En İyi Sistem Bakım Araçları
En iyi sistem bakım araçları neler sorusunu soran bilgisayar kullanıcıları için başarılı programların yer aldığı liste hazırladık. İşte programların listesi!
En iyi sistem bakım araçları neler? Bu sorunun yanıtını merak eden kullanıcılar için birbirinden başarılı programların yer aldığı bir liste hazırladık. Hazırladığımız listedeki programlar sayesinde bilgisayarınızda meydana gelen performans sorunlarını çözebilirsiniz.
Bilgisayarda maksimum performans elde etmek için düzenli olarak bakım yapmanız gerekir. Gereksiz verileri temizleme, sürücüleri güncel tutma, zararlı yazılımlara karşı koruma derken bu iş gözünüzde büyüyebilir.
Bakım yapma konusunda herhangi bir endişenin oluşmasına gerek yok. Listemizde yer alan programları bilgisayarınıza kurarak bakım işlemini çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
En İyi Sistem Bakım Araçları Neler?
- Remo More
- BleachBit
- Defraggler
- Smart Defrag
- IObit Driver Booster
- DriverPack
- IObit Uninstaller
- Revo Uninstaller
- Avast
- Kaspersky
- HWMonitor
- Open Hardware Monitor
- WinDirStat
- JDiskReport
- CrystalDiskInfo
- HDD Health
- Speccy
- Free PC Audit
- Advanced SystemCare
- Auslogics BoostSpeed
Yukarıda sistem bakımı yapabilmenize imkân tanıyan programları sıraladık. Bu programların ayrıntılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.
1. Remo More
Bilgisayarın hızlanmasına yardımcı olan Remo More’da gereksiz dosya temizleme, kayıt defteri hatalarını giderme, bellek optimizasyonu ve kayıt defteri temizleme gibi işlemlerin gerçekleştirilmesini mümkün hale getirir.
Sistem optimizasyon programında yer alan araçlar sayesinde bilgisayarınızın açılma hızı ve komutlarınıza tepki verme süresi dahil birçok iyileştirme yapabilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınız ilk günkü gibi maksimum performansta çalışır.
2. BleachBit
Açık kaynak kodlu sistem temizleme programı BleachBit, programların yer aldığı klasörleri tarar ve gereksiz dosyaları siler. Bunun sonucunda ise bilgisayarın performansı artar. Çok kolay bir kullanıma sahip olan programda kullanıcı dostu bir arayüz bulunuyor. Programı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
3. Defraggler
Ücretsiz olarak sunulan disk birleştirme programı Defraggler, diğer disk birleştirme yazılımlarından farklı olarak size yalnızca belirlediğiniz klasörleri birleştirme imkânı sunar. Böylelikle tüm diski birleştirmek ile zaman kaybetmenize gerek kalmaz. Başarılı arayüze sahip olan programı indirip söz konusu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
4. Smart Defrag
Disk birleştirme programı Smart Defrag, bilgisayarın performansının artmasına yardımcı olur. Programda yer alan Disk Sağlığı isimli özellik sayesinde disk durumunu gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz.
Program, sabit diski birleştirmenin yanı sıra disk temizleme işlemini de gerçekleştirir. Bu kapsamda sistemin daha yavaş çalışmasına neden olan gereksiz dosyaları tespit eder ve siler. Böylelikle bu işlemleri zahmetsiz ve pratik bir şekilde tamamlayarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.
5. IObit Driver Booster
Bilgisayarınızın donanım sürücülerini güncel tutarak, aygıtlardaki performans kaybını en aza indirebilir ve daha düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz. Sürücü güncelleme işlemini manuel olarak yapabilmeniz de mümkün fakat bu gerçekten zahmetli bir iş haline gelebiliyor.
Ücretsiz olarak sunulan IObit Driver Booster, bilgisayarınızda yer alan sürücüleri otomatik olarak günceller. İnternetsiz sürücü güncelleme özelliğinin de yer aldığı program, çeşitli Windows sorunlarını da çözebiliyor.
6. DriverPack
Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan DriverPack, sistemde bulunan sürücülerin otomatik olarak güncellenmesini mümkün hale getirir. Böylece sürücüleri güncellemek için tek tek uğraşmanıza gerek kalmaz. İki farklı modun yer aldığı programı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
7. IObit Uninstaller
Bilgisayarınıza yüklediğiniz bazı programlar, kayıt defteri girişleri oluşturmanın yanında ek olarak birçok dosyayı da oluşturabiliyor. Programı normal yollarla bilgisayarınızdan kaldırsanız bile kalıntılar hâlâ yerinde durur. Artık dosyalar da zamanla biriktiğinde sisteminizde yavaşlamalara ve depolama alanının dolmasına neden oluyor.
IObit Uninstaller, Windows’un program kaldır aracında yer almayan ya da kaldırılamayan programları silinebilmesini sağlar. Program ayrıca bilgisayarınızda önceden yüklü olan Windows 8, 8.1 ve 10 uygulamalarını da kaldırabilmenizi mümkün hale getirir. Buna ek olarak sistem geri yükleme noktası oluşturma desteği de mevcut.
8. Revo Uninstaller
Revo Uninstaller, istenmeyen programların kaldırılabilmesini mümkün hale getiriyor. Çok başarılı bir arayüze sahip olan programı bilgisayarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Kolay kullanımı ile dikkat çeken programı oldukça pratik bir şekilde program kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
9. Avast
Kötü niyetli kişiler tarafından geliştirilen ve gizliliğinizi tehdit eden zararlı yazılımlarla baş etmek gerçekten zorlu bir durum. Tespit edildikten sonra farklı bir şekilde tekrar karşımıza çıkan ve sürekli geliştirilen zararlı yazılımlarla mücadele etmek için başarılı bir ant ivirüs uygulamasından yardım almak gerekiyor.
Güçlü araçları ile dikkat çeken Avast, sistemi tarar ve kötü amaçlı yazılımları tespit edip temizler. Kullanıcı dostu arayüze sahip olan program, bilgisayarın güvenli bir şekilde kullanılabilmesini sağlar. Başarılı programda Davranış Kalkanı, Kurtarma Diski, Wi-Fi Inspector, Tarayıcı Temizleme dahil olmak üzere birçok kullanışlı özellik mevcut.
10. Kaspersky
Bilgisayarın güvenliğini sağlayan Kaspersky, sisteme bulaşmış olan kötü amaçlı yazılımları bulup temizler. Çeşitli tehlikelerden korumak için gerçek zamanlı verileri otomatik olarak analiz eden program, virüslü dosyalara, tehlikeli uygulamalara ve riskli sitelere karşı koruma sağlar. Güncellemeler otomatik olarak indirilir. Bu, her zaman güvende olduğunuz anlamına gelir.
11. HWMonitor
Aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıya kalıyorsanız, bunun çok ciddi bir durum olduğunu tekrar hatırlatalım. Veri bozulmaları, donanım parçalarının zarar görmesi gibi sonuçlar doğuran ısınma sorununda başrolü CPU ve GPU bileşenleri paylaşıyor.
Neredeyse tüm donanımlar hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayan HWMonitor, bilgisayarlarda yer alan donanım bileşenleri üzerindeki sensörleri okuyarak voltaj, sıcaklık ve fan hızı gibi değerlere ilişkin bilgi verir. Programı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanabilirsiniz.
12. Open Hardware Monitor
Çok basit bir kullanıma sahip olan Open Hardware Monitor, bilgisayarınızdaki çeşitli bileşenlerin sıcaklığını gösterir. Kurulum gerektirmeyen program üzerinden işlemci, ekran kartı ve HDD sıcaklığını görüntüleyebilirsiniz. Sıcaklığın yanı sıra işlemci ve ekran kartının çekirdek hızlarını ve yük miktarlarını da görebilirsiniz.
13. WinDirStat
Bilgisayarınızda depoladığınız verilerin neler olduğunu bilmek, bilgisayarınızı temiz tutmanıza ve istenmeyen verilerden arındırmanıza yardımcı olur. Disk alanı analiz araçları da bilgisayarınızı tarayarak, kullanışlı bir veri ağacını sizler için sunan faydalı araçlar olarak öne çıkıyor.
Ücretsiz olarak sunulan WinDirStat üzerinden disk kullanımınıza çok pratik bir şekilde göz atmanıza olanak tanır. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan programda disk kullanımını göstermenin yanı sıra gereksiz dosyaları temizleme işlevi de mevcut.
14. JDiskReport
Kullanıcı dostu arayüze sahip olan JDiskReport üzerinden bilgisayarın diskinde yer alan veri dağılımını grafiksel olarak görüntüleyebilirsiniz. Böylelikle verilerinizin diskinizin neresinde ve ne kadarlık yer kapladığına çok kolay ve hızlı bir şekilde bakabilirsiniz. Programı ücretsiz olarak indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
15. CrystalDiskInfo
Başarılı arayüzü ile dikkat çeken CrystalDiskInfo, bilgisayarınızda yer alan önemli verilerin depolandığı hard diskleri görüntüler. Ücretsiz olarak kullanıma sunulan program üzerinden hard disk bilgilerini, çalışma ve sıcaklık durumunu görüntüleyebilirsiniz. Program hard diskin yanı sıra SSD'yi de destekliyor.
16. HDD Health
HDD Health, sabit diskinizi periyodik olarak tarayarak olası hataları önler. Bu noktada program S.M.A.R.T teknolojisini kullanır. Program tarafından gerçekleştirilen taramalar sayesinde okuma hataları dahil pek çok problemi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.
17. Speccy
Ücretsiz olarak sunulan Speccy sayesinde bilgisayarın içerisinde yer alan donanım bileşenleri hakkında oldukça detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Bileşenlerin sıcaklık ve çalışma hızı gibi bilgileri gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz. Donanımın yanı sıra işletim sistemine dair de bilgiler görebilirsiniz.
18. Free PC Audit
Kolay kullanımı ile dikkat çeken Free PC Audit, sisteminize ilişkin donanımsal ve yazılımsal bilgileri öğrenmenizi sağlar. Sade ve kullanışlı bir arayüze sahip olan program üzerinden Ip adresi, işletim sistemi, BIOS, seri numarası, anakart, işlemci, fiziksel bellek, ekran kartı, monitör, bellek slotları, başlangıç programları dahil pek çok bilgiye erişebilirsiniz.
19. Advanced SystemCare
Bilgisayarınızın performansını üst seviyede tutmanıza yardımcı olan Advanced SystemCare, bilgisayar bakımı ve bilgisayar hızlandırma konusunda en başarılı yazılımlardan bir tanesi. Başarılı program ayrıca Turbo Güç bölümü sayesinde video oyunlarında ve uygulamalarda bilgisayarınızın performansını ihtiyacınıza göre yükseltebilme imkânı tanır.
20. Auslogics BoostSpeed
Auslogics BoostSpeed sayesinde bilgisayarınızın açılış hızını arttırabilir, internet hızını optimize edebilir ve programların daha hızlı açılmasını mümkün hale getirebilirsiniz. Program üzerinden disk ve kayıt defteri temizliği yaparak bilgisayarınızın performansını arttırabilirsiniz. Böylelikle yavaşlama problemini kolay bir şekilde çözebilirsiniz.
Bu yazı ile en iyi sistem bakım araçları neler sorusunu yanıtladık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.