Bilgisayara Şifre Koyma Nasıl Yapılır?

Bilgisayarlara yetkisiz kişilerin girmesini engellemek için mutlaka şifre koyulmalıdır. İşte bilgisayara şifre koyma yöntemleri!

Ayşin Demirer -

Bilgisayarlarda kişisel, iş ve banka hesap bilgileri yer alır. Aynı zamanda internette gezinilen alanlarda kaydedilir. Tüm bu bilgilerin güvenlik açısından başka kişilerin eline geçmemesi gerekiyor. Biz de bu rehberde bilgisayara şifre koyma yöntemlerini aktaracağız.

Oyun

Valorant Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Windows 10/11 İşletim Sistemli Bilgisayarlara Şifre Koyma

Windows 10 ve 11 işletim sistemli bilgisayarlara şifre şu şekilde koyulur;

Windows 11 işletim sistemli bilgisayarlarda “Hesaplar” seçeneğinden sonra adımlar değişiyor. “Oturum açma seçenekleri” butonu yerine “Giriş seçenekleri” alanı vardır. “Giriş seçenekleri” alanına tıklanarak Windows 11 işletim sistemli bilgisayarlara şifre koyulabilir.

Windows 10/11’de şifre değiştirme adımları;

Yukarıdaki adımlara alternatif olarak Windows 10/11’de şifre değiştirmek için aşağıdaki adımlarda takip edilebilir;

Mac Bilgisayarlara Şifre Koyma

MacOS bilgisayarlara şifre koyma işlemiyse şöyle gerçekleşir;

MacOS’ta bilgisayar şifresi değiştirme;

MacOS’ta bilgisayar şifresini değiştirmek için şu adımlarda takip edilebilir;

Bilgisayara Şifre Koymak Gerekli mi?

Bilgisayara şifre koymak tamamen bilgisayarın kullanılacağı alanla ilgilidir. Bilgisayar yalnızca evde kullanılıyorsa şifre koymaya gerek yok. Ancak çok kalabalık yerlerde kullanılıyorsa güvenlik amaçlı olarak mutlaka şifre koyulmalıdır.

Aynı zamanda farklı hesaplarla birden çok kişiyle aynı bilgisayar kullanılıyorsa da mutlaka şifre koyulmalıdır. Böylelikle kişisel bilgileri başkasının eline geçmesi engellenmiş olur.

Benzer İçerikler

YORUMLAR