Claude 3.5 Sonet Nedir? Nasıl Kullanılır?

Anthropic'ten yeni bir atılım geldi. GPT-4o ve Gemini 1.5 Pro'yu geride bırakan yeni nesil yapay zekâ modeli Claude 3.5 Sonet kullanıma açıldı. İşte, detaylar!

OpenAI’nin ChatGPT-4o modeline rakip gösterilen yeni Anthropic girişimi Claude 3.5 Sonet, yapay zeka sektöründe ses getiriyor. OpenAI’nin yeni yapay zekâ aracının ardından Gemini 1.5 Pro ile de kıyaslanan bu model, rakiplerine açık ara fark atacak gibi gözüküyor.

Çok sayıda farklı işlevi yerine getirebilen Claude 3.5 Sonet’in yetenekleri ve sunduğu olanaklar kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Bu yazımızda Claude 3.5 Sonet’in özellikleri ve kullanımına ilişkin detayları irdeliyoruz. İşte, Anthropic’in yeni girişimi ile ilgili ayrıntılar!

OpenAl GPT-4o Özellikleri Neler, Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

OpenAl GPT-4o Özellikleri Neler, Nasıl Kullanılır?

OpenAl, 13 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu bahar etkinliğinde GPT-4o modelini tanıttı. İşte OpenAl GPT-4o özelliklerine dair tüm detaylar!

Claude 3.5 Sonet Nedir?

Anthropic bundan önce Mart ayında Claude 3 Opus’u duyurmuştu. Bu model üstüne inşa edilen yeni 3.5 Sonet modeli ise Claude 3 Opus’tan çok daha fazlasını sunuyor. Ayrıca Gemini 1.5 Pro ve ChatGPT 4o’den de daha iyi performans sergilediği belirtiliyor. 

Claude 3 Opus’tan bir kat daha fazla hızla çalışan yeni model karmaşık işlevleri yerine getirebiliyor.

Claude 3.5 Sonet Özellikleri

Muhakeme yeteneğinin son derece gelişmiş olması sayesinde yüksek lisans seviyesinde karşılaştırma anlamına gelen GPQA değeri rakiplerine göre çok daha iyi bir seviyede. Benzer şekilde lisans seviyesinde bilgi olarak anılan MMLU değerinde ve kodlama becerisinde de rakiplerinden önde olduğunu görüyoruz.

Kod yazımı konusunda zero-shot code evaluation değerlendirmesine bakıldığında Claude 3.5 Sonet % 92 oranına ulaşıyor. GPT-4o % 90.2’de Gemini 1.5 Pro ise % 84.1’de kalıyor. Claude 3.5 Sonet’nin gereki şartlar sağlandığında kendi başına kod yazıp geliştirebilmesi bekleniyor.

Bu sayede uygulama geliştiricileri eski kodları yeni frameworklere uyarlayarak yazılımlarını kolayca güncelleyebiliyor olacak. Uygulama ile ilgili en önemli detaylardan biri de yazılı metin ve sembolleri anlayıp yorumlayabşiliyor olması. Yani metin olarak girilen problemler, grafikler, görseller bu yapay zekâ aracı ile kolayca analiz edilebiliyor.

Google Gemini 1.5 Pro Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Google Gemini 1.5 Pro Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Dünyanın popüler arama motoru Google’a ait yapay zeka robotu Google Gemini 1.50 Pro nedir? İşte detaylarıyla Google Gemini 1.5 Pro!

Claude 3.5 Sonet Nasıl Kullanılır?

Anthropic’in yeni yapay zekâ modelinde belli sayıda arama için ücretsiz kullanım seçeneği bulunuyor. Bu sınıra uygun şekilde arama yaptığınızda uygulamayı bir süreliğine ücretsiz olarak deneyimleme şansınız olacak.

Sonrasında ise Claude Pro ya da Team aboneliklerine dahil olarak Claude 3.5 Sonet’yi sınırsız biçimde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Claude 3 Nedir? Özellikleri Neler?
Yapay Zeka

Claude 3 Nedir? Özellikleri Neler?

Eski OpenAI çalışanları ChatGPT'ye rakip olacak yeni yapay zekâ aracını tanıttı. İşte, Claude 3 ve özellikleri!

Siz bu yapay zekâ modelini nasıl buldunuz? Sizce GPT-4o ve Gemini 1.5 Pro’yu geride bırakmayı başarabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlara yazın!