Sosyal medya uygulamalarının adetlerinin yıllar içerisinde yüzlerle ifade edilen rakamlara ulaşması maalesef kullanıcıların kafalarının karışmasına neden oluyor ve bazen bizim bile uygulamalar arasında kaybolduğumuz oluyor. Halbuki her türlü ihtiyaca yönelik olarak hazırladığımız olmazsa olmaz 20 sosyal medya uygulaması sayesinde bu sorunlardan kurtularak bir çözüme ulaşmak mümkün. En iyileri ve en işe yarayacakları sıraladığımız listemizi beğeneceğinizi umuyoruz!
Buffer
Buffer uygulaması, birden fazla sosyal ağ üzerinde paylaşım yapma, zamanlanmış iletiler gönderme, istatistikleri inceleme işlemleri için kullanabileceğiniz sosyal ağ araçları arasında. Facebook, Twitter, LinkedIn ve Google+ ile uyumlu bir şekilde çalışabilen uygulama, böylelikle şirketler veya bireysel kullanıcılar için oldukça büyük bir potansiyel sunuyor. Birden fazla hesabı aynı anda tek bir uygulamadan yönetmek isteyenler kesinlikle denemeden geçmesinler.
Dropbox
Dropbox, temelde bir sosyal medya uygulaması değil ancak sosyal medya yönetiminizde kullanacağınız görselleri, videoları ve diğer medyaları saklayabilmeniz için oldukça güzel bir temel oluşturuyor. Dropbox üzerinde depoladığınız tüm dosyalarınıza dilediğiniz cihazlarınızdan erişmek mümkün hale geliyor ve böylece her an istediğiniz materyalleri elinizin altında bulabiliyorsunuz. Elbette bu konuda kullanabileceğiniz farklı alternatifler de mevcut.
Google Drive
Google Drive, Dropbox’a alternatif olarak kullanabileceğiniz en etkili alternatif. Resmi olarak Google tarafından yayınlanması sayesinde dosya ve verilerinizin her zaman erişilebilir olduklarından emin olabiliyor ve güvenliklerini de kolayca sağlayabiliyorsunuz. Paylaşım seçenekleri olarak da geniş olanaklar sunan Google Drive, sosyal medya yönetiminde ihtiyaç duyduğunuz dosya depolama ihtiyaçlarını karşılamakta yeterli olacaktır.
Evernote
Evernote uygulaması ilk ortaya çıktığında sadece bir not tutma uygulamasıydı ancak geçen yıllar içerisinde uygulamanın geliştiricileri oldukça geniş seçeneklerle onu donattılar. Yazı ve resim dosyaları depolama, bilgi paylaşımı ve takvim, ajanda depolama gibi pek çok özelliğe sahip olan Evernote, etkili bir şekilde veri kaydetme, paylaşma ve yönetme hususunda değerli bir uygulama.
Trello
Trello uygulaması ise hem bireysel olarak hem de bütün bir takım olarak organize şekilde fikirleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirmek isteyenlerin isteyebilecekleri her şeye sahip. Fikirlerinizi uygulamaya girerek kolayca organize edebiliyor, daha sonra bu fikirlere dair eklemek istediklerinizi ekleyebiliyor, takım arkadaşlarınızla paylaşabiliyor ve tamamlandı olarak işaretleyebiliyorsunuz. Renklendirme ve formatlama seçeneklerinin de yeterli olduğunu belirtmek gerek.
HipChat
HipChat her ne kadar ilk bakışta normal bir chat uygulamasına benzer bir isme sahip olsa da, aslında profesyonel ve amatör takımlar için hazırlanmış. Zira içerisinde yer alan grup görüşmeleri, birebir görüşmeler, dosya gönderme olanakları, sohbet kayıtları gibi geniş seçenekler sayesinde tüm ekiplerin ihtiyaçlarını karşılamakta yeterli olacaktır.
IFTTT
IFTTT uygulaması, eminim ki ilk etapta kafanızı karıştıracak. Ancak ilk şaşkınlığı attığınızda aslında ne kadar işlevsel bir uygulama olduğunu siz de anlayacaksınız. Zira uygulamayı kullanarak çeşitli servislerin birbirlerini otomatik olarak tetiklemelerini sağlayabiliyor, böylece paylaşımlar, bildirimler gibi oldukça geniş konuları otomatik bir hale getirebiliyorsunuz. Örneğin, şehrin bir bölgesine giriş yaptığınızda otomatik olarak Swarm üzerinden konum paylaşımı yapmak IFTTT’nin tüm yeteneklerinin sadece küçük bir kısmı diyebilirim.
Feedly
RSS bağlantılarını verimli bir şekilde takip etmenizi sağlayabilen, bunun yanında sosyal medya içeriklerini de hızla görüntülemenize imkan tanıyan Feedly, içerik tutkunlarının en favori sosyal medya araçlarından birisi. Uygulamayı kullanarak merak ettiğiniz tüm konulardaki yayınları hem web sitelerinden hem de sosyal ağlardan görebilir, böylece her an yerden bilgiye kolay okunur ve paylaşılabilir bir şekilde erişmenin keyfini sürebilirsiniz.
Flipboard da aslında Feedly gibi sosyal ağlardan ve RSS’ler üzerinden içerik gösterimi yapabiliyor ancak sahip olduğu içerik keşfetme yapısının Feedly’den daha başarılı olduğunu, ayrıca görsel olarak da biraz daha çekici bir yapıda olduğunu belirtmek gerekiyor. Flipboard’un kategori ve konu başlıklarına göre sağladığı içerik sunumlarının pek çok kullanıcının hoşuna gideceğini düşünüyorum.
