Uzaktan Çalışmak için Kullanılabilecek En İyi Proje Yönetimi Yazılımları

Pandemi sonrası benimsenen uzaktan çalışma yöntemiyle popülerleşen en iyi proje yönetimi yazılımları nelerdir? İşte detaylar!

2019 yılının sonlarına doğru ortaya çıkan Covid-19 salgını, birçok alanı olduğu gibi iş hayatını da değiştirdi. Birçok kurum, uzaktan çalışma yöntemine geçti. Uzaktan çalışma yöntemi, çalışanların ev vb. kendilerinin belirledikleri fiziksel mekanlarda çalışmalarını ifade ediyor.

Uzaktan çalışma yönteminde çalışanlar, iş yerine gitmeden görev ve sorumluklarını eksiksiz yerine getirirler. İş verenler ve çalışanlar arasında karşılıklı sözleşmeler yapılarak her iki tarafın hakları da yasal güvence altına alınır. Yalnız uzaktan çalışma yöntemiyle hazırlanan projelerden verimlilik alınması için bazı unsurlardan yararlanılır.

En İyi Ücretsiz Yazılım Alternatifleri
YAZILIM

En İyi Ücretsiz Yazılım Alternatifleri

Ücretsiz yazılım alternatifleri kullanarak ödeme yapmadan çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Peki, ücretli sunulan programların bedava alternatifleri neler?

Bu unsurlardan birisi de proje yönetimi yazılımlarıdır. Sizler için hazırladığımız bu rehberde uzaktan çalışmak için kullanabileceğiniz en iyi proje yönetimi yazılımları yer alıyor.

En İyi 10 Proje Yönetimi Yazılımı

Uzaktan çalışanlar için verimli çalışmayı sağlayan ve ekipler arasında iş birliğini artıran en iyi 10 proje yönetimi yazılımı şu şekilde sıralanabilir:

1. Trello

En iyi proje yönetim programları listemizin ilk sırasında yer alan Trello, panolardan oluşuyor. Panoların üzerine listeler yerleştirilen bir sisteme sahip. Bu listeler, görev kartlarından oluşuyor. Trello’da sürekle-bırak özelliği var.

Panoya e-postalar, davet bağlantısı ya da kullanıcı adlarıyla iş arkadaşları ekleniyor. Trello hem Android hem de iOS işletim sistemli cihazlarda sorunsuz kullanılabilir. Kullanımı kolay arayüze sahip olan Trello’da hazır şablonlar bulunuyor.

2. Microsoft Teams

Proje yönetimi yazılımlarından Microsoft Teams, Office 365 ile entegre edilmiştir. Güvenlik açısından önemli bir yazılım olan Microsoft Teams kullanıcılarına çok aşamalı doğrulama olanağı sunuyor. Videolu toplantılarda grupça mesajlaşmayı sağlıyor. Ekipler; Word, Sharepoint, Excel ve OneNote üzerinden çalışma imkanına sahip.

Microsoft Teams’ta çeşitli fonksiyonlardan oluşan 14 asistan botu yer alıyor. Aynı zamanda İngilizce bilmeyenler için özel satır içi mesaj çevirisi hizmeti de var. iOS, Windows, Linux, Android ve Mac cihazlarında kullanımı mümkün.

3. Slack

Proje yapmak için programlar arayanlar için Slack önerilebilir. Slack’ta ekipler birbirleriyle anında mesajlaşabilir. Ekipler, gizli ya da herkese açık şekilde kanallar oluşturarak projelerini oradan yönetebilir. Slack; mobil, masaüstü ve web sürümü üzerinden çalışıyor.

Slack’ta video, görsel ve belgeler gönderilebiliyor. Sesli ya da görüntülü görüşme imkanı da var. Slack üzerinden kullanıcılar bildirimleri kendilerine göre kişiselleştirebilir. Google, Office 365, Trello gibi birçok uygulamayla entegre edilebiliyor.

4. Google E-Tablolar

Uzaktan çalışmak için kullanılabilecek en iyi proje yönetimi yazılımları listemizdeki Google E-Tablolar, hazır şablonlardan oluşuyor. Bu hazır şablonlarda bütçe, takvim gibi unsurlar yer alıyor. Ekipler online e-tablolar oluşturup düzenleyebiliyor. Ekipler birbirleriyle sorunsuzca dosyaları paylaşabilir.

5. Google Dokümanlar

Günümüzde en çok kullanılan online proje yönetim yazılımları arasında Google Dokümanlar yer alıyor. Google Dokümanlar, Android ve iOS cihazlarda sorunsuz çalışıyor. Çevrimdışı modda da çalışabilen Google Dokümanlar üzerinde notlar gerçek zamanlı düzenlenebiliyor. “Google Sesle Yazma” özelliği de çok kullanışlıdır. Google Dokümanlar’da ekip üyelerinin yaptığı yorumlar, düzenlemeler ve etiketlemeler e-posta adreslerine bildirim olarak gidiyor.

6. WhenlWork

Proje yönetim uygulamaları içerisindeki WhenlWork; sunumlara çeşitli görsel, slayt ve grafiklerin eklemesini sağlıyor. Özellikle sunum yapacak ekiplerin çalışmasına çok yardımcı oluyor. Proje sunumlarına istatistikler eklenerek daha zengin hale getirilebilir.

7. Asana

Sürekle-bırak özellikli proje yönetimi yazılımlarından Asana, SOC 2 Type II sertifikalıdır. Ekiplere çoklu çalışma alanları sunan Asana hem Android hem de iOS işletim sistemli cihazlarda kullanılıyor. Yazılımın panolarında görev atamaları yapılacaklar listesi düzenli şekilde belirtilebilir. Slack, Zoom, Google Drive gibi 270’in üzerinde uygulamaya entegre edilebiliyor.

8. GoToMeeting

Uzaktan çalışmak için kullanılabilecek en iyi proje yönetimi yazılımlarından GoToMeeting, iOS ve Android cihazlarda toplantı gerçekleştirme imkanı sunuyor. Süre sınırı olmadan ekipler diledikleri kadar toplantı düzenleyebilir.

Yüksek ses ve HD kalitesinde online toplantılar gerçekleştirilerek verimli projelere imza atılabilir. Aynı zamanda GoToMeeting’te verilerde güven altına alınmıştır. Veriler; SSL, risk bazlı doğrulama, AES-265 Bit şifreleme ve SOC2 sertifikasına sahip veri merkezleri tarafından güvende tutuluyor.

9. Basecamp

İşlevselliğiyle dikkat çeken Basecamp, kullanıcı dostu arayüze sahip. Kullanıcı dostu tablo üzerinde projelerin süreleri, görevler, belgeler ve sohbetler yer alıyor. Çok yönlü bu proje yazılımında açık bir şekilde devam eden projeler ve projeden kimlerin sorumlu olduğu, teslim tarihi gibi bilgiler belirtiliyor.

10. NextCloud

Uzaktan çalışmak için kullanılabilecek en iyi proje yönetimi yazılımları listemizin son sırasında NextCloud yer alıyor. NextCloud, özellikle ekstra güvenlik ihtiyacı olan kurumlar için çok uygun. Üçüncü taraflara verilerin sızmasını engelleyen bir sisteme sahip olan NextCloud, açık kaynaklıdır.

Kullanıcı dostu, sade arayüzden oluşan yazılımda aynı görevler otomatikleştirilebiliyor. Mobil ve masaüstü sürümlerde sorunsuz çalışan NextCloud’ta takvim, e-posta, dosyalar, etkinlikler, kişiler tek yerde yönetiliyor. Ekiplerin belgeleri oluşturma, yorum yapma ve paylaşıp düzenleme olanakları bulunuyor.