Bulut bilişim uygulamaları (kısaca web uygulamaları), yani internet tarayıcınız üzerinden girerek aktif hale getirdiğiniz uygulamalar hem bilgisayarlarımızı onlarca programın yükünden hem de çoğunlukla ücretsiz sunulan temel özelliklerle bizleri lisans parası ödemekten kurtarıyor.
Veri depolama sistemleri de tabii ki bu trend içerisinde yerlerini aldılar. Artık önemli dosyalarınızı, paylaşmak, taşımak, yedeklemek istediğiniz verilerinizi yanınızda cihazınızı veya fazladan donanımları taşımaya gerek kalmadan internet bağlantısı olan her yere götürebiliyorsunuz.
Bu web depolama servislerinin temel avantajlarına gelirsek;
- Ücretsiz versiyonlarının bulunması
- Ev kullanıcıları için yeterli olmaları
- Doğal afetlere, kazalara veya bozulmalara karşı dosyalarımızı yedeklemeleri
- Teknik detaylarla uğraştırmadan kolay bir arayüz sunmaları
- İhtiyaç halinde anında kapasite artırabilmeleri diyebiliriz.
Peki hangi web depolama uygulamalarını kullanacağınıza nasıl karar vermelisiniz? Cevabı her kullanıcıya göre değişeceğinden dolayı en çok kullanılan altı web depolama servisinin hizmetlerini ve ücretlendirme politikalarını sizler için inceleyip hazırladık.
İşte kolayca tüm verileri inceleyebilmeniz için hazırladığım grafik:
Ancak hem ücretli hem de ücretsiz versiyonlarda her servisin sağladığı paylaşım imkanları, maksimum dosya boyutu, FTP kullanma imkanları gibi pek çok değişken farklılık gösteriyor. Bu nedenle her zaman en uygun fiyatlı olanı kullanmak mantıklı olmayabiliyor. Tam tersi olarak, en yüksek fiyatlı olanlar da en iyi hizmet anlamına gelmiyor.
Açıkçası hangi uygulamayı kullanmanız gerektiğini ücretler ve servis kalitesi olduğu kadar kullanma amacınız, bireysel veya kurumsal kullanıcı olmanız, dosya boyutlarınız gibi pek çok değişken belirlediğinden herkes için tavsiye edilebilecek bir tane uygulama ne yazık ki mevcut değil.
Eğer ayrıntılı incelemelerimize göz atmak istiyorsanız işte bu altı web uygulaması ile ilgili incelemelerimiz: