CriticGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?

ChatGPT'nin mucidi OpenAI'ın yeni GPT modeli ile tanışın! İşte, kodlama hatalarını gün yüzüne çıkaran yapay zeka modeli CriticGPT ve özellikleri!

İmge Kaplan -

OpenAI tarafından geliştirilen yeni bir GPT modeli tanıtıldı. CriticGPT adı verilen bu model geri bildirimleri referans alarak takviyeli öğrenme süreci oluşturmayı hedefliyor. RLHF adı verilen bu süreçte ChatGPT’den gelen yanıtlar kontrol mekanizmasından geçerek oluşan hatalar tespit ediliyor.

Kullanıcıların daha doğru ve gerçekçi çıktılar almasını sağlayan bu model, ChatGPT’nin ürettiği kodlardaki hataları gidermek için kullanılıyor. Bu yazımızda OpenAI tarafından geliştirilen CriticGPT’nin kullanım amacına ve özelliklerine değiniyoruz. İşte, detaylar!

nasıl yapılır

ChatGPT Nasıl Türkçe Yapılır?

CriticGPT Nedir? 

CriticGPT, insanların ChatGPT’den gelen yanıtları inceleyip daha doğru sonuçlar elde edilmesini sağlamak amacıyla tasarlandı. Kod kontrollerinde insanlardan %60 daha iyi performans sergilemesi beklenen yeni yapay zekâ aracı ChatGPT’nin tabanındaki GPT-4 ailesi ile aynı tabana dayanıyor. Gelen kodların analiz edilmesi sonucu yanıtlardaki olası hatalar tespit edilebilir hale geliyor.

CriticGPT Özellikleri 

CriticGPT’de Force Sampling Beam Search adı verilen özel bir teknik sayesinde kod incelemeleri daha ayrıntılı olarak gerçekleştirilebiliyor. Bu teknoloji de yine OpenAI tarafından özel olarak geliştirilmiş. ChatGPT’nin eğitim modelleri bugüne kadar oldukça başarılı olarak değerlendiriliyordu. Şimdi ise CriticGPT ile yapılan bazı analizler bu eğitim modellerindeki gözden kaçan hataları da tespit etmeyi başarıyor.

Yani sadece kodların analizi ile sınırlı kalmayan sistem LLM eşleştirmelerini de denetlemede etkili oluyor. ChatGPT 4 ile kıyaslandığında öne çıkan farklılığı bu modelin halüsinasyon görme seviyesi. GPT-4’ten daha az halüsinasyona maruz kalan bir model.

Belli bir düzeye kadar karmaşık verilerin incelenmesi ve analiz edilmesi için kullanılabilecek bir araç olan CriticGPT’nin üstün zorluk seviyesindeki çalışmalarda bir uzman desteğine ihtiyaç duyabileceği de paylaşılan veriler arasında yer alıyor.

Bu bilgiler ışığında CriticGPT ile ChatGPT’nin performansının önemli ölçüde iyileştirilebileceğini anlıyoruz. Ayrıca kodların analizinde de insan gücüne duyulan ihtiyacı azaltmada etkili. Henüz kendi başına tamamen insan becerilerinin yerini alabilecek bir kapasiteye sahil değil. Verilerin işlenmesinde ve kontrolünde hala uzman desteğine ihtiyaç duyuluyor.

Ancak tıpkı GPT-4’te olduğu gibi CriticGPT’ de ilerleyen zamanda daha fazla geliştirilecektir. Belki de süreç içinde bu model kendi başına yeterli hale gelebilir.

İnternet

ChatGPT 4 Nasıl Ücretsiz Kullanılır?

Siz bu yapay zeka modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Kod düzenlemesi ile ilgileniyorsanız CriticGPT’nin sağlayacağı kolaylıkları şimdiden öngörebiliyor musunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR