FaceTime oldukça başarılı bir görüntülü sohbet uygulamasıdır ve Apple kullanıcıları arasında en popüler uygulamalardan bir tanesidir fakat FaceTime sadece iPhone kullanıcılarına özel olduğu için Android kullanıcıları tarafından kullanılamıyor ve bu da Android ve iOS kullanıcıları arasında görüntülü sohbet yapmayı imkansızlaştırıyor. Ancak endişelenmeyin, iPhone ve Android kullanıcıları için görüntülü sohbet yapabilmeye olanak sağlayan en iyi FaceTime alternatifleri mevcut. Bu yazımızda, görüntülü sohbet yapmak için en iyi FaceTime alternatifleri sizler için listeledik. İşte Android ve iOS kullanıcıları için en iyi FaceTime alternatifleri!
FaceTime Yerine Kullanılabilecek Uygulamalar Neler?
- Facebook Messenger
- Google Duo
- Skype
- Houseparty
WhatsApp, hem mobil hem de Windows PC'de (web tarayıcısı ve masaüstü uygulaması olarak) kullanabileceğiniz kolay bir ücretsiz bir mesajlaşma uygulaması olarak yıllardır hizmet veriyor. WhatsApp telefona indirip kullanabileceğiniz gibi Windows PC veya Mac bilgisayarınızda masaüstü uygulaması olarak da kullanabilirsiniz. WhatsApp masaüstü uygulaması telefonunuzla yüklü WhatsApp uygulaması ile senkronize bir şekilde çalışır. WhatsApp Web uygulaması fazla gelişmiş olmasa da temel işlevini yerine getirir. Windows için WhatsApp, her geçen gün yeni özellikler eklenerek geliştirilmektedir.
Yayınlanmasından yıllar sonra Facebook tarafından satın alınan mesajlaşma uygulaması, bu satın alınma işleminden sonra daha hızlı güncellemeler almaya başladı. Her güncelleme ile piyasadaki rakiplerine nazaran daha çok özellik alan uygulama, günümüzde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olma özelliğini taşıyor. Hem mobil hem de bilgisayar platformunda milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan uygulama, görüntülü sohbetlere ek olarak yazılı olarak da sohbet etme imkanı sunuyor. WhatsApp uygulamasını hemen aşağıda yer alan bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.
Facebook Messenger
Facebook Messenger üzerinden Facebook arkadaşlarınız ile mesajlaşabilir, görüntülü olarak iletişim kurabilir, oyun oynayabilir ve daha birçok aktivite yapabilirsiniz. Başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Facebook Messenger’da arkadaşınızı görüntülü olarak arayabilmek için sohbet penceresinin üst kısmında yer alan kamera simgesine dokunmanız gerekiyor. Facebook Messenger’da görüntülü konuşma esnasında ekran görüntüsü alabilmenizi sağlayan bir denklanşör butonu yer alıyor. Bunun yanı sıra görüntülü konuşma esnasında sticker desteği de mevcut.
Facebook sayfasına gitmeden arkadaşlarınızla sohbeti mümkün hale getiren uygulamanın arayüzü alıştığınız sohbet programlarına benziyor. Programla Facebook'ta çevrimiçi olan arkadaşlarınızla mesajlaşabilir, en son güncellemeleri haber bandı sayesinde takip edebilir, bildirimlerden hızlıca haberdar olabilirsiniz. Facebook Messenger'ı yükledikten sonra www.facebook.com adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle ilk giriş yaptığınızda senkronizasyon işlemi başlar. Program facebook hesabınızla bir kez doğrulandıktan sonra girişi yapmasanız bile Facebook üzerinden sohbet keyfini yaşayabilirsiniz.
Google Duo
Google Duo, telefonunuzda rehberinizdeki kişilerle görüntülü olarak sohbet etmenize izin veren, başka bir deyişle görüntülü arama yapmak için kullanabileceğiniz bir uygulama. Bağlantı hızınız, bağlantı türünüz ne olursa olsun, nerede olursanız olun 720p’ye kadar ses ve video aktarımı gerçekleştirilebiliyor. Doğrudan kişi listenizdeki diğer deyişle rehberinizdeki kişilerle görüntülü arama gerçekleştirebileceğiniz kaliteli bir uygulama arıyorsanız tavsiye ederiz.
Google’ın imzasını taşımasıyla öne çıkan görüntülü görüşme uygulamasını telefon numaranızı girerek kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Telefon numarasına ihtiyaç duyması ve sadece birebir görüşmeye izin vermesiyle FaceTime’ı akıllara getiren uygulamanın en önemli özelliği aramaları daha eğlenceli ve doğal hale getiren Knock Knock özelliği. Knock Knock sayesinde görüntülü görüşmeyi yanıtlamadan arayan kişinin canlı videolu önizlemesini görebiliyorsunuz.
Skype
Apple ve Android cihazlar arasında görüntülü arama yapmanıza olanak tanıyan bir başka mükemmel uygulama da Skype’tır. Sykpe’ı kullanabilmek için Microsoft hesabınızın olması gerekiyor. Microsoft hesabınız ile giriş yaptıktan sonra hızlı ve pratik bir şekilde arkadaşlarınızla görüntülü veya sesli görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Skype’ta ekran paylaşımı, arka planı bunıklaştırma ve daha pek çok özellik sizleri bekliyor. Skype, “Meeting Now” isimli hizmeti ile ücretsiz indirmenize ve kayıt olmanıza gerek kalmadan video konferans gerçekleştirebilmenize de olanak sağlıyor. Meeting Now hizmetini kullanabilmek için tek yapmanız gereken Skype’ın Meeting Now sayfası üzerinden bir bağlantı oluşturmak ve ardından video konferansa katılmasını istediğiniz kişilere bağlantıyı göndermektir.
Houseparty
Houseparty ile arkadaşlarınızla veya aile üyelerinizle görüntülü sohbet edebilir ve hatta onlarla harika oyunlar oynayabilirsiniz. Houseparty, kuşkusuz günlük kullanım için tasarlanmıştır. Geçtiğimiz yıl Epic Games tarafından satın alınan Houseparty'de hızlı ve pratik bir şekilde görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Houseparty'de davet ettiğiniz kişiler görüntülü konuşmaya katıldıktan sonra odayı kilitlemeniz önerilir. Zira Houseparty'de diğer kullanıcılar da video görüşmesine katılabilir.
Bu sebepten dolayı bu duruma dikkat edin. Uygulamayı cihazınıza kurduktan sonra kendinize bir profil düzenliyor ve arkadaşlarınızı listenize eklemeye başlayabiliyorsunuz. Arkadaş listenizde uygulamayı kullananlar olduğunda, başka arkadaşlarınızın başlattığı konuşmalara da sahil olma şansı yakalıyorsunuz. Ayrıca, rehberinizde yer alan arkadaşlarınıza da kolayca SMS atıp, uygulamada başlattığınız konuşmaya dahil edebiliyorsunuz.
Peki siz bu uygulamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.