En iyi müzik uygulamaları neler? Android, iOS, Windows ve web üzerinden kullanabileceğiniz çeşitli müzik programları mevcut. Hazırladığımız yazıda bu konuda en başarılı yazılımları bir arada topladık. Liste üzerinden yeni uygulamalar keşfedebilirsiniz.
Müzik dinlemek hem bilgisayarlarımız hem de mobil cihazlarımız aracılığıyla en sık gerçekleştirdiğimiz aktiviteler arasında yer alıyor. Gelişen teknolojiye ve modern zamanlara ayak uydurmak için tasarlanan uygulamalar ve servisler, müzikseverlerin müzik dinleme alışkanlıklarını da tümüyle değiştirdi.
Birçok insanın vazgeçilmez hobileri arasında yer alan bu aktiviteyi zenginleştirmek ve daha keyifli bir hale getirmek için geliştiriciler ortaya çok sayıda servis ve uygulama çıkartıyor. Hal böyle olunca bu servisler arasından en iyisini veya en azından beklentilerimize en uygun olanı seçmek zor bir hal alıyor.
Farklı platformlar üzerinde geliştirilen müzik dinleme uygulamalarını ve servislerini kullanıcıların daha doğru karar verebilmelerini sağlamak amacıyla incelemek istedik. Bilgisayarlar ve mobil platformlar için geliştirilen en iyi müzik dinleme uygulamalarını topladığımız bu listeye göz atarak beklentilerinize ve müzik dinleme alışkanlıklarınıza en uygun seçimleri gerçekleştirebilirsiniz.
Listede yer alan müzik dinleme servislerini kullanıcıların aradıklarına daha kolay erişmelerini sağlamak adına Android, iOS, Windows ve Web tabanlılar olmak üzere farklı kategoriler altında topladık. Dilerseniz yazımıza Android için en iyi müzik dinleme uygulamaları ile başlayalım.
En İyi Müzik Uygulamaları Neler?
- Fizy
- Shazam
- SoundHound
- AndroTurk Radyo
- TuneIn Radio
- Spotify
- SoundCloud
- MusiXmatch
- Deezer
- GarageBand
- iTunes
- AIMP
- GOM Audio
- SPlayer
- MediaMonkey
- J. River Media Center
- Windows Media Player
- MP3 Player Library
Yukarıda en iyi şarkı uygulamaları yer alıyor. Bu uygulamaların detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.
1- Fizy
Hizmetine ilk olarak bir web servisi olarak başlayan Fizy, yerini mobil cihazlarda almak için çok vakit kaybetmedi.
Android cihazlar için ücretsiz olarak sunulan Fizy, tıpkı web uygulamasında olduğu gibi dilediğimiz müzikleri aratabileceğimiz ve sorunsuz bir şekilde dinleyebileceğimiz bir uygulama. Sade tasarlanan ve kolay kullanım özelliklerine sahip olan arayüz, birçok kullanıcının beğenisini kazanacak türden.
2- Shazam
İsmini bilmediğimiz, aklımızda kalan birkaç kelimesiyle internette arattığımız fakat çoğu zaman bulamadığımız o şarkıları bulmak üzere tasarlanan Shazam, eğlenceli kullanım özellikleri ve yüksek oranda doğru sonuçlar sunmasıyla dikkat çekiyor.
Shazam sayesinde cihazımızı müziğin geldiği yere doğru tutarak şarkının ismini, kim tarafından söylendiğini ve hatta hangi albümde yer aldığını dahi bulabiliyoruz. Shazam'in kullanım alanı bunlarla sınırlı değil. Uygulama ile dilersek çıkan sonuçlardan parçaların YouTube linklerine erişim de sağlayabiliyoruz.
Genel olarak Shazam işini başarıyla yapıyor ve kullanıcılara daima doğru sonuçlar sunuyor.
3- SoundHound
SoundHound tıpkı Shazam gibi ismini bilmediğimiz parçaları keşfetmek için kullanabileceğimiz bir uygulama. Kullanım olarak Shazam ile benzer bir prosedüre sahip olan SoundHound'u açtıktan sonra cihazı sesin geldiği yere doğru tutmamız yeterli oluyor.
Bu adımdan sonra albüm, şarkıcı adı, şarkı adı ve diğer bilgiler ekranımızda düzenli bir şekilde gösteriliyor. Geniş bir yabancı müzik veritabanı sunan SoundHound bazı Türkçe parçalarda sorun yaşatsa da genel olarak başarılı bir şekilde görevini yerine getiriyor.
4- AndroTurk Radyo
Adından da anlaşılabileceği gibi AndroTurk Radyo, en temel ifadeyle bir radyo dinleme uygulaması. Yurt çapındaki radyo kanallarını dinlememize olanak tanıyan AndroTurk sayesinde farklı kategoriler altında toplanmış parçaları dilediğimizce dinleyebiliyoruz. Radyo kanallarını dinleyebilmek için internet bağlantısına ihtiyacımız olduğunu belirtmeden geçmeyelim.
Müzik türüne ve kanala göre arama yapma şansı sunan uygulama sürekli olarak güncellenen içeriğiyle kullanıcılara daima en son çıkan parçaları dinleme şansı sunuyor. 300'den fazla yerel radyo sunan AndroTurk Radyo, kaliteli içeriği ile en iyi müzik uygulamaları arasındaki yerini zorlanmadan alıyor.
5- TuneIn Radio
En popüler radyo uygulamaları arasında yer alan TuneIn Radio kullanıcılara yerli ve yabancı olmak üzere on binlerce radyo kanalı sunuyor.
Evdeyken, ofisteyken veya seyahat ederken rahatlıkla kullanabileceğimiz bu uygulamanın en iyi yanlarından birisi de tıpkı Google Play Music'te olduğu gibi kullanıcılara hoşlarına gidebilecek radyo kanalları önermesi. TuneIn Radio dinlediğiniz radyoları analiz ederek benzer önerilerde bulunuyor ve yeni kanallar keşfetmenizi kolaylaştırıyor.
En popüler radyo kanallarını tek bir yerde toplayan TuneIn Radio'nun şık ve son derece kolay kullanılan arayüzü her seviyeden kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
6- Spotify
En iyi müzik uygulamalarından oluşan bir liste yapıp da Spotify'ı dahil etmemek doğru olmaz değil mi? Kısa sürede yüksek popülerlik elde eden Spotify, tıpkı bilgisayar sürümü gibi Android cihazlara da ücretsiz olarak indirilebiliyor. Her ne kadar ücretsiz olarak indirilebilse de Spotify'ı kullanabilmek için aylık ücret ödemek gerekiyor. İtiraf etmek gerekiyor ki uygulama talep ettiği ücreti fazlasıyla hak ediyor ve karşılığını sonuna kadar veriyor.
Spotify'ın en güzel yanlarından birisi de istediğimiz çalma listelerini cihazımıza indirmemize imkan sunması. Bu sayede internet bağlantımız olmasa bile müzik dinleme keyfinden mahrum kalmıyoruz. Bu özelliği sunan çok az seçenek olduğu için Spotify rakiplerinden kolayca sıyrılıyor. Müzik keyfinden bir an bile ayrı kalmak istemiyorsanız Spotify'ı kesinlikle tavsiye ediyorum.
7- SoundCloud
Çevrimiçi müzik paylaşım platformu olarak tanımlayabileceğimiz SoundCloud, yeni ve çok fazla kişi tarafından bilinmeyen müzikleri keşfetmek isteyen kullanıcılara hitap ediyor.
Hesabı olan herkesin müzik paylaşabildiği ve başkalarıyla etkileşime girebildiği bir platform olarak tanımlayabileceğimiz SoundCloud, popüler sosyal medya kanallarıyla da uyum içerisinde çalışıyor. SoundCloud üzerinde yayınladığınız müzikleri Facebook, Twitter ve Tumblr profilleriniz üzerinde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
8- MusiXmatch
Karaoke tutkunlarına hitap eden musiXmatch 25 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Kapsamlı bir şarkı sözü arşivine sahip olan uygulama aynı zamanda bir müzik oynatıcı olarak görev yapıyor. musiXmatch'i Android cihazlarınıza indirerek hem popüler parçaları dinleyebilir hem de eş zamanlı olarak şarkı sözlerini takip edebilirsiniz.
Uygulamanın en önemli özelliklerinden birisi herhangi bir şarkıdaki vokal sesini kapatarak müzik eşliğinde şarkıyı bizim söylememize imkan tanıması. Karaoke meraklılarına hitap etmesinin sebebi tam olarak bu. Hem müzik dinlemek hem de söylemek amacıyla kullanabileceğiniz MusiXmatch, listemizin en ilginç yapımları arasında
9- Deezer
Spotify'ın güçlü rakipleri arasında yer alan Deezer'ı Android tablet ve akıllı telefonlarınız üzerinde tamamen ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Spotify gibi ücretsiz olarak indirilebilen fakat 15 günlük kullanım süresinin ardından ücretli üyelik talep eden Deezer'da tam 35 milyon şarkıdan oluşan devasa bir veritabanı görev yapıyor.
Deezer'da yer alan gelişmiş arama fonksiyonu ile istediğiniz müziği arayabilir, listeleri akış halinde dinleyebilir ve binlerce radyo kanalından istediğinizi seçerek sınırsız müziğin keyfini çıkartabilirsiniz.
Şık ve modern görünen arayüzü, trend parçalardan oluşan listeleri ve devasa kapasiteli veritabanıyla Deezer mutlaka denenmesi gereken yapımlardan biri.
10- GarageBand
GarageBand listemizde yer alan diğer müzik dinleme uygulamalarından biraz daha farklı bir yapıya sahip. En temel ifadeyle GarageBand kullanıcıların mobil cihazlarını dijital bir stüdyoya dönüştürüyor ve onlara kendi parçalarını oluşturma şansı veriyor.
Uygulamada çok sayıda enstrüman yer alıyor ve dilediğimizi seçerek müzik yapmaya başlayabiliyoruz. Dokunmatik ekranlar için özel olarak tasarlanan bu enstrümanlar fiziksel olarak var olmasalar bile hem kullanım hem de tını olarak gerçeklerini aratmıyor.
Yaptığımız müzikleri uygulamanın entegre kayıt stüdyosu ile kaydedebilir ve farklı kanallar üzerinden dilediğimiz kişilerle paylaşabiliriz. Mac ve PC bilgisayarlar üzerinde yüklü olan iTunes ile uyum içerisinde çalışan GarageBand'de oluşturduğumuz parçaları arşivleme şansına da sahibiz.
Müzik alanında profesyonel veya amatör olarak faaliyet gösteriyorsanız GarageBand mutlaka iOS cihazlarınızda yüklü olmalı.
11- iTunes
iOS cihazları yönetmek için kullanılan iTunes aslında kapsamlı bir medya oynatıcı olarak da görev yapıyor. Son teknoloji özelliklerle donatılmış olan bu program Apple TV ürünleriyle uyum içerisinde çalışıyor ve en popüler medya dosyalarını sorunsuz bir şekilde oynatabiliyor.
iTunes sadece müzik ve video oynatmakla kalmıyor fotoğraf yayını yapmamıza da olanak sağlıyor. Arşivimizde hızlı bir şekilde detaylı aramalar gerçekleştirebileceğimiz iTunes her iOS cihaz sahibinin bilgisayarında bulunması gereken yazılımlardan biri.
12- AIMP
Birbirinden farklı özellikleri tek bir potada eriten AIMP ile medya dosyalarınızı oynatabilir, ses kaydı yapabilir ve ses dosyalarını farklı formatlara dönüştürebilirsiniz. Bu bağlamda AIMP sıradan bir medya oynatıcıdan ziyade tam teşekküllü bir medya dosyası yönetim aracı olarak tanımlanabilir.
En popüler ve en kaliteli medya oynatıcılar arasında yer alan AIMP'in oynatabildiği formatlar arasında CDA, .AAC, .AC3, .APE, .DTS, .FLAC, .IT, .MIDI, .MO3, .MOD, .M4A, .M4B, .MP1, .MP2, .MP3, .MPC, .MTM, .OFR, .OGG, .RMI, .S3M, .SPX, .TAK, .TTA, .UMX, .WAV, .WMA, .WV, .XM formatları yer alıyor.
13. GOM Audio
Modern görünen arayüzü ve kullanışlı özellikleriyle ön plana çıkan GOM Audio'nun desteklediği formatlar arasında MP3, OGG, M4A, WMA, MID, WAV, FLAC, APE, PLS gibi en sık kullanılan formatlar yer alıyor.
Kendi çalma listelerinizi oluşturabileceğiniz ve gelişmiş ekolayzırı ile tınıları kendi zevkinize göre ayarlayabileceğiniz GOM Audio ile kesintisiz bir müzik dinleme keyfi sizleri bekliyor.
14. SPlayer
Sistemimiz üzerinde çok az yer kaplayan Splayer, ses ve video formatlarını sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyor. Herhangi bir kodek paketine ihtiyaç duymadan neredeyse tüm ses ve video dosyalarını çalıştırmasıyla dikkat çeken bu medya oynatıcı sistem kaynaklarını zorlamadan çalışıyor.
Şık ve kişiselleştirilebilir arayüzünün altında kapsamlı oynatma özellikleri sunan SPlayer sade ve sorunsuz çalışan bir oynatıcı arayan herkesin mutlaka denemesi gereken seçeneklerden biri.
15. MediaMonkey
Müzik işiyle biraz daha ciddi bir şekilde ilgilenen kullanıcılara hitap eden MediaMonkey'i kullanarak CD'leri ve OGG, WMA, MPC, FLAC, APE, WAV, MP3 formatındaki ses dosyalarını oynatabiliyoruz.
Gelişmiş etiketleme sistemine sahip olan oynatıcıda yer alan entegre CD/DVD yazma özelliği ile sahip olduğunuz arşivleri yedekleyebilir ve bu sayede istenmeyen bir veri kaybının önüne geçebilirsiniz. mediaMonkey arayüz olarak bazı kullanıcılara karışık gelse de kapsamlı altyapısıyla farklı beklentileri karşılayabilecek her özelliği sunuyor.
16. J. River Media Center
Medya merkezi tanımlamasını sonuna kadar hak eden J. River Media Center ses, video ve fotoğraf gibi farklı medya tiplerini sorunsuzca çalıştırabiliyor.
Televizyon izleme özelliği ile en beğendiğiniz dizileri ve televizyon şovlarınızı izleyebileceğiniz J. River Media Center'da gelişmiş ekolayzır ayar sistemine yer verilmiş. Bu sayede tınıları tamamen kendi beklentilerinize göre ayarlayabilir ve kaliteden ödün vermeden müzik keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Geniş kapsamlı eklenti desteği programın tamamen kullanıcı odaklı olarak çalışabilmesini sağlıyor.
17. Windows Media Player
Windows işletim sistemi üzerinde varsayılan medya oynatıcı olarak sunulan Windows Media Player basit ve sade tasarımıyla kolay bir kullanım deneyimi sunuyor.
Hem video hem de ses dosyalarını sorunsuzca oynatabilmesi programın en büyük avantajları arasında. Harici bir oynatıcıya ihtiyaç duymadan tüm dosyalarınızı Windows Media Player ile çalıştırabilirsiniz. Tüm dijital medya dosyalarınızı tek bir yerde arşivleyen Windows Media Player sayesinde nerede olursanız olun fotoğraflarınızla, videolarınızla ve ses dosyalarınızla olan bağlantınızı koparmadan onlarla etkileşime geçebilirsiniz.
18. MP3 Player Library
MP3 Player Library için kullanılabilecek en doğru tanımlamalar arasında sadelik ve kullanım kolaylığı geliyor. Her fonksiyonun düzenli bir şekilde sunulduğu arayüz sayesinde bu konuda tecrübesiz kullanıcılar bile programı rahatlıkla kullanabilir.
Oynatmak istediğimiz dosyalarını sürükle bırak metoduyla programa aktarabileceğimiz gibi dahili dosya yöneticisini de kullanabiliyoruz. Oynatıcının diğer dikkat çekici özellikleri arasında BPM hesaplama, şarkı sözü desteği ve ekolayzır ayarları bulunuyor.
Bu yazıda Windows, Android, iOS ve web için en iyi müzik uygulamaları listesi hazırladık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.
YORUMLAR