Ekran Kartı Resetleme Nasıl Yapılır? Ekran Kartı Sıfırlama Adımları

Bilgisayarda mavi ekran, donma, titreme gibi sorunlar yaşıyorsanız çözüm, ekran kartını sıfırlamak olabilir. İşte, adım adım ekran kartı resetleme rehberi!

İmge Kaplan -

Bilgisayarlarda performans düşüşü, grafik problemler ve bazı sürücü sorunları ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda paniğe kapılmadan GPU sürücülerine müdahale ederek ekran kartı resetleme işlemini yapabilir ve bilgisayarınızın performansını etkileyen sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

Ekranda donma, akıcılığın bozulması, titreme ve kararma gibi sorunlar ile karşılaşıyorsanız ekran kartı sıfırlama işlemi ile kolayca bilgisayarınızın eski performansına kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Peki, Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda ekran kartı resetleme nasıl yapılır?

NVidia ve AMD ekran kartları için ekran kartı resetleme işleminde izlenmesi gereken adımlar nelerdir? İçeriğin devamında bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

nasıl yapılır

Ekran Kartı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Ekran Kartı Nasıl Resetlenir?

Ekran kartı resetleme işlemi için birden fazla yöntem uygulanabilir. Bunlardan ilki klavye kısayollarından yararlanmaktır. Dilerseniz ‘Aygıt Yöneticisi’ menüsünden de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Klavyeden Ekran Kartı Resetleme Nasıl Yapılır?

Aygıt Yöneticisinden Ekran Kartı Resetleme Nasıl Yapılır?

Windows’un her sürümünde bulunan ‘Aygıt Yöneticisi’ ekran kartı resetleme işlemi için kullanılabilir. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

NVidia Ekran Kartı Sürücüsü ile Ekran Kartı Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Yazılım

Nvidia Denetim Masası Yok, Çözümü Nedir?

AMD Ekran Kartı Sürücüsü ile Ekran Kartı Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Donanım

AMD'nin Popüler İşlemcileri Yeni BIOS Güncellemesi ile Hızlandırıldı!

Mac’te Ekran Kartı Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Mac cihazlarda GPU sıfırlamak için uygulanan işlemler NVRAM veya PRAM sıfırlama olarak adlandırılıyor. Bu işlem için Windows’ta olduğu gibi Mac’te de bir klavye kısayolu kullanılıyor. Aynı anda option + command + p  + r tuşlarına basıp, 20 saniye boyunca bu tuş kombinasyonuna basılı tutarak beklediğinizde, bu sürenin sonunda sıfırlama işlemi gerçekleşiyor.

Bu içerikte yer alan bilgiler ekran kartı sıfırlama ile ilgili aklınıza takılan soruları cevaplamak için yeterli oldu mu? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR