ChatGPT’yi bilmeyen kaldı mı? Sanmıyoruz. Her geçen gün popülaritesini artırmayı başaran ChatGPT pek çok kişinin eli ayağı oldu resmen. Günlük hayatımızda sık sık kullandığımız ChatGPT’nin pek çok alternatifi olduğunu biliyor muydunuz?
ChatGPT her ne kadar en popüler chatbot olsa da ChatGPT alternatifleri kullanışlılık ve yenilik bakımından hiç fena değiller. Yapay zeka ile vakit geçirmeyi seviyorsanız size en iyi ChatGPT alternatiflerinin bulunduğu bir liste hazırladık.
En İyi ChatGPT Alternatifleri
- Gemini
- Character.ai
- Jasper
- Bing AI
- Chat with RTX
- Dialogflow
- Botpress
- IBM Watson Assistant
- Amazon Lex
- Wit.ai
- Tars
- MobileMonkey
- Chatfuel
- Flow XO
- Landbot
Gemini
Google’ın kendi yapay zeka aracı olan Gemini ilk önce Bard olarak adlandırılmıştı. Daha sonra ismi değiştirerek ve biraz olsun yenilenerek Gemini adını aldı. Google tarafından geliştirildiği ve büyük yatırımlar ile geliştirildiği için ChatGPT alternatifleri denilince akıllara gelen ilk isim Gemini oluyor.
Ücretsiz bir şekilde kullanılabilmesi, güncel verilerden yararlanabilmesi ve arkasında Google gibi dev bir firma olması Gemini’yi son derece cazip kılıyor. Size sunduğu bilgileri de nereden aldığını söylemesi çok iyi bir özellik.
Character.ai
Diğer yapay zeka araçlarından farklı olarak Character.ai’da bugüne kadar yaşamış olan pek çok ünlü karakter ile sohbet edebiliyorsunuz. Ünlü Rock yıldızlarından devlet başkanlarına, popüler internet yüzlerinden anime ve oyun karakterlerine kadar pek çok farklı gerçek ya da sanal karakter ile konuşabiliyorsunuz.
Daha çok eğlence ve sohbet amaçlı bir yapay zeka aracı olan Character.ai’da kendi karakterinizi de yaratmanız mümkün. Eğer yapay zekanın biraz da eğlenceli taraflarını keşfetmek istiyorsanız Character.ai’da çok keyifli vakit geçirmeniz mümkün.
Jasper
Özellikle blog yazıları, sosyal medya gönderileri, reklam metinleri ve e-posta yazdırmak için kullanabileceğiniz Jasper, yapay zekayı profesyonel iş hayatında kullanmak isteyenler için ideal bir yapay zeka aracı.
Biraz pahalı bir yapay zeka aracı olmasından ötürü pek popüler bir seçenek olmasa da iş hayatında, profesyonel bir hizmet almak isteyen kişiler Jasper’a muhakkak bir göz atmalı.
Bing AI
Direkt olarak Bing arama motorunun içerisine entegre edilen Bing AI, ücretsiz bir yapay zeka aracı arayanlar için idealdir. Microsoft gibi dev bir firma tarafından hazırlanan Bing AI ChatGPT alternatifleri denildiğinde akıllara gelen ilk yazılımlardan biri olmayı başardı.
Chat with RTX
Henüz daha emekleme aşamasında olan fakat çok büyük bir potansiyele sahip olan Chat with RTX, yapay zeka ve bilgisayar donanımları konusunda en çok sözü geçen firmalardan biri olan Nvidia tarafından geliştirildi. Diğer pek çok yapay zeka aracının aksine Chat with RTX bulut tabanlı değil, sisteminizin içinde çalışan bir araçtır.
Maalesef minimum sistem gereksinimleri biraz fazla olduğu için her kullanıcı Chat with RTX’i deneyimleyemiyor. Daha ilk aşamalarında olduğu için diğer ChatGPT alternatifleri kadar rağbet görmüyor ancak ileride bu durum tamamen değişebilir. Chat with RTX ile alakalı yazımıza göz atara çok daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Dialogflow
Teknoloji devi Google’ın chatbotu işine girmemesi mümkün mü? elbette değil. Google tarafından geliştirilen bir chatbot platformu olan Dialogflow, yapay zeka algoritmaları sayesinde doğal dil işleme teknolojisini kullanarak kullanıcıların sorularına cevap verir. Dialogflow; Facebook Messenger, Telegram ve daha birçok platformda kullanılabilir.
Botpress
Açık kaynak kodlu bir chatbot platformudur. Botpress, kullanıcıların herhangi bir kodlama becerisi olmadan basit bir arayüz üzerinden chatbotlarını oluşturmasına izin verir. Botpress; Facebook Messenger, Slack, Microsoft Teams gibi pek çok platformda kullanılabilir. Botpress’in en önemli özelliği hiç şüphesiz ki açık kaynak kodlu olmasıdır.
IBM Watson Assistant
IBM tarafından geliştirilen bir chatbot platformudur. Watson Assistant, doğal dil işleme teknolojisi kullanarak kullanıcıların sorularına cevap verir. IBM Watson Assistant, Facebook Messenger, Slack, Skype ve daha birçok platformda kullanılabilir.
Amazon Lex
Amazon tarafından geliştirilen bir chatbot platformudur. Doğal dil işleme teknolojisi kullanarak kullanıcıların sorularına cevap verir. Amazon Lex, tahmin edebileceğiniz üzere Amazon Echo cihazlarında ve daha pek çok platformda kullanılabilir.
Wit.ai
Facebook tarafından geliştirilen bir chatbot platformudur. Doğal dil işleme teknolojisi kullanarak kullanıcıların sorularına cevap verir. Wit.ai, Facebook Messenger, Slack ve daha birçok platformda kullanılabilir.
Tars
No-code (kod yazmadan) chatbot oluşturma platformu. Sürükle-bırak arayüzü ile kullanıcılar kolayca chatbotlarını oluşturabilirler. Tars, web sitelerine, Facebook Messenger, WhatsApp, Slack, ve daha birçok platforma entegre edilebilir. Eğer kod yazmayı bilmiyorsanız ve bir chatbotuna ihtiyacınız varsa Tars’a muhakkak bir göz atmalısınız.
MobileMonkey
Facebook Messenger chatbot platformu. Doğal dil işleme teknolojisi kullanarak kullanıcıların sorularına cevap verir. MobileMonkey ayrıca kullanıcılara özelleştirilmiş teklifler sunar ve Facebook reklamlarını yönetmelerine yardımcı olur.
Chatfuel
Bir başka no-code chatbot platformuda Chatfuel’dır. Kullanıcılar Facebook Messenger chatbotları oluşturabilirler. Chatfuel, arayüz üzerinde sürükle-bırak yöntemi ile chatbotlarının yanıt vermesi gereken soruları belirlemelerine olanak tanır.
Flow XO
Çoklu platform desteği olan chatbot platformu. Kullanıcılar Flow XO arayüzü üzerinden chatbotlarını oluşturabilirler ve Slack, Facebook Messenger, SMS, web siteleri, gibi farklı platformlarda kullanabilirler.
Landbot
Web sitelerinde kullanılan chatbot platformu. Kullanıcılar sürükle-bırak arayüzü ile chatbotlarını oluşturabilirler. Sürükle-bırak yöntemi chatbotlar için oldukça efektif bir methot. Landbot, kullanıcılara özelleştirilmiş sorular sorma ve hedef kitleleri belirleme olanağı sunar.
ChatGPT alternatifleri ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz ChatGPT’yi ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Favori ChatGPT alternatifiniz nedir? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.
YORUMLAR