Huawei’nin Elektrikli Otomobili Deepal L07 Özellikleri ve Fiyatı

Çinli teknoloji şirketi Huawei ve otomobil üreticisi Changan ortaklığında elektrikli otomobil Deepal L07 tanıtıldı. Peki, Deepal L07 özellikleri neler?

Son dönemde elektrikli otomobillerin kullanımının artması dünyanın önemli teknoloji şirketlerini de harekete geçirdi. Birçok dev teknoloji şirketi, elektrikli otomobillere yatırım yapmaya başladı. Bu şirketler arasında Çin’in önemli teknoloji şirketlerinden Huawei’de yer alıyor.

Huawei, otomobil sektöründe öne çıkan Changan ile iş birliği yaparak Deepal L07 isimli elektrikli otomobilin tanıtımını yaptı. Biz de bu rehberde Deepal L07 özellikleri ve fiyatı hakkında detaylı bilgi vereceğiz. İşte detaylar!

Yerli Elektrikli Otomobil: VERY Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
Otomobil

Yerli Elektrikli Otomobil: VERY Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Elektrikli araba piyasasında yeni ve yerli bir isim olan VERY elektrikli otomobiller ile tanışın. İşte, yeni yerli otomobil hakkında tüm merak edilenler!

Deepal L07 Özellikleri

Deepal L07 hem şık tasarımı hem de akıllı sistemleriyle otomobil tutkunlarının dikkatini çekecek. Özellikle otomobilin tamamen elektrikli ve hibrit olmak üzere iki farklı versiyonla çalışması ilgiyi artıracak. EREV ve EV şeklinde iki farklı modelle kullanıcılarıyla buluşacak olan otomobilin iç mekanı çok geniş. Aracı iç mekanı; 1,89 metre genişlik ve 4,87 metre uzunluktan oluşuyor. Aracın tavan yüksekliğiyse 1,48 metredir. Tüm bu özellikler, aracın içinin genişliğini net şekilde ortaya koyuyor.

Aynı zamanda Deepal L07, 1865 kilogram boş ağırlığa sahip. Bu durum, elektrikli araçların içerisinde Deepal L07’nin kabul edilebilir ağırlıkta olduğunu gösteriyor. Aracın hem EV hem de EREV modelinde lityum demir fosfat piller kullanılacak.

EREV modelinde 93 HP benzinli motor ve 215 HP elektrikli motor kombinasyonu var. EV modeliyse 250 HP güç üretimi yapacak.

Deepal L07 Fiyatı

Deepal L07’nin arka tarafında uzun stop lambalar yer alıyor. Sivrilen bagaj tasarımı ve sportif görünümüyle dikkatleri üzerine çekecek. Spoiler detayı aracın aerodinamik özelliklerini tamamlayacak.

Aracın ön kısmındaysa uzun ve ince farlar yer alacak. Minimalist görünüm, büyük havalandırma kanalları vb. birçok etmen aracın karakterini net şekilde ortaya koyuyor. Yalnız Deepal L07 fiyatı hakkında Huawei ve Changan’dan resmi bir açıklama yapılmadı. Fiyat konusunda detaylar belli olduğunda sizleri buradan bilgilendireceğiz. Ancak bu aracın elektrikli sedan pazarında önemli bir yere sahip olacağı öngörülüyor. Özellikle NIO, BYD, Xpeng vb. modellerle rekabet edeceğine dair bir öngörü var.