ChatGPT Google Drive Entegrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

ChatGPT'nin kullanışlılığını artıran yeni bir özellik daha gündemde! Artık, Google Drive ve Microsoft OneDrive'dan ChatGPT'ye dosya aktarabileceksiniz!

OpenAI yapay zekâ alanında çalışmalarını sürdürüyor. En popüler yapay zekâ sohbet asistanı olarak bilinen ChatGPT ile ilgili yeni gelişmeler yolda! Artık ChatGPT kullanıcıları GoogleDrive aracılığıyla GPT sohbet botuna dosya yükleyebilecek.

Aynı durum, Microsoft OneDrive için de geçerli olacak. Peki ama nasıl? Diyorsanız, bu yazımızda ChatGPT ve Google Drive entegrasyonu hakkında konuşulanları kaleme alıyoruz. İşte, detaylar!

Google Drive’da Dosyaları Kalıcı Silme ve Geri Getirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Google Drive’da Dosyaları Kalıcı Silme ve Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Google hesaplarının büyük kısmında veri, dosya ve fotoğraf depolayan Google Drive’daki dosyaları kalıcı silme ve geri getirme nasıl yapılır?

ChatGPT Google Drive Entegrasyonu Nedir?

ChatGPT kullanıcıları normal şartlar altında yapay zekâ aracına dosya yüklemesi yapabiliyor. Tabi, öncelikle bu dosyaların kullanmakta olduğunuz cihazda yüklü olması gerekiyor.

İnternet kullanıcılarının birçoğu artık cihaz hafızasını doldurmaktansa online depolama çözümlerini kullanmayı tercih ediyor. Bunun için en çok kullanılan uygulamalardan biri Google Drive, bir diğeri ise Microsoft OneDrive olarak karşımıza çıkıyor.

Bulut tabanlı depolama hizmetleri sayesinde birçok dosya cihazınızda ekstra yer kaplamadan arşivlenebilir hale gelmişti.

Bu dosyaları ChatGPT’ye yükleme konusuna geri dönecek olursak, OpenAI tarafından bu konuda atılan adım, bulut tabanlı depolama servislerini kullanan kişilerin yüzünü güldürdü.

Artık istem çubuğunun yanında beliren ataç çubuğunu kullanarak bulut sistemlerinde bulunan dosyalarınızı ChatGPT’ye yükleyebileceksiniz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı tüm detayları ile anlatıyoruz.

ChatGPT’ye Google Drive’dan Dosya Yükleme Nasıl Yapılır?

  • ChatGPT yapay zekâ asistanını açtığınızda karşınıza çıkan istem çubuğunun yanında bulunan ataç simgesine tıklayın.
  • Yeni özellik bütün hesaplarda aktif hale geldiğinde bu kısımda ‘Google Drive’dan yükle’ seçeneğinin yer alacağı belirtiliyor.
  • Bu seçeneğe tıkladıktan sonra tabi ki kendi Google Drive hesabınıza giriş yapmanız isteniyor.
  • Kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra Drive’da sakladığınız dosyalardan herhangi birini seçip ChatGPT’ye yükleme şansınız olacak.
  • Daha sonra istem çubuğuna gireceğiniz komutlarla bu dosya ile ilgili yapay zeka sohbet asistanının yapmasını istediğiniz işlemi tanımlayabileceksiniz.
  • Benzer şekilde Microsoft OneDrive entegrasyonunun da yapılması bekleniyor. Hesaplarınızı ChatGPT’ye bağlamak için ‘Ayarlar’ menüsünü de kullanabileceksiniz.
  • ChatGPT’nin bulut tabanlı depolama çözümlerinden dosya transferi yapılmasına ne zaman izin verileceği ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar bu yeni gelişmeyi deneyimlemek için sabırsızlanıyor.

ChatGPT 4 Nasıl Ücretsiz Kullanılır?
İNTERNET

ChatGPT 4 Nasıl Ücretsiz Kullanılır?

OpenAI'da her ay ücret ödeyerek yararlanabileceğiniz ChatGPT 4 teknolojisini ücretsiz olarak kullanmanın yollarını keşfedin. İşte uygulayabileceğiniz yöntemler!

Siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Google Drive’dan veya Microsoft OneDrive’dan ChatGPT’ye dosya aktarmak işinize yarayacak bir yenilik mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!