En İyi OneNote Alternatifleri

Çeşitli önemli notları birleştirmek için kullanılan dijital not defteri OneNote dışında başka uygulamalara bakılabilir. İşte en iyi OneNote alternatifleri!

İlk kez dijital not defteri uygulaması OneNote, 2003 yılında yayınlandı. Steroidler üzerine tasarlanan bu not defteri uygulamasıyla çizim yapma, hızlı notlar alma, kontrol listesi hazırlama gibi işlemler gerçekleştirilebilir. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı OneNote kullanıcıları farklı alternatiflere yönelebilir.

Biz de bu rehberde en iyi OneNote alternatifleri hakkında bir liste sunuyoruz.

En İyi Ücretsiz Film ve Dizi İndirme Siteleri
MOBİL

En İyi Ücretsiz Film ve Dizi İndirme Siteleri

Film ve dizi izlemeyi sevenler, internetsiz alanda da akıllı telefon ve bilgisayarlarından dilediklerini izleyebilir. İşte en iyi film ve dizi indirme siteleri!

En İyi 5 OneNote Alternatifi

  • Notion
  • Simplenote
  • Bear
  • Confluence
  • Typora

1. Notion

En iyi OneNote alternatifleri arasında yer alan Notion, basit arama fonksiyonuna sahip. Yeterli düzeyde görev yönetimi fırsatları sunan uygulama, iş ve kişisel kullanım için çok ideal. Zaman yönetimi konusunda da kullanıcılarına büyük avantaj sunuyor. Kullanıcılar Notion üzerinden kendilerine ait çalışma ortamı oluşturabilir. Bu çalışma ortamı üzerinden planlama yapma imkanına sahipler.

2. Simpleneto

OneNote’a alternatif arayanlara Simpleneto uygulaması da önerilebilir. Minimalist tasarıma sahip olan Simpleneto uygulaması hem mobil hem de web’te kullanılabilir. Windows, macOS, Android, Linux ve iOS’ta sorunsuz çalışabilen bu uygulamanın kullanımı çok kolay.

Uygulama üzerinden notlar oluşturulduktan sonra yayınlanmadan önizleme yapılabiliyor. Uygulamayı kullanmak için ekstra bilgi ve beceriye gerek yok. Notlar, bağlantılar üzerinden paylaşılabilir ve kontrol listeleri oluşturulabilir.

3. Bear

En iyi OneNote alternatifleri içerisindeki Bear hem öğrenciler hem de içerik oluşturucular için çok ideal. Sezgisel, düzgün bir arayüzden oluşan Bear, görev yönetimlerini kusursuz gerçekleştiriyor. Minimalist tasarıma sahip olan Bear’ın özelliklerine tek yerden ulaşılabiliyor.

Gece modu ve farklı metin düzenleme işlevleriyle dikkat çeken bir uygulama olduğu söylenilebilir. Bu uygulamada notlar çeşitli yöntemlerle güven altına alınmıştır. Face / Touch ID, veri şifrelemeler ve parolalarla notlar güvende tutulur.

4. Confluence

En iyi OneNote alternatifleri içerisindeki Confluence, büyük ve küçük tüm işletmeler için uygundur. Aynı zamanda kişisel kullanımlar açısından da OneNote’a alternatif gösterilebilir. Proje iş birlikleri ve bilgi yönetimi gibi konularda çok ideal.

Linux, iOS, Windows, Android ve macOS’de problemsiz şekilde çalışan bu uygulama, 3000 üzerinde pazar yeri ile uyumlu çalışıyor. Hızlandırılmış geri bildirim sistemlerine sahip olması uygulamanın kullanışlılığını artırıyor.

5. Typora

En iyi OneNote alternatifleri listemize Typora isimli uygulamayı ekleyebiliriz. Minimalist bir not alma uygulaması olan Typora, gelişmiş özellikleriyle Google Keep’e rakip gösterilebilir. Açık kaynaklı bu uygulama, kişiselleştirilmiş temalarla daha kullanışlı hale gelmiştir. Typora aynı zamanda şu dosyaları destekliyor;

  • MediaWiki
  • PDF
  • OpenOffice
  • LaTex
  • ePub