Dijital Ayak İzinizi Yok Edin! Google Hesabı Verileri Nasıl Silinir?

Güvenlik açısından risk oluşturan Google hesabında toplanan verileri silmek mümkün. İşte dijital ayak izini yok eden Google hesabı verileri silme işlemleri!

Ayşin Demirer -

Google tarafından kullanıcıların her adımı takip ediliyor. Özellikle arka planda kullanıcılara ait verileri topluyor. Bu verilerin toplandığından kullanıcıların çoğu zaman haberi olmaz. Google kullanıcı hesabı verilerini YouTube ve diğer arama motorları, çeşitli cihazlar üzerinden topluyor.

Bahsettiğimiz bu durumlar, güvenlik açısından risk oluşturuyor. Biz de sizlere Google hesabı verileri silme işlemleriyle ilgili bir rehber hazırladık.

nasıl yapılır

Bilgisayardaki Dosyaları Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?

Google Hesabı Verileri Nasıl Toplanıyor?

Birçok internet kullanıcısı, internette gezindikten sonra tarayıcı üzerinden arama geçmişini temizlemiyor. Bu durum, Google’ın verileri kendi sisteminde tutmasına neden oluyor. “Google My Activity” üzerinde internet kullanıcısına ait her türlü bilgi tutuluyor.

Örneğin, bir ürün araştırıldığı zaman Google bu veriyi saklıyor. Akabinde kullanıcının karşısına reklam olarak sürekli çıkartıyor. Google hesaplarına cihazlar bağlandığı zaman otomatik olarak bazı veriler kayıt altına alınıyor. Kayıt altına alınan bu verilerden bazıları şunlardır;

Google Hesabı Verilerini Silme

Google hesabı verilerini silmek için takip edilecek adımlar şöyle sıralanabilir;

Google Hesabında Ziyaret Edilen Web Siteleri Tek Tek Silme

Google’dan ziyaret edilen web siteleri ve yapılan aramaları silmek içinde şu adımlar takip edilmeli;

Google Hesabı Verilerini Otomatik Silme

Google hesabı üzerinden verileri otomatik silmek içinse şu adımlar dikkate alınmalı;

Yazılım

Google Chrome İçin En İyi VPN Eklentileri

Aynı zamanda Google hesabından etkinliği kapatma ve silme işlemi de yapılır. Bunun içinse şu adımları takip etmek gerekiyor;

Benzer İçerikler

YORUMLAR