Dünya’da blog yazarlarının en çok tercih ettikleri sistemlerden biri olan WordPress’in, blog sayfalarını daha da güçlendiren eklentilerini sizler için bir araya getirdik.
Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen sosyal medyanın en verimli sayfalarını üreten blog sayfalarındaki içerikler, görseller ve kullanılan temalar ile her geçen gün daha da güçleniyor. Blog yazarları, bilgi ve birikimlerini okuyuculara aktararak bilginin yayılmasında öncü oluyorlar.
WordPress, blog sayfalarını kişiselleştirmek ve güçlendirmek için pek çok eklenti sunuyor. Bu eklentileri kullanabilmek için herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duyulmuyor ve bu eklentiler sayesinde blog sayfaları daha verimli hale gelebiliyor. Blog sayfanıza çeşitli özellikler katmak ve popülerliğini arttırmak için tercih edebileceğiniz WordPress eklentilerini ise şu şekilde sıraladık:
W3 Total Cache
Blog sayfanızın daha dinamik bir yapıya sahip olmasını ve performansını üst noktalara taşıyacak bir eklenti. Sayfalarınızı sıkıştırma işlemini uygulayarak kopyasını saklamanızı sağlayan eklenti, HTML/JS/CSS kodlarınızı da küçülterek sitenizi hızlanmasını sağlıyor. Siz de bu sayede okuyucularınıza daha iyi bir hizmet sunma şansını elde edebiliyorsunuz.
Disqus
WordPress’in kendi yorum sistemini kaldırıp, bu sistemi kullanmak size çeşitli avantajlar sunacaktır. Blogunuzdaki içeriklere gelen spam yorumları tespit edip, otomatik olarak kaldıran ve Türkçe dil desteği sunan bu yorum eklentisinin gayet şık bir arayüze sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.
All in One SEO Pack
Web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda görünmesi için yapılan SEO çalışmaları, büyük bir öneme sahip. Ancak bu çalışmaların nasıl yapıldığını bilmeyen kullanıcıların da yararlanabileceği All in One SEO Pack eklentisi, SEO konusunda bilgi sahibi olmayan kişilerin işine yarayacak ve güzel sonuçlar elde edebileceği bir eklenti.
Google XML Sitemaps
SEO çalışmalarında vazgeçilmez bir unsur olan site haritaları da büyük bir öneme sahip. Arama motorlarının, sitenizi daha rahat gezip indeksleyebilmeleri için gerekli olan site haritalarınızı bu eklenti sayesinde kolayca oluşturabilirsiniz.
Contact Form 7
Okuyucularınızın sizinle daha rahat iletişime geçebileceği sayfalar oluşturmanızı sağlayan bu eklenti ile, kullanıcıların siteniz üzerinde yer alan iletişim formu aracılığıyla size mesajlarını iletebilmelerini sağlamaktadır.
NextGEN Gallery
Bazı içeriklerinize fotoğraf galerisi eklemek istediğinizde, şık bir görünüme sahip bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Galerilere toplu olarak resim yükleme, meta bilgileri ve sıralamaları ayarlama gibi birçok işlemi de kolayca yapmanızı sağlıyor.
Google Analytics for WordPress
Sitenizin istatistiklerini detaylı bir şekilde gösteren Google Analytics uygulamasını, bu eklenti sayesinde sitenize kolayca entegre edebilirsiniz. Bu şekilde kullanıcıların hareketlerini daha kolay bir şekilde takip edebilmeniz mümkün.
WP Touch
Mobil telefonlarının kullanım oranının her geçen gün arttığına hepimiz şahit oluyoruz. Bu kullanım oranından da ders çıkararak, web sitelerini mobil telefonlarla uyumlu hale getiren web site sahipleri bu işin ekmeğini en çok yiyenlerdendir diye düşünüyorum. WP Touch eklentisi de blog sayfalarınızı mobil uyumlu hale getirerek içeriklerinizin, mobil telefonlarda daha düzgün bir şekilde okunmasında yardımcı oluyor.
WP PageNavi
Blogunuzda paylaştığınız içerikler her geçen gün artıyor ve artık bunu bir düzene sokmak istiyorsanız WP PageNavi eklentisi tam size göre. Ana sayfada belirli bir sayıda içerik görüntülenmesini sağladıktan sonra sayfalama yapmanızı sağlayan WP PageNavi eklentisi ile daha düzenli bir blog sayfasına sahip olabilirsiniz.
Add This
Okuyucuların, paylaştığınız içerikleri sosyal medya hesaplarında kolayca paylaşması için kullanabileceğiniz bu eklenti ile yüzlerce sosyal ağ sitesinden dilediklerinizi seçerek yazı sayfalarına yerleştirebilirsiniz.
Sociable
Sosyal paylaşım eklentisi olan Sociable eklentisi de, içeriklerinizi paylaşmak isteyen okuyucuların pratik bir şekilde bu işlemi gerçekleştirmesini sağlıyor.
GTranslate
Sitenizde Google’ın çeviri özelliğini kullanarak, kullanıcı kitlenizi arttırmanız mümkün. Uygun bir alana yerleştireceğiniz Çevir butonu sayesinde farklı dillerde hizmet verebilirsiniz.
WP to Twitter
Blogunuzdaki içeriklerin, önceden ayarlamış olduğunuz bir Twitter hesabında otomatik olarak paylaşılmasını sağlayan güzel bir eklentidir.
Buddy Press
Blog sayfanızda kullanıcıların profil oluşturup içerik üreterek, WordPress’i daha sosyal hale getiren önemli bir eklenti.
WP-Polls
Okuyucularınızın davranışları konusunda araştırma tadında kullanabileceğiniz bir anket eklentisi olan WP-Polls ile çeşitli sorular sorarak, kullanıcıların oylamalarını isteyebilirsiniz.
Broken Link Checker
İçeriklerinizde paylaştığınız bağlantıların çalışır durumda olup olmadığını kontrol eden bu eklenti ile kullanıcılara büyük bir iyilik yapabilirsiniz.
Related Posts
Blogunuzda yer alan herhangi bir içeriği okuyan kullanıcıların, sitenizden hemen ayrılmaması için küçük oyunlar yapmak caizdir diyebiliriz. Bunun en büyük örneklerinden biri de, benzer yazılar taktiğidir. İçeriğin sonunda benzer yazıları gören okuyucular, dikkatini çekecek bir içeriğe tıklayarak siteniz üzerindeki gezintisini devam ettirecektir.
Ninja Popups
Web sitelerini ziyaret ettiğinizde aniden karşınıza çıkan pop-up pencereleri oluşturmanızı sağlıyor. Kullanıcılar üzerinde olumsuz bir etki yaratan bu pencereleri abartılı olmayacak şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
SabaiDiscuss
Sitenizde bir soru-cevap bölümü oluşturmak istiyorsanız SabaiDiscuss eklentisini mutlaka denemelisiniz. Ziyaretçilerin sayfada kalma sürelerini uzatan, ziyaretçi etkileşimini arttıracak güzel bir eklentidir. Eklenti ücretli olarak sunulmaktadır.
WP-CleanFix
Veri tabanınızı temizleme ve bakım yapma imkanı sunan bu eklenti sayesinde sitenizin veri tabanının gereksiz yere şişmesini engelleyebilirsiniz. Yazı sürümleri, spam yorumlar, kod hataları, silinen etiketler ve çöpe atılan yazıları silebilir, sitenizin daha sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Not: WordPress sitelerinizde kullandığınız eklenti sayısı ne kadar çok olursa, sitenizin açılma hızı da o kadar düşük olacaktır. Yani özetle, gerek olmadıkça her eklentiyi yüklememenizi tavsiye ederiz.
YORUMLAR