Giyilebilir Sağlık Teknolojileri Nelerdir?

İnsanların yaşam kalitesini yükselten ve sağlıkla ilgili durumlarını yakından takip eden giyilebilir sağlık teknolojileri nelerdir? İşte detaylar!

Giyilebilir sağlık teknolojileri, kişilerin sağlık durumlarını yakından takip ederek onların yaşam kalitelerini artırıyor. Bu teknolojiler, insan vücuduyla etkileşime geçen sensör ve cihazlardan oluşuyor.

Sağlık sektörünün iyileştirilmesine yönelik çeşitli verileri toplayan, onları bilgilere dönüştüren ve paylaşan mobil sağlığın ürünleri olarak ortaya çıkan teknolojilerdir.

Akıllı Saat Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
TEKNOLOJİ

Akıllı Saat Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akıllı saat alırken nelere dikkat edilmelidir sorusunun yanıtını arayan kişiler için rehber hazırladık. İşte saat satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler!

8 Giyilebilir Sağlık Teknolojisi

Kullanıcılarının tüm sağlık verilerini toplayıp analiz eden giyilebilir sağlık teknolojileri örnekleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Akıllı Astım Yönetim Cihazı

Giyilebilir sağlık teknolojileri listemizin ilk sırasında yer alan akıllı astım yönetim cihazı isminden anlaşılacağı üzere astımın takibini sağlıyor. Akıllı astım yönetim cihazı kullanıcısını şu konular hakkında bilgilendiriyor;

  • Kalp hızı
  • Oksijen seviyesi
  • İlaçların kullanımı
  • Solunum seviyesi

Cihaz, hastalara anlık bildirim göndererek durumları hakkında uyarıyor. Akıllı astım yönetim cihazı çeşitli cihazlara entegre edilerek kişinin doktoruna bilgi gönderip sürekli takip edilmesini sağlıyor.

2. Akıllı Ayakkabılar

Giyilebilir teknolojilerden olan akıllı ayakkabılar, kışın ayakları ısıtıyor. Özel teknolojiyle üretilen akıllı ayakkabılar hem harcanan kalori miktarını hem de günlük atılan adım sayısını ölçüyor.

3. Akıllı Takılar

Giyilebilir sağlık teknolojilerinden olan akıllı takılar; broş, kolye ve bileklik şeklinde kullanılıyor. Kadınlara yönelik tasarlanan bu teknoloji, menstrüel döngüyle uyku düzenini takip ediyor. Aynı zamanda meditasyon yapmayı da sağlıyor.

4. Akıllı Yüzükler

Giyilebilir teknoloji kategorisinde yer alan akıllı yüzükler kullanıcılarının hastalıklarını tespit edebiliyor. Meditasyon, kalp hızı, uyku durumu ve vücut sıcaklığını da takip ediyor.

5. Giyilebilir Böbrek Cihazı

Giyilebilir böbrek cihazı sayesinde kullanıcılar, gündelik yaşamlarına devam ederken diyaliz ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu teknoloji, kronik böbrek hastalarının yaşamını kolaylaştırıyor.

6. EEG Kulaklığı

Sağlığa yönelik tasarlanan giyilebilir teknolojiler içerisinde yer alan EEG kulaklığı, baş bandı şeklindedir. EEG kulaklık, uyku kalitesini ölçüyor. Beyin aktivitelerini kaydetme ve verilerin akıllı cihazlara aktarma işlevine de sahip.

7. Akıllı Saatler

En popüler giyilebilir sağlık teknolojileri arasında akıllı saatler yer alıyor. Akıllı saatler sağlığa yönelik şu konuların takibini yapıyor;

  • Kalori yakma süreci
  • Kalp atış hızı
  • Uyku düzeni
  • Adım sayısı