Blog Açarken Niş Nasıl Belirlenir?

Blog açarak çeşitli konularda içerikler üretmek isteyenlerin zorlandığı hususların başında niş geliyor. Peki, blog açarken niş nasıl belirlenir?

Günümüzde dijitalleşmenin etkisiyle bilim, kültür, seyahat, moda, teknoloji, sağlık gibi birçok alanda bloglar açılmaya başladı. Bu blogların bazıları hobi bazılarıysa kazanç amaçlı olarak oluşturuluyor. Özellikle kazanç amaçlı olarak oluşturulan bloglar için doğru niş belirlemek çok önemlidir.

Doğru niş belirlemek içeriklerin sürekliliği açısından da çok önemli. Biz de bu rehberde blog açarken niş belirleme hakkında bilgi vereceğiz.

Blog Oluşturacak Kişilerin Bilmesi Gereken Temel İmla Kuralları
İNTERNET

Blog Oluşturacak Kişilerin Bilmesi Gereken Temel İmla Kuralları

İmla kuralları, bir blogun ciddiyetini ortaya çıkaran temel unsurlardan biridir ve kesinlikle dikkate alınmalıdır. Bu yazıda, blog oluşturacak kişilerin bilmesi gereken temel imla kurallarını bir araya getiriyoruz.

Blog için Niş Belirlerken Dikkate Alınması Gereken Unsurlar

Gelir elde için açılacak blog sayfasının nişi şu unsurlarla belirlenebilir:

1. İlgi Alanın Belirlenmesi

Kişi, ilgi alanı olan alanlarda blog sayfası oluşturursa daha hızlı ve kolay ilerleyip kazanç elde etmeye başlar. Çünkü bilgi ve ilginin olmadığı bir alanda ilerlemek çok yorucudur. Örneğin, sağlık alanında eğitim gördünüz ve bu alandaki bilgilerinizi blogunuzda paylaşabilirsiniz.

SEO stratejilerine uygun olarak oluşturulursa zaman içinde blogunuzdan kazançta elde edebiliriniz.

2. Blog Açma Amacı Ön Planda Tutulmalı

Blogu para mı yoksa merak, tutku gibi duygulardan dolayı mı açacağınızı belirlemelisiniz. En gelir getiren blogların başında teknoloji yer alıyor. Ancak teknolojiyle ilgili bilgi sahibi değilseniz bu alanda blog açmanızın bir anlamı yok. Çünkü yukarıda belirtildiği üzere blog açmayı düşündüğünüz alanda bilgi sahibi olmanız gelir etme olasılığınızı daha çok artırır.

Blog açmak ve onu uzun soluklu hale getirmek için çok çaba harcamak gerekiyor. Bunun için blog sayfasına içerikler yazılmalı. Bu içeriklerin güncel, özgün ve çok iyi araştırılarak yazılması da önemli. Blog yazılarının çok iyi araştırılması gerektiği için kişi, ilgisi olmayan bir alanda kesinlikle blog açmamalı.

3. Uzun Vadeli Düşünülmeli

Genellikle dijital mecralarla ilk tanışanlar blog sayfaları için güncel konuları düşünebilir. Güncel konuların popülerliği çok yüksektir. Yalnız uzun vadeli olarak düşünüldüğünde bu durumun pek de önemi yoktur. Bundan dolayı da güncel konuların yerine her zaman aranma hacmi olan konular seçilmelidir.

4. Rakip Analizi Yapılmalı

Blog açarken niş belirleme işlemi öncesinde rakip analizi de mutlaka yapılmalı. Örneğin, birkaç alanda rakip analizi yaparak oradan çıkan sonuçlara göre nişinizi belirleyebilirsiniz. Yüksek aranma hacimli ve rekabeti düşük alanla ilgili niş belirlemeniz daha avantajlıdır. Ancak burada da belirlediğiniz nişin alanında ilgili olup olmadığınızı dikkate alınız.

Son olarak insanları sizin neden takip edeceğini de mutlaka düşünün. İnsanlara hangi faydaları sağlayacağınız vb. durumlarda mutlaka ele alınmalı.