eğer Google hesabınız var ise kayıtlı e-posta adres bilgileriniz, eğer hesbaınız yok ise yeni bir hesap açmanız için kayıt sayfasına yönlenmektesiniz. Biz açık olan google hesabımız ile hemen başvurumuzu gerçekleştiriyoruz.
Çok geçmeden başvuru yaptığımız e-posta adresimize raporumuzun oluşturulduğuna dair bir mesaj gelmekte. 1 aylık süreci kapsayan bu rapora e-posta adresimizdeki bağlantıdan hemen ulaşabiliyoruz. Google Alert, App Engine, Google +, Google Döküman, Gruplar, Görevler, Takvim, Rehber, Google Talk, Adsense, , Analytics, Reader ve Youtube kısaca tüm Google Hizmet ve servisleri de Hizmet Etkinliğiniz içinde yer almakta. Uzun süredir Google hesabınız var ise raporunuzun hazırlanması biraz uzun sürebilir.
Karşımıza hazırlanan rapor doğrultusunda elde edilen veriler çıkmakta. Bu ekran aracılığı ile sırasıyla;
- Google hesabınıza hangi konumlardan, işletim sisteminden ve web tarayıcısından giriş yapılmış.
- Hesabınızda kaç adet tanımlı farklı e-posta adresi var, hangi servisler hesabınıza bağlı ve bunlara en son ne zaman erişim sağlanmış.
- Gmail hesabınızda kaç adet e-posta cevaplamışsınız, toplam kaç e-posta almışsınız ve en çok kimlerle yazışma gerçekleştirmişiniz.
- Google aramaları kaç kere kullanmış, ne tür aramalar ve en çok hangi kelimeleri aramışsınız.
- Hesabınıza hangi bölgelerden erişim sağlanmış ve bunların yüzdelik gösterimleri.
- Picasa web albümünü ne kadar aktif kullanıyorsunuz.
- Youtube'da kaç adet video izlediniz, ne kadar vakit geçirdiniz ve ne tür videolar aradınız.
- Google Plus hesabınızda neler paylaştınız, kaç kişiye yorum yazdınız ve yorum aldınız.
gibi verileri görebiliyorsunuz. Şimdilik sınırlı sayıda veri sunuyor olsada günün sonunda yaptığınız tüm işlemleri inceleme fırsatınız olacaktır.