Hangouts
Hangouts uygulamasını genellikle birebir sohbetler için kullanmaya alıştığımız kesin. Ancak servisin bir diğer özelliği YouTube üzerinden canlı yayınlar yapmakta bile kullanılabiliyor ve böylelikle aslında geniş kitlelere hitap etmeyi sağlayan bir sosyal medya aracı haline geldiğini unutmamak gerekiyor. Gerçekleştirdiğiniz canlı yayınların kaydının alınması ve daha sonra YouTube üzerinden tekrarının izlenebilmesi de beğeneceğinize inandığım özellikleri arasında.
WordPress
Blog denilince WordPress’in hemen akla gelmesi normal. Servis kendisini geçen yıllar içerisinde inanılmaz bir oranda geliştirmesini bildi ve sadece yazılar yayınlamaktan öte, kaliteli sistemlerin oluşturulabilmesi için de bir altyapı haline geldi. Dolayısıyla tüm takipçilerinize erişebilmek için WordPress’in başarılı içerik sunumundan faydalanabilir ve fikirlerinizi iletebilirsiniz. Kesinlikle mobilden bloğunuzu kontrol etme fırsatını kaçırmayın.
SlideShare
Hem gerçek kişilere hem de internet üzerinden diğerlerine dijital sunumlar yapmak istiyorsanız SlideShare’ın geniş altyapısı sizi tatmin edecektir. İnternet üzerinde saklanan sunumunuzu sosyal ağlar üzerinden paylaşmanız ve tıklayanların kolayca görüntülemelerini sağlamanız mümkün. Ayrıca kolayca hazırlanan bu sunumlar sayesinde yoldayken bile aktarmak istediklerinizi başarılı bir sunumun içerisine yerleştirebiliyorsunuz.
Facebook sosyal ağların neredeyse babası diyebiliriz. Dolayısıyla mobil cihazınızda tüm dostlarınız ve tanıdıklarınızın yer aldığı Facebook’u eksik etmemek gerekiyor. Hem bireysel kullanımlar hem de şirketler için geniş kitlelere ulaşma imkanı sunan Facebook, olmazsa olmazlar arasında birinci.
Özellikle kullanıcı etkileşimi, iletişim ve gündemi takip etme ihtiyacında olanlar, Twitter’ın gücünü küçümsememeliler. Zira Twitter sayesinde anlık olarak bir ülkenin, bölgenin, dünyanın neyle ilgilendiğini farkedebiliyorsunuz.
LinkedIn ülkemizde genellikle atlanan sosyal medya araçlarından. Profesyoneller için geniş olanaklar sunan LinkedIn sayesinde, kendi sektörünüzün önde gelen isimleriyle iletişime geçme şansınız oluyor ve bunun yanında sektörle ilgili kişilerle bilgi paylaşımları da gerçekleştirebiliyorsunuz. Geniş tartışma platformlarına da sahip olan LinkedIn, şirketinizin en profesyonel şekilde temsil edilmesi için orada duruyor.
Google+
Google+, Google’ın Facebook’a verdiği cevaptı ancak maalesef yeteri kadar başarılı olamadı demek mümkün. Her ne kadar kimse onu kullanıyor gibi görünmese de, bilhassa yurtdışında fotoğrafçıların en uğrak sosyal medya ağları arasında. Bunun yanında servisin toplam üye adedinin de yeterince sağlam olduğunu unutmamak gerekiyor.
Fotoğraf paylaşımlarının en gözde ağı Instagram, özellikle görsel bakımdan değerli ürünlerin satışını yapan şirketler yahut kendini görsel çalışmalarıyla öne çıkarmak isteyen bireylerin tercihleri arasında. Zira Instagram’ın paylaşım gücünün pek çok diğer fotoğraf paylaşım servisinin ötesinde olması, onu herkesin beğenerek kullandığı bir araç haline getiriyor. 15 saniyeye kadar video çekimine de izin vermesi, Instagram’ın medyatik gücünün artmasını sağlıyor.
Pinterest de bir görsel paylaşım servisi ancak onun temel işlevi internette beğendiğimiz görsellerin bir arşivini oluşturmamıza yardımcı olması. Böylelikle geniş fotoğraf ve görsel arşivleri oluşturabiliyor, bunları ayrı ayrı kategorilerde saklayabiliyorsunuz. Diğer kullanıcıların da panolarınızı görebilmeleri sayesinde paylaşımların daha da keyifli haline geldiğini söyleyebilirim.
Vine
Vine sadece 6 saniyelik videolar paylaşmanıza izin veriyor ve bu size ilk bakışta biraz kısa gelebilir. Ancak 6 saniyede ne kadar çok şeyin anlatılabildiğini uygulamayı yükleyerek fark ettiğinizde ondan bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Uygulamanın bilhassa samimi iletişimler için kullanılabilmesi onu bir numaralı kısa video paylaşma uygulamalarından birisi haline getiriyor.
Tumblr
Tumblr da kişisel bloglar oluşturmak isteyenlerin geçmiş senelerde en çok tercih ettikleri araçlar arasındaydı. Ancak zamanla bir içerik destekli sosyal ağ haline gelmesi, servisin içerisindeki veri dolanımını da hızlandırarak bilgilerinizin daha fazla kişiye daha hızlı bir şekilde erişmesini sağlamış durumda. Cebinizde kesinlikle yer alması gerektiğini düşündüğüm uygulamalardan.
YORUMLAR