En İyi Mobil Tarayıcıyı Seçmek için 5 Yöntem
Mobil telefonlarınız üzerinde kullanabileceğiniz hızlı ve etkili internet tarayıcılarını seçmeniz için 5 önemli yöntemi sizlere aktardık.
Kişisel bilgisarlarımızın yerini artık cebimize sığabilen akıllı telefonlar aldı. Neredeyse tüm işlerimizi bu telefonlar yardımıyla yapıyor ve bilgisayarlara çoğu durumda ihtiyaç duymuyoruz. Durum böyle olunca da telefonda kullandığımız internet tarayıcısı ve uygulamalar kritik önem taşıyor. Şimdi ise akıllı telefonlarınızda kullanabileceğiniz en hızlı internet tarayıcısını seçebilmeniz için bazı yöntemlere göz atacağız.
Bilgisayar üzerinden internete erişmek için tercih edilen neredeyse tüm internet tarayıcılarında aynı işlemler yapıldığı için hangi internet tarayıcısının tercih edildiğinin pek bir önemi olmuyor. Tabi bazı durumlarda işlevsel özelliklere sahip tarayıcılarda farklar ortaya çıkıyor ama bu fark yine de göz ardı edilebilir. Fakat bu durum akıllı telefonlar üzerinde göz ardı edilebilecek bir olay değil. Sınırlı işlemci ve bellek kapasitesi nedeniyle mobil cihazlar üzerinde tercih edilecek internet tarayıcılarının özenle seçilmesi gerekiyor. Telefonu yormayan ve aynı zamanda ihtiyaç duyulan tüm özellikleri karşılayan bir tarayıcı bulmak oldukça kritik önem taşıyor. Şimdi ise bu akıllı telefonlarınız üzerinde kullanacağınız tarayıcıları seçebilmeniz için 5 yöntemi inceliyoruz.
Bilgisayar Senkronizasyonu Var mı?
Günümüzde internet tarayıcılarının önemli bir kısmı bilgisayar ile senkronize olarak çalışıyor ve aynı yer imlerine, geçmişe, uygulama verilerine farklı platformlar arasında kolayca ulaşmanıza yardımcı oluyor. Bu nedenle Chrome, Opera, Dolphin gibi popüler tarayıcılar eşleme (senkronizasyon) hizmetini kullanıcılarına sunuyorlar. Kullanıcının oldukça işine yarayan bu özelliğe sahip olmak için seçeceğiniz tarayıcıda bu özelliği arayabilirsiniz.
Güvenlik Önlemleri Tamam mı?
Kişisel bilgilerin korunması, tarayıcı verilerinin gizlenmesi gibi önemli özellikler bir tarayıcıda aranması gerekenlerin başında geliyor. Tüm bilgilerimizi aktardığımız tarayıcıların verilerimizi iyi koruması ve 3. şahısların eline geçmesine izin vermemesi gerekiyor. Bu nedenle tarayıcının güvenlik önlemlerini ve sağladığı filtrelemeleri gözden geçirmelisiniz. Ayrıca bu ayarlara tarayıcıyı indirdikten sonra sizin de göz atmanızda yarar var.
Ekstra Özellikler Sağlıyor mu?
Birçok internet tarayıcısı standart özellikleri kullanıcılara sağlamasının yanı sıra kendi geliştirdiği bir takım servisleri de kullanıcılara sunuyor. Düşük pil tüketimi, ram tasarrufu, veri tasarrufu ve reklam önleme servisi gibi önemli özelliklere sahip olan tarayıcılar da piyasada yer alıyor. Bu nedenle seçeceğiniz tarayıcıda bu tarz özelliklerin olup olmadığını kontrol etmeniz yararlı olabilir.
Tasarımı Göze Hitap Ediyor mu?
Tarayıcıların sağladığı özelliklerin yanı sıra sahip oldukları tasarımlar da kullanıcıları etkiliyor. Göze hoş gelen tasarımlara sahip olan tarayıcılar bir adım öne çıkarken, daha karmaşık yapıda ve düzensiz öğelere sahip olanlar ise ilgi görmüyor. Bu nedenle aynı zamanda tasarım olarak da tarayıcılara dikkat etmeniz gerekiyor. Tarayıcının sahip olduğu renkler, düğmeler ve barlar gibi grafik öğeleri de önem taşıyor.
Tarayıcının Kullanıcı Kitlesi Yüksek mi?
Günümüzde pek çok internet tarayıcısı var ve neredeyse hepsi milyonlarca kullanıcıya sahip. Bu nedenle bu kısımda biraz zorlanabilirsiniz ancak bilinmedik, kullanıcı sayısı düşük ve hitap ettiği kitlesi sınırlı olan tarayıcıları tercih etmek yerine daha yüksek kullanıcıya hitap eden tarayıcıları seçmenizde yarar var. Toplum tarafından da benimsenmiş tarayıcıları seçmeniz sizin faydanıza olabilir.
En İyi Android Web Browser Hangisi?
Chrome'un Yerine Vivaldi İnternet Tarayıcıyı Tercih Etmek İçin 5 Neden