Google Chrome'dan Mozilla Firefox’a Geçmeniz için 4 Neden
Google Chrome'dan Mozilla Firefox'a geçmek istiyorsanız fakat bu konuda kararsızlık yaşıyorsanız, hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz. İşte ayrıntılar!
Google Chrome'dan Mozilla Firefox'a geçmek için nedenler neler? Bu yazıda Firefox isimli popüler internet tarayıcısının sunduğu dört adet avantajı sıraladık. Hazırladığımız listeye göz atarak söz konusu tarayıcıya geçiş yapıp yapmayacağınıza karar verebilirsiniz.
Google Chrome, piyasadaki en büyük web tarayıcısı olabilir ancak bu sizin için doğru bir tarayıcı olduğu anlamına gelmez. Mozilla Firefox kullanmaya başladıktan sonra, bir zamanlar Chrome’un “en iyisi” olduğuna inanıyordum diyebilirsiniz.
NetMarketShare’a göre Internet Explorer’ı görmezden gelirsek (çoğunlukla iş ortamlarında kullanılıyor) Mozilla Firefox, Chrome’un en büyük rakibi olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl boyunca, Firefox’un pazar payı 2018’de yüzde 10 civarında sabit kaldı.
Sizce de Chrome’dan Mozilla Firefox’a geçiş yapmanın zamanı gelmedi mi? Hazırladığımız yazıda Firefox adlı popüler internet tarayıcısının sağladığı avantajlar yer alıyor. Bu avantajlara aşağıdan göz atabilirsiniz.
Google Chrome'dan Mozilla Firefox'a Geçmek İçin Nedenler
- Firefox, Chrome'dan daha hızlı ve daha yalın.
- Firefox gizliliğe dikkat eder.
- Firefox benzersiz uzantılara sahip.
- Firefox, Chrome'un yapabileceği her şeyi yapabilir.
Yukarıda Mozilla Firefox isimli internet tarayıcısını tercih etmeniz için dört neden yer alıyor. Bu nedenlerin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
1. Firefox, Chrome'dan Daha Hızlı ve Daha Yalın
Her şey, Firefox Quantum olarak da bilinen Firefox 57 ile birlikte değişti. Mozilla, Firefox Quantum'un önceki Firefox sürümünden iki kat daha hızlı çalıştığını ve Chrome'dan %30 daha az RAM gerektirdiğini belirtiyor.
Peki bunun pratikteki anlamı nedir? Yavaşlama hissetmeden daha fazla sayıda sekme açabilirsiniz. Web uygulamaları ve web oyunları daha iyi performans gösterir, özellikle de 3D oyunlar. Tarayıcının kendisi açılışta daha hızlı yüklenir ve günlük kullanımda daha duyarlı hisseder.
Ancak bu gelişmeler büyük bir dezavantajla geliyor. 2018 pil testinde Microsoft, Edge tarayıcısının, aynı dizüstü bilgisayarlarda aynı HD videoyu oynatırken Firefox’tan yüzde 60, Chrome’dan yüzde 20 daha uzun sürdüğünü gösterdi. Başka bir deyişle, Firefox’un gücü pil ömrünü azaltıyor.
2. Firefox Gizliliğe Dikkat Eder
Doğru olduğunu bildiğimiz bir şey varsa o da Google’nin devasa bir veri toplama şirketi olduğudur. Google hakkınızda çok fazla şey biliyor. Göz atma alışkanlıklarınızın her yönünü de bilmesini ister misiniz? Mozilla Firefox, kullanıcıların gizliliğine oldukça dikkat eder. Dolayısıyla gizliliğe önem veren kullanıcıların büyük bir kısmı söz konusu tarayıcıyı tercih eder.
3. Firefox Benzersiz Uzantılara Sahip
Chrome, çok daha geniş bir uzantı koleksiyonuna sahip ancak Firefox’un Chrome kullanıcıları tarafından kullanılamayan benzersiz uzantıları var ve bu uzantılardan bazıları o kadar iyi ki, onları deneyimledikten sonra Firefox'tan ayrılmak istemeyeceksiniz.
Sahip olduğu modern arayüz ile dikkatleri üzerinde toplayan Mozilla Firefox isimli web tarayıcısına eklediğiniz uzantılar, kullanım deneyimini ciddi ölçüde iyileştiriyor. Böylelikle dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan internet tarayıcısını çok daha pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.
4. Firefox, Chrome'un Yapabileceği Her Şeyi Yapabilir
Günün sonunda, Firefox ve Chrome arasındaki farklar gözle görülebilir kadar çok değildir. İkisinden biri biraz daha hızlı olabilir veya daha az pil kullanır ancak kullanılabilirlik açısından ikisi de mükemmel. Başka bir deyişle, Chrome'da yapabileceğiniz her şey muhtemelen Firefox'ta da yapılabilir. Chrome'dan ayrılmak konusunda isteksizseniz, iki tarayıcının normalden daha fazla ortak özelliği olduğunu unutmayın.
Bu yazıda Google tarafından kullanıma sunulan Chrome isimli internet tarayıcısından Firefox tarayıcısına geçiş yapmak için dört nedeni sıraladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.