Flash Bellek Çalışmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

USB flash bellek çalışmıyor sorununu birkaç adımda kolayca çözebilirsiniz. İşte, uygulayabileceğiniz bazı yöntemler!

İmge Kaplan -

Bilgisayar kullanıcılarının veri aktarımı veya depolama amacıyla kullandığı başlıca araçlardan biri olan flash bellekler bazen bilgisayar tarafından tanınmayabiliyor. Böyle anlarda kullanıcılar bellek içinde yer alan verileri kaybetme endişesi ile paniğe kapılıyor. Oysa ki, flash bellek çalışmıyor sorunu çoğu zaman basit nedenlerden kaynaklı olarak karşımıza çıkar. Birkaç basit kontrolün ardından flash bellek içindeki bilgilere tekrar erişmek mümkün olabilir.

İnternet

USB Bellek Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Flash Bellek Çalışmıyor Sorunu Neden Kaynaklanır?

Bazen ise daha karmaşık çözümleri uygulamanız gerekir. Bu içerikte en yalın haliyle, flash bellek çalışmıyor sorununun çözümünde başvurmanız gereken yolları ele aldık. İşte, çalışmayan flash bellek nasıl düzeltilir diye merak edenler için hazırladığımız kapsamlı rehber!

Bu yöntemler sizi çözüme ulaştırmadıysa ‘Disk Yönetimi’ ile ilgili ayarlara göz atmanız gerekiyor.

nasıl yapılır

Bilinmeyen USB Aygıtı (Aygıt Tamamlayıcısı İsteği Başarısız Oldu) Hatası Nasıl Çözülür?

Sorun giderme işlemi ise bu tarz durumlarda uygulayabileceğiniz bir diğer alternatiftir. Başlat menüsünden komut çubuğuna ulaştıktan sonra chkdsk x: /f komutunu yazarak bu yöntemi deneyebilirsiniz. Bu komutta yer alan x ibaresi yerine Bilgisayarım’daki aktif disk harfini yazmanız gerektiğini unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR