En İyi Discord Benzeri Uygulamalar

Discord benzeri uygulamalar kullanmak isteyen kişiler için bir liste hazırladık. İşte Discord alternatifi uygulama önerileri!

Türkiye'de 2024 yılının ekim ayında Discord'a getirilen erişim engelinin ardından çok sayıda kişi Discord benzeri uygulamalar kullanmaya başladı. Peki, alternatif olarak hangi hizmetler tercih edilebilir?

Bu rehberde Discord tarzı uygulamalar listesi hazırladık. Hazırladığımız listede TeamSpeak gibi çok popüler hizmetlerin yanı sıra az bilinen uygulamalar da bulunuyor. Eğer siz de Discord yerine ne kullanabilirim sorusunu soruyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

Discord Benzeri Uygulamalar

  • TeamSpeak
  • Steam Chat
  • Revolt
  • Slack
  • Element
  • Microsoft Teams
  • Mumble
  • Flock
  • Skype
  • Telegram

Discord alternatifi uygulama önerileri listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

TeamSpeak

TeamSpeak, Discord gibi uygulama kullanmak isteyen kişiler için harika bir hizmettir. Bilgisayarların yanı sıra mobil cihazlar üzerinden de kullanılabilen hizmet kullanıcıların mesajlaşabilmesini ve sesli iletişim kurabilmesini sağlıyor.

Modern arayüzü sayesinde kolayca kullanılabilen uygulama arka plan sesi azaltma ve yankı önleme işlevleri bulunuyor. Bu özellikler sayesinde sesli iletişimde daha iyi bir deneyim elde ediliyor. AES tabanlı şifreleme TS3 teknolojisini destekleyen hizmet gizliliğe de önem veriyor.

TeamSpeak Server Kurma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

TeamSpeak Server Kurma Nasıl Yapılır?

TeamSpeak server kurma adımlarını takip ederek kendi sunucunuzu oluşturun, arkadaşlarınızla keyifli sohbetler gerçekleştirin.

Steam Chat

Çevrim içi tabanlı oyunlarda arkadaşlarınız ile iletişim kurmak için bir uygulama arıyorsanız Steam Chat'i tercih edebilirsiniz. Diğer kullanıcılar ile iletişim kurarken GIF, video, çıkartma ve emoji gönderme imkânına sahipsiniz.

Uygulamanın grup sohbet desteğine sahip olduğunu da belirtelim. Bu hizmet üzerinden ayrıca Steam hesabınızda ekli olan oyuncuların şu anda hangi oyunu oynadığını görebilirsiniz.

Revolt

Revolt isimli hizmette tıpkı Discord'daki gibi çeştili kanallar açılabiliyor. Topluluklar olarak adlandırılan bu kanallar aracılığıyla çok sayıda kişi iletişim kurabiliyor. Direkt mesaj bölümünde bireysel sohbet imkânı da mevcut.

Gizlilik odaklı uygulama, Discord'un arayüzüne benziyor. Bu, Discord'dan Revolt'a geçiş yapmak isteyen kişiler için avantaj sağlıyor. Mobil cihazlar ve bilgisayarlar üzerinden kullanılabilen hizmetin henüz iOS uygulaması yok ancak web sürümü mevcut. Eğer iOS cihaz kullanıyorsanız tarayıcıdan web sürümüne erişebilirsiniz.

Slack

Slack iş odaklı iletişim uygulaması arayan kişiler için harika bir hizmettir. Ekibiniz ile iletişim kurabilmenizi sağlayan platformda iş akışınıza Google Drive, Dropbox, Zendesk ve daha pek çok aracı entegre edebilirsiniz.

Hem bireysel hem de grup mesajlaşma imkânı sunan uygulamada bir proje üzerinde çalışan kişiler için bildirim özelleştirme seçeneği sunuluyor. Bu seçeenk sayesinde bildirimlerin rahatsız etmesini önleyerek işe daha iyi odaklanabilirsiniz.

Slack’te Ücretli Özellikleri Ücretsiz Kullanma Yöntemleri
NASIL YAPILIR

Slack’te Ücretli Özellikleri Ücretsiz Kullanma Yöntemleri

İş dünyasının popüler uygulamalarından Slack'te ücretli özellikleri ücretsiz kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte detaylar!

Element

Sade arayüze sahip olan ve bu sayede kolay kullanım imkânı sunan Element üzerinden diğer kullanıcılar ile mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü iletişim kurabilirsiniz. Uçtan uca şifreleme ve çapraz imzalı cihaz doğrulama teknolojilerini destekleyen uygulama üst düzey güvenlik sunuyor.

Microsoft Teams

Özellikle son birkaç yıl içerisinde büyük bir popülerliğe ulaşan Microsoft Teams kullanıcıların hem mesajlaşarak hem de sesli ve görünltülü olarak iletişim kurabilmesine imkân tanıyor. Discord benzeri uygulama Microsoft Teams'te ekran paylaşımı ve beyaz tahta dahil olmak üzere oldukça kullanışlı özellikler bulunuyor.

Mumble

Mumble, açık kaynak kodlu sesli sohbet uygulamasıdır. Ücretsiz olarak kullanılabilen hizmet düşük gecikme sayesinde üst düzey bir iletişim imkânı sağlıyor. Bu, özellikle çevrim içi oyunlarda büyük bir öneme sahip oluyor. Açık ve koyu olmak üzere iki farklı tema seçeneğinin olduğunu da belirtelim.

Flock

İş odaklı iletişim uygulaması Flock'ta kanal oluşturma imkânı bulunuyor. Bu sayede proje, departman ve iletişim için farklı kanallar oluşturabilirsiniz. Mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü iletişim, ekran paylaşımı ve daha birçok özellik sunan hizmette Trello, GitHub ve Hubspot dahasını entegre edebilirsiniz.

Skype

İlk olarak 2003 yılında sunulan Skype, uzun yıllardır popülerliğini devam ettiriyor. 600 kişiye kadar grup sohbetini destekleyen hizmette mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü görüşmeler de yapılabiliyor. Uygulamada Microsoft Copilot desteği de mevcut.

Telegram

1 milyarı aşkın indirme sayısı ile dikkat çeken Telegram 56 bit simetrik AES şifrelemesi, 2048 bit RSA şifrelemesi ve Diffie – Hellman güvenli anahtar değişimi kombinasyonu ile şifreleniyor. Bu, kullanıcıların güvenli şekilde iletişim kurabilmesini sağlıyor.

Senkronize özelliğini içeren uygulama telefon, tablet ve bilgisayar üzerinden kullanılabiliyor. Grup sohbetleri 200 bine kadar kişiyi destekliyor. Çıkartma, GIF ve anket paylaşma imkânı sunan Telegram, kaybolan fotoğraf dahil olmak üzere gelişmiş özellikler de içeriyor.

Discord yerine hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

En Güvenli Mesaj Uygulamaları Hangileri?
MOBİL

En Güvenli Mesaj Uygulamaları Hangileri?

Bu rehberde en güvenli mesajlaşma uygulamaları listesi hazırladık. İşte mobil cihaz üzerinden kullanılabilecek birbirinden başarılı uygulama önerileri!