Facebook Messenger ‘Topluluklar’ Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Facebook Messenger'da topluluk oluşturma sayesinde aynı ilgi alanlarına sahip kullanıcılar tek çatı altında toplanıyor. İşte Facebook MSN topluluklar özelliği!

İmge Kaplan -

Sosyal medya araçlarında kullanılan çok sayıda farklı özellik mevcut. Bunlardan kimisi, diğerine ilham oluyor ve bir uygulamada popüler olan özellik kısa zaman içinde bir diğer uygulamada da kullanılabilir hale getiriliyor. Şimdi ise sırada ‘topluluk’ özelliği var.

2022 yılında WhatsApp’ta kullanılmaya başlanan ‘topluluklar’ özelliği artık Facebook Messenger’a da geliyor.

Bu yazımızda Facebook Messenger’da ‘topluluklar’ özelliği nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Sorularını cevaplıyoruz. İşte, Facebook Messenger ‘topluluk özelliği’ ile ilgili bilmeniz gereken detaylar!

nasıl yapılır

Facebook Messenger Gizli Mesajlar Nasıl Görüntülenir?

Facebook Messenger Topluluklar Özelliği Nedir?

Facebook Messenger Topluluklar Özelliği Nasıl Kullanılır?

Kısa bir süre önce kullanıma açılan özellik uygulama üzerinden kolayca kullanılabiliyor. Her toplulukta bir adet topluluk yöneticisi olması gerekiyor. Topluluk yöneticisi bu grubun yönetiminden sorumlu oluyor. 

Messenger kullanan herhangi biri ilgi alanına göre arama yaparak oluşturulan grupları kolayca bulabiliyor. Açık sohbetler şeklinde gerçekleşen diyaloglara katılmak için gruba isteyen kişi dahil olabiliyor.

Bu topluluklarda Meta tarafından belirlenen topluluk standartlarına uygun olarak sohbet edilmesi gerekli. Bu noktada topluluk yöneticileri de dikkatli olmalı.

Ayrıca her üyenin toplulukta yapılan mevcut ve gelecek konuşmaları istediği zaman görüntüleyebileceğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Discord, Telegram gibi uygulamalarda topluluk oluşturma özelliğini kullananlar alternatif olarak Facebook Messenger topluluklar özelliğinden de yararlanabilecek. Bu sayede Meta’ya bağlı bir şekilde topluluk yönetimini gerçekleştirebilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR