En İyi Veri Kurtarma Programları: Ücretsiz ve Ücretli Çözümler - 2024

Sizler için bir arada topladığımız en iyi veri kurtarma programları ile yanlışlıkla sildiğiniz ya da çeşitli nedenlerden ötürü kaybettiğiniz dosyaları kurtarın.

Berk Demirci -

Ücretli ve ücretsiz en iyi veri kurtarma programları ile donatılan listemizdeki programlarla donanımsal ya da yazılımsal sorunlardan ötürü kaybettiğiniz kritik öneme sahip dosyaları geri kurtarabilirsiniz. Peki, bunun için hangi programlar kullanılmalıdır?

Bu makalede hem kullanmanızı tavsiye ettiğimiz ücretli ve ücretsiz dosya kurtarma programlarını sıraladık. Bu programların öne çıkan özelliklerini inceleyebilir ve hangisini kullanmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

En İyi Veri Kurtarma Programları Neler?

Silinen dosyaları geri getirmek için kullanmanız gereken veri kurtarma programları yukarıdakilerle sınırlıdır. Bu programlar hakkında daha detaylı bilgi almak için okumaya devam edin.

EaseUS Data Recovery Wizard

En iyi veri kurtarma programları listesinin ilk sırasında EaseUS Data Recovery Wizard bulunuyor. Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından tercih edilen hizmet sayesinde fotoğraf, belge, video, ses dosyası, e-posta, sıkıştırılmış dosya dâhil olmak üzere kaybolan her türlü dosyayı kurtarabilirsiniz.

Silinmiş, gizli, kayıp veya raw bölmeden veri kurtarabilmenize imkân tanıyan program ayrıca depolama cihazının derinlemesine taranarak kayıp dosyaların da geri kurtarılabilmesine yardım ediyor.

Bilgisayardan, USB bellekten, SD karttan, kameralardan ve diğer cihazlardan silinme, biçimlendirme, bölüm kaybı, önyüklenemeyen veya çöken sistem, virüs saldırısı dahil olmak üzere herhangi bir nedenle kaybolan verilerinizi birkaç dakika içerisinde kurtarabilirsiniz.

Veri kurtarma programının tüm sürücüyü taramasını beklemenize gerek kalmadan dosyalarınızı kurtarabilmeniz mümkün. Geri yüklemeden önce dosyaları önizleyebilirsiniz. Dosyaları dosya türüne, kaldırılma tarihine ve isme göre sıralayarak hedef dosyalarınızı hızlı şekilde bulabilirsiniz.

Yapmanız gereken sadece veri kurtarma yazılımını çalıştırmak, dosyalarınızı kaydedeceğiniz konumu belirlemek ve kayıp verilerin taranacağı sürücüyü seçip kurtarma işlemini başlatmak. Kısa süre içerisinde kayıp dosyalarınıza erişebilirsiniz.

%99,7 başarı oranıyla dikkat çeken program yapay zeka destekli dosya tamiri özelliği de bulunuyor. Bu özellik, bozuk MP4/MOV videoların ve JPEG/JPG fotoğrafların veri kurtarma sırasında onarılmasını sağlıyor.

iBeesoft Data Recovery

Listemizin ikinci sırasında dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişinin güvenerek kullandığı iBeesoft Data Recovery yer alıyor. En iyi veri kurtarma programlarından biri olan iBeesoft Data Recovery hem dahili sürücülerden hem de harici sürücülerden dosya kurtarma işlevleri ile öne çıkıyor.

iBeesoft Data Recovery hem Windows hem de macOS cihazlarda kullanılabiliyor ve dahili disklerden harici disklere kadar neredeyse tüm depolama birimlerini destekliyor. Daha teknik düzeyde FAT, exFAT, NTFS, NTFS5, ext2, ext3 ve HDS+ dosyalama sistemlerine dayalı cihazların hepsinden veri kurtarabiliyorsunuz.

Desteklenen Depolama Birimleri

Bu sayede silinen görselleri, videoları, müzikleri, diğer ses dosyalarını, belgeleri, arşivleri ve hatta e-posta gibi diğer tüm dosyaları geri yükleyebiliyorsunuz. Program yalnızca yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları kurtarmakla kalmıyor; biçimlendirilmiş sürücüleri ve silinmiş bölümleri de kurtarabiliyor. Yani kullandığınız sürücünün bir bölümü silindiyse ya da biçimlendirildiyse, endişe etmenize gerek yok.

Üstelik virüs saldırısı, yazılım çökmesi ya da sistem formatı sonrasında kaybolan dosyalarınızı da geri yükleme şansına sahipsiniz.

Desteklenen Dosya Türleri

Yaşınız ya da bilgisayarlara olan ilginiz fark etmeksizin herkesin kullanabileceği kadar kolay ve basit bir arayüze sahip olan iBeesoft Data Recovery; tarama, bulma ve kurtarma olarak yalnızca üç adımda, silinen ve kaybolan verilerinizi kurtarmanıza yardımcı oluyor.

Disk Drill

macOS ile yolculuğa başlayan Disk Drill, kısa bir süre içerisinde Windows işletim sistemine sahip cihazlar için de kullanıma sunuldu.

Sadece bilgisayarınız üzerinde değil, kullandığınız herhangi bir depolama cihazı üzerindeki kaybolan dosyaları geri getirebilen program, kaybolan dosyalarınızı bulabilmek için 3 farklı algoritmayaı aynı anda çalıştırarak, kaybolan dosyalarınız bulunana kadar taramaya devam ediyor.

Zaman zaman kaybettiğinizi ya da silindiğini düşündüğünüz içerikler aslında hala diskinizin üzerinde olur. Fakat diskinizin bir bölümü kaybolduğu için bu dosya ya da verilere ulaşmanız mümkün olmaz. Disk Drill bu bölümlere ulaşmanız için gereken haritayı sunarak aslında gerçekten diskinizden kaybolmayan dosyaları geri getirmenizi de sağlıyor.

Özelliklerine bakıldığında ne kadar kapsamlı bir program olduğu anlaşılan Disk Drill, öne çıkan özellikleri ile en iyi veri kurtarma programları arasında yer almayı en çok hak eden isimlerden biri hâline geliyor.

DMDE

Tasarımı ve yapısı nedeni ile karmaşık bir program olan DMDE, yine de başarılı bir dosya kurtarma uygulaması olarak öne çıkıyor. Arayüzünün sade olmasına karşın iç taraftaki sınıflandırmaların karmaşıklığı nedeni ile, daha ziyade orta / üst düzey kullanıcılara hitap eden bir program olduğunu söyleyebiliriz.

Kimi zaman bizim için önemli olan dosya ve belgeleri bilgisayarımız üzerinden silebiliriz yada kaybedebiliriz. Bilgisayarların diski üzerinden silinen veriler hiç bir zaman tamamen kaybolmamaktadır. Diskinizin içinde hala bir yerlerde bulunan verilerinizi DMDE ile rahat bir şekilde kurtabilirsiniz.

Recuva

Oldukça basit bir kurulum adımının ardından kullanmaya başlayabileceğiniz program üzerinde yer alan sihirbaz yardımıyla, bilgisayarınızdan silinen dosyalar için tarama gerçekleştirebilirsiniz.

İsteyerek veya yanlışlıkla bilgisayarınızdan silmiş olduğunuz dosyaları geri getirmek için kullanabileceğiniz başarılı yazılımlara arasında yer alan Recuva ile bilgisayarınızdan silinen resimler, sesler, dökümanlar, videolar, sıkıştırılmış dosyalar ve e-postalar için tarama yapabilirsiniz.

Tarama sonucunda sizin için kurtarabileceğiniz veya bir diğer deyişle geri dönüştürebileceğiniz dosyalar listelenecektir. Bu sayede istediğiniz dosyaları hızlıca geri dönüştürme şansına sahip olabilirsiniz.

Glary Undelete

Bilgisayarlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir silinen dosyaları geri getirme çözümü olan Glary Undelete temel olarak bilgisayarınıza bağlı sabit diskleri, hafıza kartlarını veya taşınabilir diskleri tarayarak silinmiş olan dosyaları tespit etmenizi mümkün kılıyor.

Tarama işlemi sonuçlandıktan sonra ise bulunan kayıp dosyalar listeleniyor ve size bu dosyaları kurtarma imkanı veriliyor.

Glary Undelete sade bir arayüze sahip ve silinen dosyaları kurtarma için size hızlı bir yol sunuyor. Programın tarama hızının oldukça hızlı olduğu söylenebilir. Taramayı başlattıktan sonra saniyeler içinde silinmiş dosyalar listeleniyor. Sabit diskinizin boyutuna bağlı olarak bu süre uzayıp kısalabilir fakat genel olarak çok beklemeyeceğinizi söyleyebiliriz.

DataRecovery

silinen dosya kurtarma yazılımı olan DataRecovery ile farklı sebeplerden ötürü bilgisayarınıza bağlı depolama birimlerinden silinmiş olan dosyaları taratabilir ve kayıp dosyaları tespit ederek geri getirebilirsiniz. Program bu işi gerçekleştirebilmeniz için size basit ve sade bir arayüz sunuyor.

Arayüz üzerinde ilk olarak silinen dosyaların yer aldığı depolama birimini seçiyorsunuz ve sonrasında "Scan" tuşuna tıklayarak taramayı başlatıyorsunuz. Sonrasında bu disk üzerinden silinmiş olan dosyalar listeleniyor. Bu dosyalar arasından kurtarmak istediklerinizi seçerek "Recover" tuşuna tıkladığınızda dosya kurtarma işlemi başlıyor.

TestDisk & PhotoRec

TestDisk & PhotoRec, içerisinde yer alan özel araçlar yardımıyla sabit diskiniz üzerindeki hassas verileri tarayan ve sabit diskinizi onaran ücretsiz bir yazılımdır. Aynı zamanda program sabit diskiniz üzerinde yer alan hatalı bölümleri tekrar yapılandırır ve silinen verilerinizi kurtarabilmenize de olanak sağlar.

Komut satırı üzerinde çalışan program yardımıyla gerçekleştirmek istediğiniz tüm görevleri kolayca seçebilirsiniz. Bölüm yapısını analiz edebileceğiniz ve seçmiş olduğunuz sabit disk üzerindeki kayıp bölümleri kolaylıkla bulabileceğiniz TestDisk oldukça kullanışlıdır.

Program aynı zamanda disk geometrisini değiştirmek ve diskin ilk sektörü üzerine MBR kodu yazdırmak için kullanılabilir. Ayrıca bir bölüm üzerinde yer alan tüm verileri silebilir veya önyüklenebilir olmayan diskleri önyüklenebilir hale getirebilirsiniz. Hasarlı veya boş bölüm tabloları içeren sistemler için kullanıcılara onarım çözümleri de sunan program, kayıp bölümleri bulur ve veriler için yeni tablolar hazırlar.

Wise Data Recovery

Ücretsiz bir program olan Wise Data Recovery yıllardır veri kurtarma programları söz konusu olduğunda doğrudan akıllara geliyor. Wise Data Recovery, yanlışlıkla dosya silme gibi sorunlara çözüm olmak amacıyla geliştirilmiş başarılı bir dosya kurtarma yazılımıdır. Resimler, belgeler, ses ve video dosyaları, sıkıştırılmış dosyalar veya e-posta gibi tüm verilerinizi kurtarmanıza olanak tanır.

Tek yapmanız gereken programı kurduktan sonra, taramak istediğiniz sürücüyü seçmek ve tarama işlemini başlatmak. Tarama işlemi bittikten sonra listelenen dosyalar arasından istediğinizi seçerek tekrar gerii getirme şansına sahip olacaksınız. Alternatif bir dosya kurtarma yazılımı olarak Wise Data Recovery'i mutlaka denemelisiniz.

UndeleteMyFiles

Sabit diskinizi ve taşınabilir sürücünüzü taramak için farklı yöntemler sunan UndeleteMyFiles dosya türlerine ve belirlediğiniz boyuta göre arama yapabilme özelliğine sahip. Bu yöntemlerle ismini hatırlamadığınız dosyalara bile kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Program ayrıca MS Outlook Express, MS Outlook gibi e-posta istemcileri ile de uyumlu çalışarak önceden sildiğiniz e-postalara ulaşmanıza imkan sağlıyor.

nasıl yapılır

Android Cihazlarda Silinen Fotoğrafları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Benzer İçerikler