Google E-Tablolar Nasıl Kullanılır?

Google Sheets şeklinde ifade edilen Google E-Tablolar ile hem tablo hem de grafik oluşturmak mümkün. Peki, Google E-Tablolar nasıl oluşturulur?

Ayşin Demirer -

Google Sheets diğer bir ifadeyle Google E-Tablolar, web tabanlı bir hizmettir. Google E-Tablolar’da işlevler, menüler, formüller ve şablonlar yer alıyor. Tüm bu özellikler, tablonun kişiselleştirilmesi ve işlevselleştirilmesini sağlıyor. Google’daki hesaba giriş yapılarak E-Tablolar üzerinde hazırlanan dosyalara birden çok kullanıcı ulaşıp düzenleyebilir.

Biz de bu rehberde “Google E-Tablolar nasıl kullanılır” sorusunu yanıtlayacağız.

nasıl yapılır

Google E-Tablolarla Not Hesaplama Nasıl Yapılır?

Google E-Tabloların Kullanımı

Google E-Tablolar, yalnızca online ortamda kullanılır. Google E-Tablolar kullanımı için şu adımlar takip edilmeli;

Sisteme giriş yapılmasının ardından kullanıcılar ana ekrana gelir. Ana ekran üzerinden Google E-Tablolar tablo oluşturma işlemi için “Yeni” simgesine tıklanır. Akabinde şu menülerden yararlanılır;

Google E-Tablolar üzerinden oluşturulan bir dosya, cihazlara “Dosya” butonu ile yüklenir.

“Dosya” butonuna tıklayan kullanıcıların karşısına “İndir” seçeneği çıkacak. Cihaza mevcut dosya ismiyle yüklenen tablolar farklı platformlarda paylaşılır. Aynı zamanda Google E-Tablolar doğrultusunda oluşturulan dosyaların farklı formatları da indirilir.

Google E-Tablolar üzerinde hazırlanan dosya yanlışlıkla silindiği zamanda mevcut olan sürüm geçeneğinden dosyanın kurtarma işlemi gerçekleşir. Dosyaya sağ tıklayıp “Sürüm Geçmişi” işlemiyle önceki versiyonlar görüntülenebilir. “Kurtar” ve “Geri Dön” seçenekleri de kullanılır.

Google E-Tablolar Temel Terimleri

Google Sheets tablo oluşturma noktasında kullanılan bazı terimleri şöyle sıralayabiliriz;

Benzer İçerikler

YORUMLAR