Facebook Messenger Kullanmak İstemeyenlere 5 Süper Alternatif

Facebook Messenger alternatifi bir uygulama arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda Facebook Messenger benzeri uygulamalar listesi hazırladık. İşte detaylar!

Kaan Ezgimen -

Facebook Messenger alternatifi olarak kullanabileceğiniz çok sayıda anlık mesjalaşma uygulaması yer alıyor. Peki, Facebook Messenger benzeri uygulamalar neler? Hazırladığımız listeye göz atabilir, beğendiğiniz anlık mesajlaşma hizmetini indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Facebook Messenger Gizli Mesajlar Nasıl Görüntülenir?
nasıl yapılır

Facebook Messenger Gizli Mesajlar Nasıl Görüntülenir?

Bazı kullanıcılar Facebook Messenger uygulamasını seviyor ve her zaman açık tutarak onunla iletişimde kalmayı tercih edebiliyor. Ancak bu durum herkes için geçerli olmak zorunda değil. Örneğin; bazı uygulamaları sadece çok popüler olduğu için bile kullanmaktan çekinen insanlar var.

Öte yandan gerçekten çok da Facebook Messenger’a mahkum değiliz. Facebook Messenger gibi birçok uygulama mevcut. Hazırladığımız listede oldukça başarılı anlık mesajlaşma uygulamaları yer alıyor.

Facebook Messenger Benzeri Uygulamalar Neler?

Yukarıda Facebook Messenger gibi uygulamalar yer alıyor. Listede yer alan uygulamaların detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Skype

Elbette listenin başında olmayı hak eden ilk uygulama Skype. Görüntülü ve geleneksel sesli ve yazılı iletişimde hala meşaleyi elinde bulunduruyor. Üstelik Skype ve Microsoft işbirliği bu uygulamayı bambaşka zeminlere de taşıyor. Mesela Skype Translator ile çok yakında herkes kendi dilinde konuşarak karşısındaki yabancı uyruklu insanlarla iletişim kurabilecek.

Skype’a düşük bir ücret öderseniz daha fazla özellikten, daha fazla şekilde yararlanabiliyor ve daha fazla kişiye ulaşabiliyorsunuz. Skype’a paralı üye olanlar telefonlara çağrı yapabiliyor, WiFi ağlara erişebiliyor ya da SMS gönderebiliyorlar. Aklınızda bulunsun.

2. Pidgin

Eski adı Gaim olan Pidgin, aslında farklı dillerden olan insanların birbirini anlamak için yarattıkları lisanların tümüne verilen bir isim. Bizde de vardır ya ‘kuşdili' işte öyle bir şey. Her neyse biz uygulamamız dönelim. Pidgin Linux, Mac OS X ve Windows işletim sistemlerinin tümünde çalışabilen anlık mesajlaşma programı. 

AIM, ICQ, WLM, Yahoo, IRC, Bonjour, Gadu-Gadu, ve Zephyr gibi birçok iletişim ağını da destekleyebiliyor. Böylelikle tek arayüz altında pek çok anlık mesaj programına hakim olmanızı sağlıyor. Diyebilirsiniz ki bu iletişim kanalları hala var mı? Evet şaşıracaksınız ama varlar. 

3. Adium

Pidgin’den pek bir farkı olmayan Adium’da mesajlaşma programlarını tek arayüzden kontrol etmenizi sağlayan bir uygulama. Adium Facebook ve Hangouts’a ek olarak Yahoo, MSN ve daha birçok farklı servisi destekliyor.  Pratik ve ücretsiz bir anlık mesajlaşma uygulaması olarak tercih edilebilir özellikleri var. Bu arada Adium’un sadece Mac OS X için olduğunu hatırlatmakta fayda var.

4. Trillian

Bu uygulama MSN’i tahtından eden uygulama olarak da bilinir. Ama bu tamamen tartışılabilir bir durum. Trillian anlık mesajlaşma servislerini ve sosyal ağları bir araya getirebilen özelliği ile popüler bir uygulama. Anlık mesajlaşmada Facebook, Twitter, Foursquare ve LinkedIn desteği verebilen Trillian 5, sosyalleşmeyi kafasına koymuş kullanıcıların kontrol kulesi gibi işlev görebiliyor. Popüler mesajlaşma programlarının tüm özelliklerine sahip olan Trillian ile aynı anda pek çok hesapta oturum açarak yazılı ya da sözlü iletişim kurabilirsiniz.

5. WhatsApp

Elbette assolist en son çıkıyor. Yukarıda tanıttığımız tüm uygulamalar size yabancı gelebilir ya da çekici gelmeyebilir. Bu yüzden 800 milyon kişinin kullandığı bir iletişim aracı seçebilirsiniz. Ancak WhatsApp yakında Facebook ile entegre olacağı için önemli bir konuma da sahip. Şimdilik WhatsApp ile sosyal ağlara değil rehberinizde bulunan insanlara bağlanabiliyor, sesli, yazılı iletişim kurabiliyorsunuz.

6. Telegram

En popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan Telegram, 2013 yılında kullanıcıların kullanımına sunuldu. Uçtan uca şifreleme teknolojisi sayesinde üst düzey güvenlik sunan hizmette 200 bin kişiye kadar grup desteği bulunuyor.

7. Signal

Sahip olduğu uçtan uca şifreleme teknolojisi ile dikkat çeken Signal, açık ka ynak kodlu bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Görüntülü arama desteğinin yer aldığı Signal'de emoji, çıkartma ve sesli mesaj gibi özellikler yer alıyor.

8. Viber

Kullanıcı dostu arayüze sahip olan Viber'da görüntülü görüşme ve sesli sohbet desteği bulunuyor. 250 kişiye kadar grup desteğinin yer aldığı uygulamada sesli mesaj, emoji, çıkartma, fotoğraf, dosya ve video gönderme imkânı mevcut.

9. BiP

Sesli ve görüntülü sohbet desteğinin yer aldığı BiP, Turkcell tarafından kullanıma sunulan anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Çok başarılı bir arayüze sahip olan uygulamada Kaybolan Mesaj dahil olmak üzere birçok özellik bulunuyor. BiP'te yer alan Acil Durum butonu sayesinde durumunuzu bildirebilir, internet bağlantısı olmadığı zamanlarda BlueTooth ile iletişim kurabilirsiniz.

10. WeChat

500 kişiye kadar grup sohbeti desteğine sahip olan WeChat üzerinden 9 kişiye kadar görüntülü görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Fotoğraf, video ve sesli mesaj gönderebilmenize olanak tanıyan uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu yazıda en iyi Facebook Messenger benzeri uygulamalar listesi hazırladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler